Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek fontos, hogy az...

Szerintetek fontos, hogy az ember beismerje magának, hogy akarja a pénzt?

Figyelt kérdés

ma 14:36
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Mármint a fizetését?
ma 14:42
 2/5 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem az sokkal fontosabb, hogy az ember felismerje, hogy a pénztől nem lesz boldogabb, csak éhesebb a lelke.

Ami fontos igazán és boldoggá teszi az ember lel,két, az pénzel nem megvásárolható.

Sokan ezt képtelenek felfogni, aztán csodálkoznak, hogy 40 évesen szívinfarktusban vagy daganatokban hullanak el.

ma 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:
engem a szabadság tesz boldoggá, azt pedig csak pénzen keresztül tudom megvenni. (ha van pénzem nem kell napi 8-12+ órát munkával, a munkahelyen vagy az oda-vissza utazással töltenem)
ma 14:55
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

Ezen nincs mit beismerni, ezt mindenki tudja.

Onnantól fogva, hogy a másfél éves gyerek azt látja, hogy anya apa pénzért veszi a nyalókát meg a csokit, ő is arra kondicionálódik, hogy a dolgok pénzbe kerülnek, és a jó dolgok pedig sok pénzbe. 14-15 évesen pedig sokszor úgy bizniszelnek, mint a "nagyok". Én csak nézek, mikor ilyen kis tinik az 60-70 ezres sneakereket úgy adják-veszik a csoportokban, mint a legnagyobb üzletemberek, miközben nekem 35 évesen 15 ezernél drágább cipő sosem volt a lábamon.

ma 14:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Én pár éve megengedtem magamnak egy Nike cipőt 10 ezerért. De nem is tetszett annyira és kényelmetlenebb is volt, mint a kínai, amit most hordok és jobban is bírja a strapát.

Én úgy látom, hogy a pénz szükséges, de egy szint fölött már az ember elszáll vele. Ezért írtam, hogy csak egyre éhesebb lesz tőle. Veszel egy kocsit, egy darabig ad, aztán egy sokkal drágább kell, majd még drágább, még újjabb.

Egy darabig advalamit az ember lelkének látszólag, de higgyétek el, a kevesebb több.

A pénz költés drog. A pénz helyes felhasználása , ha olyannak adod, akinek nincs. Én a gyerekeknek szoktam adni, beléjük invesztálok. Magamnak pedig csak a szükségeset veszemm meg. És így sokkal boldogabb vagyok így 37 évesen, mint amikor a saját hasznomat néztem.

Elváltam a nejemtől és lemondtam minden ingatlan tulajdonjogáról, pedig volt két közös lakás és egy csakládi házunk is. Nem hiányzik. Önként tettem kérés nélkül, mert felismertem a vagyon lélekörlő erejét.

sZÁMOMRA A pénznél sokkal fontosabb, hogy a szeretteimmel tölthessem az időt. Szüleimmel eltölthető idő véges ezért visszaköltöztem hozzájuk.

El lehet ítélni engem ezért, de én önként választottam ezt. Mert ez nem gyengeség. Ez olyan erő, amit pénzen nem lehet megvásárolni, olyan tananyag, amit csak ingyen adnak, csak annak, akit nem izgat a pénz.

És nyugottan alszom, mert ha be is dől a forint én semmit sem vesztek, más pedig , akinek sok van, az nagyon is sokat veszít.

És hiszem, hogy a mi életünkben eljön a nap, amikor a szegények örvendezni fognak , hogy nem veszítettek szinte semmit, a gazdagok pedig megölik magukat, mert elveszítettek mindent, amiről azt hitték fontos.

Emlékezzetek erre és eszetekbe jut amikor mindez teljességbe fog átmenni.

ma 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!