Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Úgy látom, hogy nagyon sok...

Úgy látom, hogy nagyon sok ember át akarja venni a gengszter rapperek stílusát, mondván, őket nem érdekli mit gondolnak róla. Ezek az emberek miért nem néznek szembe magukkal, és vallják be: hogy neki igenis fontos, hogy a társadalom mit mond?

Figyelt kérdés

Annak idején, 1988-ban alapult meg a világ első gengszter rap zenekara, az NWA. Ha valakik, akkor ők tényleg nem akartak megfelelni a tárasalomnak. Dalaik durvák, hínsoviniszták, szókimondóak stb. voltak.

Bár a zenekar ma már megszűnt, de hatása a zeneiparra és a világra is óriási volt (pl. a zenekar egyik tagja, Dr. Dre fedezte fel Eminem-et). Ha megnèzünk egy mai rappert, akkor felfedezhetünk benne NWA-s vonásokat.

Azonban az átlag ember miért akar gengszter rappernek tűnni?

Az átlag ember a dolgozó társadalomban él, és neki meg kell megfelelni, követnie kell a modern, 21. századi gondolkodást és eszméket.

Miért baj, ha kimondjuk: igenis meg akarok felelni a társadalomnak?

Az átlag ember nem gengszter rapper, akinek elnézik, ha szidja a nőket, káromkodik, balhézik, stb. Az átlag ember nem lehet ilyen laza. Az átlag embernek meg kell felelni a társadalomnak.

jan. 14. 00:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
73%
Nem kell megfelelni. Csak add magad.
jan. 14. 00:41
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát én ilyent nem nagyon láttam..Esetleg a kisiskolás kölykök próbálják majmolni őket...De felnőtt embereknél ilyent nem tapasztaltam.
jan. 14. 00:44
 3/24 A kérdező kommentje:

Felnőtt emberek is jönnek ezzal az "én nem akarok megfelelni a társadalomnak" nézettel.

Ó, dehogynem. Nagyon is érdekli, mit gondol róla XY személy.

Akkor miért nem lehet ezt vállalni?

jan. 14. 00:47
 4/24 anonim ***** válasza:
38%
En ezt szigmasagnak nevezem es nem utanozom a gangster-rappereket sem. Te ugy allitod be, mintha csak oket kovetve lehetne fuggetlenedni a csordatol, pedig nem. Nekem is meg vannak az elveim, amik egyes esetekben azonosak a tarsadalom elveivel, hisz nem vagyok bunozo. Azonban vallalkozo vagyok, oneltarto, igy pl senkinek nem hagyom, hogy anyagilag fuggosegben tartson vagy barmilyen modon is a hatalmat ereztesse rajtam. Ha ezt teszi es megfogom a gyengepontjat, megbanja legalis modszerekkel, pl ra kuldom a NAV-ot.
jan. 14. 01:17
 5/24 anonim ***** válasza:
Ja es az meg kimaradt, hogy a szemelyes kapcsolataimban sem turom az elnyomast. Itt erdekes modon leginkabb a noktol kell tavoltartanom magam, a csaladomban is van egy ven manipulativ szipirtyo, meg jonnenek az aranyasok is. De nem alkalmazkodom a boomer csaladtagok elvarasaihoz, elvegre nekik nincs hatalmuk felettem.
jan. 14. 01:20
 6/24 A kérdező kommentje:

"Te ugy allitod be, mintha csak oket kovetve lehetne fuggetlenedni a csordatol, pedig nem"

Épp az, hogy nem állítom, hogy követni kell őket, de ez a "nem érdekel mit gondol rólam a társadalom" gengszter rapper gondolkodás.

Az átlag embert igenis érdekelje.

Nem tudom, miért terjesztik azt, hogy ez rossz dolog. Az àtlag ember feleljen meg az elvárásoknak, társadalomnak stb.

jan. 14. 01:27
 7/24 anonim ***** válasza:
74%

Kicsit ezzel a kérdéssel elkéstél úgy érzem. Az igazi nagy gangster rapper divat a 90-es évek 2. fele, illetve 2000-es évek 1. fele volt. Ami utána van, az már nem annyira gangster rap, vagy ha mégis annak csúfoljuk, már eléggé másmilyen.

Ez meg hogy nem érdekel mit gondolnak róla, ez talán a jelen korban még divatosabb trend lett. Nem is feltétlen zenei stílus alá van bekötve, sokkal inkább életmód, trendek, eszmék amik mostanra erre épülnek. És egy részük szerintem baromi káros, mert már rég nem az önmegvalósításról szól, hanem hogy a te saját érdekeid előrébb valók mindennél, gázolj át bárkin bármin hogy elérd. A jelenkori fogyasztói társadalom, és csomó más trend is ugyanerre épül mostanra, teljesen nyíltan. A legjobb pedig amikor úgy próbál egyéniség lenni valaki, hogy közben a divatot majmolja, és van pármillió/milliárd klónja.

jan. 14. 03:27
 8/24 anonim ***** válasza:

Én se akarok megfelelni és nem is érdekelnek a repperek se 😆😆😆.

Pont lszrm a szomszéd mit gondol rólam vagy a boltban a pénztáros.

Egyedül magamnak akarom megfelelni, akinek jó vagyok így annak jó vagyok, akinek nem annak meg nincs keresni valója az életemben.

"Az átlag embert igenis érdekelje."

Ezt megint nem te fogod megmondani senkinek. Ugyan olyan senki vagy mint én vagy bárki más.

jan. 14. 03:32
 9/24 A kérdező kommentje:

Nem késtem el 7-es. A kérdés nem arról szól, hogy az emberek a gengszter rapperek-et akarják utánozni.

A kérdés arról szól, hogy az emberek a gengszter rapperek mentalitását akarják utánozni.

jan. 14. 03:40
 10/24 anonim ***** válasza:
86%
Szimpla tudatlanság ezt a mentalitást az NWA-tól keltezni. Már ott volt előttük a punk, a punkok előtt az anarchista mozgalmak a 19. század végén és a 20. század elején, azelőtt a kalózok és hasonlók. Nem ők találták fel a nonkonformizmust.
jan. 14. 04:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!