Az az ember minek éljen, aki nem képes elfogadni, hogy az élethez dolgozni kell?
Úgyk épzeljetek el, aki megrendíthetetlen dogmatikusan nem akar munkát és bármit mondanak neki, hogy munka így kell, munka úgy jó, stb, minden is lepereg róla.
De tényleg, én amióta eszemet tudom rühellem az életnek ezt az alapját. Ha dolgozol = élsz. Ha nem dolgozol = éhenhalsz és megfagysz. Nem tudom elfogadni és én nem akarok dolgozni, nem akarok munkát. Otthon akarok léhűtő here lenni és elegem van a foglalkoztatottságból. Tényleg MINDENT megpróbáltam már. Pszichológusok tömkelegét (évekig jártam / fő). Pszichiátert és antidepresszánts. Párkapcsolatot. Nyugaton élést. Szociális életet. Edzőtermet. Játékokba menekülést.
Képtelen vagyok az életre. A 40 órás heti munka hiába csak 40 a 168-ból. olyan mintha 99%-át felemésztené a napjaimnak. Home office munka ugyanez, ahol ténylegesen csak 40 és nincs utazás vagy hasonló plusz órák. Úgy érzem, nincs mellette életem. Nincs időm, energiám, erőm semmit sem csinálni. Mindegy, hogy a matematikai tények mást mondanak.
Nem lenne jobb ilyen embernek megölnie magát? Objektívan... A világ sosem fog megváltozni, a munka marad és a számlák jönnek. A vadonban és farmon élés még több munka és nem is kellemes.
Ez kimaradt: Valláskárosultak kérem ne írjanak. Nem vagyok hajlandó hinni képzeletbeli barátokban. 2024-et írunk és nem 1024-et.
Nem vagyok hajlandó változtatni a hozzáállásomon a dolgokhoz. Nem tudom elfogadni, hogy "ez van báttya" vagy "Üdv az életben papa".
Nem vagyok hajlandó tanulni egy "jobb" munkáért. Külsőmön nem tudok változtatni mert lusta vagyok hozzá, úgyhogy maradok 130kg-os szőrős Jabba.
Nem akarok kilépni az önsajnáltatásból. Nem akarok tenni a dolgokért.
25 éves vagyok.
Nem kötelező 40 órát dolgoznod. Lehetsz csöves is. Vagy dolgozhatsz kevesebbet. Lehet máshonnan bevételed (pl szülők, gazdag házastárs eltart, passzív bevétel: dolgozol pár évet, befekteted aztán nem kell dolgoznod többet). Ha valamiben nagyon jó leszel, akkor reduálhatod a munkát, kevés munkáért sok pénzt kaphatsz.
Tekints úgy a munkára/tanulásra, mint egy befektetés (hogy utána majd ne kelljen dolgoznod és élhess). Ha nem tart el senki, és csöves sem szeretnél lenni, akkor az elején pár évig nagyon sokat kell dolgoznod/tanulnod, értéket kell teremtened, hogy majd aztán abból élhess életed végéig.
"A vadonban és farmon élés még több munka és nem is kellemes."
A gyűjtögető életmóddal talán könnyebb.
Ajánlok egy filmet, nekem ez nagyon tetszett.
Ha megnézted megírnád mit gondolsz róla?
-Into the Wild (2007)
Köszi az igyekezeted 3-as, de mint mondtam, ezek leperegnek rólam. Olvasom de nem jönnek be a fejembe, csak a munkaundort látom, de a szöveg tartalmát nem. Ha megemlíti a munkát, már elvesztett.
Tisztában vagyok vele, hogy van a FIRE mozgalom, de mint írtad, dolgozni kell, hogy eljusson az ember oda. Itt elvesztett engem az egész.
Csöves lét nem lét. Meg a túlélésért kell ott is valamit tenni. Sőt, sokat. Gazdag házastárs ilyen adottságokkal kuka. MInt ahogy a 4-es is írta, Jabba. Ez mindent elmond. Leadni ezeket a kilókat kőkemény munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!