Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az az ember minek éljen, aki...

Az az ember minek éljen, aki nem képes elfogadni, hogy az élethez dolgozni kell?

Figyelt kérdés

Úgyk épzeljetek el, aki megrendíthetetlen dogmatikusan nem akar munkát és bármit mondanak neki, hogy munka így kell, munka úgy jó, stb, minden is lepereg róla.

De tényleg, én amióta eszemet tudom rühellem az életnek ezt az alapját. Ha dolgozol = élsz. Ha nem dolgozol = éhenhalsz és megfagysz. Nem tudom elfogadni és én nem akarok dolgozni, nem akarok munkát. Otthon akarok léhűtő here lenni és elegem van a foglalkoztatottságból. Tényleg MINDENT megpróbáltam már. Pszichológusok tömkelegét (évekig jártam / fő). Pszichiátert és antidepresszánts. Párkapcsolatot. Nyugaton élést. Szociális életet. Edzőtermet. Játékokba menekülést.

Képtelen vagyok az életre. A 40 órás heti munka hiába csak 40 a 168-ból. olyan mintha 99%-át felemésztené a napjaimnak. Home office munka ugyanez, ahol ténylegesen csak 40 és nincs utazás vagy hasonló plusz órák. Úgy érzem, nincs mellette életem. Nincs időm, energiám, erőm semmit sem csinálni. Mindegy, hogy a matematikai tények mást mondanak.

Nem lenne jobb ilyen embernek megölnie magát? Objektívan... A világ sosem fog megváltozni, a munka marad és a számlák jönnek. A vadonban és farmon élés még több munka és nem is kellemes.

nov. 27. 14:18
 31/92 anonim ***** válasza:
nov. 27. 15:30
 32/92 A kérdező kommentje:
#21 Pontosan. Persze jönnek a matekkal, hogy 40 óra munka, 72 óra szabadidő és 56 óra alvás. De valahogy nekem nem jön ki a matek. Nem érzem azt a 72 órát annyinak, max heti 5-10 órát érzek ebből.
nov. 27. 15:33
 33/92 anonim ***** válasza:
73%

Ha van olyan hüe aki eltart, semmi gond. Ha apádnak van 8 gyára és dől a lé, akkor sincs semmi gond.

Gond akkor lesz, ha ezek a lehetőségek megszűnnek.

De sebaj, mert vannak, akik szeretnek az erdőben élni kunyhoban, ez meg nekünk nem gond.

nov. 27. 15:35
 34/92 anonim ***** válasza:
80%

Én, meg olyat ismerek, aki 10 éve nem dolgozik, sportol, társasági élete van, hobbijai.

Nem mindenki lusta, aki nem dolgozik.

Ellenben dolgozó embereket sokat ismerek, aki beteg, vagy ha megnéznéd smink nélkül megijednél tőle.

Aki vállalkozó, más dolgozik neki, azok általában kiegyensúlyozottak.

nov. 27. 15:35
 35/92 anonim ***** válasza:
65%
Megsúgom, régen se dolgoztak ennyit az emberek (21. század első fele + előző évszázadok), nem volt ennyire felgyorsulva minden, nem volt ennyi meló, sokan vállalkozói családba születtek bele (pl. cipész, kosárfonó, kovács), azt vitték nyugisan, belepofázó főnökre se volt szükség, minden ment a maga medrében.
nov. 27. 15:38
 36/92 anonim ***** válasza:
66%
34. Ez így van ahogy írod. Én is ismerek ilyent.
nov. 27. 15:38
 37/92 anonim ***** válasza:
66%
A harmadik ipari forradalommal (1950-es évek vége) egy kicsit megugrott a termelés és a fogyasztás. Most meg már vadkapitalizmus (lassan vadkommunizmus) van.
nov. 27. 15:41
 38/92 A kérdező kommentje:
#33 Nem csak lesz, hanem már van is gond. Nincs eltartóm már. De hiába a gond, egyszerűen nem térít "ész"hez.
nov. 27. 15:53
 39/92 anonim ***** válasza:
69%

Bármilyen indokkal lesz valaki hajléktalan, nappali melegedőkön, éjjeli menedékhelyeken, népkonyhákon (ingyenes), szállókon (fizetős) el lehet vegetálni. Bár most már nem mindegyik alapítvány bírja (bezárnak), csak a nagyok maradnak (Máltai, Ökumenikus, Vöröskereszt, Keresztény Adventisták, stb.) Sajnos a Rendszer se foglalkozik vele (a szerencsétlenek pusztuljanak), a szociális szférán hatalmas lyukak tátonganak amit valószínűleg senki se fog befalazni. Az lesz a ciki amikor már a non-profit szervezetek is kenyérre és támogatásra szorulnak!

Üdv a keserű valóságban!

nov. 27. 16:03
 40/92 anonim ***** válasza:
100%
Hajléktan ellátáshoz érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya kell, olykor érvényes tüdőszűrő és tetűpapír amit a Máltainál ingyenesen megcsinálnak. A regisztrációt bármelyik nappali melegedőben elvégezheted. Később okmányokat is intéznek (TAJ, személyi, lakcím nélküli). Az alapellátásba fürdés, étkezés is beletartozik, megfagyni, éhen halni nem fogsz, csak olykor sok kellemetlen ember van. Valaki fiatal korától kezdve így él, mert így döntött. Sok a deviáns, problémás, idős, beteg személy.
nov. 27. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!