Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha az utcán leszólítana téged...

Ha az utcán leszólítana téged egy szegényebb ember, hogy pénzt kér, akkor mennyit adnál neki?

Figyelt kérdés

Ha lenne nálad pénz, és az adott lelkiállpotod diktálna, akkor mennyit adnál oda neki?

0 Ft-ot direkt nem rakok be, csak olyanokat kérdezek most, akik adnának valamennyit.

jan. 17. 00:51
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
0%
#20, szerintem nem értetted, mit akartam mondani - legalábbis a hozzászólásodnak sok köze nincs hozzá.
jan. 17. 13:58
 22/68 anonim ***** válasza:
83%

Dehogynem. Megalázóbb neki a 100 ft, mint a semmi, ezért agresszív lesz.

Mondom, akkor írja a ruhájára, hogy minimum adomány 500 ft, és várja, mennyit kap.

jan. 17. 14:01
 23/68 anonim ***** válasza:
63%

Leszoktam az adakozásról, ugyanis Budapesten 15 perc alatt szétosztogathatnám 200 forintonként is a fizetésemet, - annyi a kéregető.

Az utolsó alkalmakkor is szomorúan konstatáltam, hogy diannára kellett a pénz, semmi másra. Nem azért szoktam le az alkoholról, cigarettáról, hogy másoknak több jusson ezekből! Tehát marad a jó öreg "bányász jelvény" a kéregetőknek!

jan. 17. 15:44
 24/68 anonim ***** válasza:
80%

"Én maximum 500 Ft-ot adnék a jelenlegi anyagi állapotomban"

Az anyagi és egyéb állapotodhoz mérten segítesz, nagyjából ennyi.

jan. 17. 16:33
 25/68 anonim ***** válasza:
8%

"akkor mind 50 forintot."

Csak 50 Ft már nem pénz, ha anyagi segítségről van szó.

Én azt szoktam mondani hogy minimum egy 100-as!

Gondolj abba, ha te lennél ilyen helyzetbe, mennyi pénznek örülnél minimum?

Még egyszer mondom, az adakozó lehetőségeihez mérten folyik a segítség, de azt meg el tudja dönteni!

jan. 17. 16:37
 26/68 anonim ***** válasza:
0%

"Megalázóbb neki a 100 ft, mint a semmi, ezért agresszív lesz."

Én csak annyit akarok mondani, hogy a rosszul adással sokkal nagyobb sértődést lehet okozni, mint nem adással. Ez nem a kéregetőkről szól, vonatkoztass teljesen el.

A sógornőm egyszer elfelejtett ajándékot venni a feleségemnek, és gyorsan elrohant a a sarkki kisboltba, venni pár cuccot: krumplihámozót, papírszalvétát, ilyeneket. Ha annyit csinált volna, hogy őszintén odaáll a feleségem elé, hogy f.szom, elfelejtettem a szülinapodat, ne haragudj, senki egy szót nem szólt volna. De ez? Azóta is emlegeti a család.

Egy haverom egyszer felmondott, mert alacsony emelést kapott. Ez azért vicces, mert egyáltalán nem számított rá, hogy egyáltalán kapni fog emelést. Akkor min akadt ki? Közölték, hogy nagyon meg vannak vele elégedve, kiváló munkát végez, és ezért kap nettó 10 ezer forint emelést havonta. Természetes dolog, hogy egy cégnél nincs béremelés, de azt hallani, hogy a szerintük is extra teljesítmény nekik 10k havonta... A srác úgy fogalmazott, hogy mintha leköpték volna, majd rákacsintottak volna, hogy szívesen.

Az a közös ezekben, hogy ha nem adsz semmit, az egy tiszta játszma, nem kötelező adni. Ha viszont úgy döntesz, hogy adsz, akkor elismered, hogy itt adni kell, és ha ennek ellenére keveset adsz, azzal azt üzenheted, hogy nekem ennyit érsz meg kis barátom.

Ezzel nem azt mondom, hogy a csövesnek igaza van, ha agresszívan utánad megy, f.szom: ne legyen agresszív, nem te kérted, hogy menjen oda hozzád. Csak azt mondom, hogy a sértettségét, megalázottságát meg tudom érteni.

jan. 17. 16:43
 27/68 anonim ***** válasza:
100%

26, csakhogy neki az utcán (én a jót feltételezem) kajára kell pénz. Nem fizuemelés meg régi kapcsolat, ami köztünk van.

Maga a kéregetés nem megalázó, csak az, ha 100 forintot adnak érte? Itt valami képzavar van.

jan. 17. 16:48
 28/68 anonim ***** válasza:
0%

"csakhogy neki az utcán (én a jót feltételezem) kajára kell pénz. Nem fizuemelés meg régi kapcsolat, ami köztünk van"

Ez miért annyira fontos különbség? Az a lényeg, hogy ott áll két ember egymással szemben, és a tranzakció mértéke nem arányos a céllal, ezzel pedig beárazod a másik embert.

Értem, amit mondasz: a csövivel nem vagyunk egymásnak senkik. Ez igaz. De amúgy két ember vagyunk, ahol ő kiszolgáltatott, én meg közlöm vele, hogy na jó van, egy százast még megér nekem a te bajod. Szar érzés.

"Maga a kéregetés nem megalázó, csak az, ha 100 forintot adnak érte? "

Nincs képzavar, a kéregetés is megalázó, csak az aprócska adomány még megalázóbbá teszi.

jan. 17. 16:59
 29/68 anonim ***** válasza:
100%

De te miért azt gondolod, hogy lenézően adnám azt a 100-ast meg beárazom a másikat? Simán azt gondolom, hogy épp ennyi van nálam, és ennyivel is beljebb van.

Nekem legyen megalázó, hogy csak egy 100-ast tudok adni? Nekem anyukám azt mondta, sok kicsi sokra megy.

jan. 17. 17:05
 30/68 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem minimum egy 100-as egy korrekt ajánlat, te megtetted a tőled telhető minimumot, a többi az ő elégedettségén múlik.
jan. 17. 17:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!