Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak a magamutogatás a célja...

Csak a magamutogatás a célja az ilyen posztoknak?

Figyelt kérdés

Nagyon sok ismerősöm a közösségi felületekre feltölti, ha valamit vásárol. Sokszor látom így az új telefonokat, új autót, motort például.

Számomra ez kicsit úgy jön le, hogy: "nesztek, nekem ez is megvan, lehet irigykedni."

De javítsatok ki, ha tévedek. Magamat nem szeretem így reklámozni, nem töltöm fel a holmijaimat, hiába vagyok büszke valamire. Még úgy sem töltenék fel képet magamról, hogy mellette állok.

ma 10:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudat alatti sokszor, de valójában önbizalom hiányából fakad, amit a kapott pozitív megjegyzésekkel igyekszik javítani, vagy legalább annak a tudatával, hogy mások látják, hogy neki jól megy.
ma 10:53
 2/14 A kérdező kommentje:
Ezt az elméletet már olvastam az állandóan feltöltött szelfikkel kapcsolatban. Mondjuk egy szép lány esetében ezt nem tudom mire vélni, mert az nem hiszem, hogy az önbizalomhiányt kompenzálja.
ma 10:57
 3/14 anonim ***** válasza:
Belül simán lehet önbizalom hiánya. A szépség nem minden.
ma 10:58
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell komplexusokat keresni mögötte, szerintem csak sima gyerekesség.

Gondolom, mindenkinek megvan, amikor egy családhoz látogatsz, és a kiskölykök szaladnak mutogatni a legújabb játékukat, rajzukat, neked meg annyi a dolgod, hogy el legyél ájulva, milyen szépek. Na kb ezt látod, csak nagyban.

ma 11:27
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kizárólag magamutogatás, csak az illető nem elég érett ahhoz, hogy belássa, ezeket nem kell nagykörben megosztani. Egy új telefont, ruhát megvenni igazából nem olyan nagy cucc, az autó, ház már más tészta, de ott is simán lehet rengeteg hitel van mögötte, ami miatt le kell mondania más dolgokról a hétköznapokban.
ma 11:31
 6/14 anonim ***** válasza:
17%

Az embereknek alap megosztani az örömüket masokkal.

Ez egyfajta ösztön is.

Ha vki pl kincset talál(vagy akár baleset eri)első a telefon is csődíteni mindenkit, hogy nézd!!

Ebben semmiféle onbizhhiány vagy komplexus nincs.

Ha találsz egy kiscicát azt is egybol mutogatod hogy de cukker vigyük haza.

Meg stb

ma 11:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Nekem valahogy nem alap. Örülök, hogy megvan aztán annyi. Aki közel áll hozzám az úgyis tudja, hogy venni szándékoztam ezt vagy azt, a többi meg kit érdekel...
ma 11:51
 8/14 anonim ***** válasza:
Még oviban js ez megy. Nézd egy csiga, egy gyík egy hangya..jé
ma 12:02
 9/14 anonim ***** válasza:

Ki mit lát bele.

Biztos van olyan is aki magamutogatni szeretne. Ott a nagyobb baj hogy működik. Ha senkit se érdekelne, akkor hiába csinálná. De az emberek nagy része úgy seethel az illetőre mint Bateman az american psycho-ban csak mert valakinek szebb névjegykártyája volt. Interperszonális kapcsolatokat tekintve mind2 teljesen mindegy. De vannak közegek ahol ez jelenti a rangot.

Viszont szerintem sokan lehetnek akik nem úgy szeretnének dicsekedni kicsit hogy "nézzétek, nekem van, nektek nincs", hanem pusztán örömét szeretné megosztani valakivel. És sajnos nem mindig van kivel. Ezzel szerintem nincs probléma. Én ha valami ismerősöm büszkén posztol valamit, igekszem likeolni. Lehet kell kicsit az önbizalmának hogy elismerjék és megoszthassa ha örül valaminek. Akkor is ha az a siker és öröm valójában pusztán materiális. Mindannyiunknak kell valami ok felkelni reggel és végig szívni az életet. És nem mindenkinek adatik meg valami magasztosabb cél vagy magasztosabb öröm. Néha annak is örülni kell hogy legalább a kezedben foghatsz valamit az eltelt időért cserébe. Szomorú, de ez van.

ma 12:17
 10/14 anonim ***** válasza:

"Az embereknek alap megosztani az örömüket masokkal."

Pontosan erre gondoltam én is. Amit gyerekességnek neveztem, az az amikor nincs kontroll az ösztön felett, és a fogadó felet nem veszi figyelembe.

Az a speciális eset, amikor valaki ilyet a fb oldalára posztol ki, bennem általában azt a képzetet kelti, hogy nincs kivel megossza az örömét, ezért a felszínes kapcsolataihoz nyúl ki.

ma 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!