Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Úgy látom, hogy nagyon sok...

Úgy látom, hogy nagyon sok ember át akarja venni a gengszter rapperek stílusát, mondván, őket nem érdekli mit gondolnak róla. Ezek az emberek miért nem néznek szembe magukkal, és vallják be: hogy neki igenis fontos, hogy a társadalom mit mond?

Figyelt kérdés

Annak idején, 1988-ban alapult meg a világ első gengszter rap zenekara, az NWA. Ha valakik, akkor ők tényleg nem akartak megfelelni a tárasalomnak. Dalaik durvák, hínsoviniszták, szókimondóak stb. voltak.

Bár a zenekar ma már megszűnt, de hatása a zeneiparra és a világra is óriási volt (pl. a zenekar egyik tagja, Dr. Dre fedezte fel Eminem-et). Ha megnèzünk egy mai rappert, akkor felfedezhetünk benne NWA-s vonásokat.

Azonban az átlag ember miért akar gengszter rappernek tűnni?

Az átlag ember a dolgozó társadalomban él, és neki meg kell megfelelni, követnie kell a modern, 21. századi gondolkodást és eszméket.

Miért baj, ha kimondjuk: igenis meg akarok felelni a társadalomnak?

Az átlag ember nem gengszter rapper, akinek elnézik, ha szidja a nőket, káromkodik, balhézik, stb. Az átlag ember nem lehet ilyen laza. Az átlag embernek meg kell felelni a társadalomnak.

jan. 14. 00:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Rosszul látod, - mert tényleg nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólam vadidegenként. Ez attól függetlenül is így van, hogy nem a rap műfajt preferálom, - anno, alternatív rock műfajban nyomultam, zenéltem, énekeltem és írtam dalszövegeket, verseket. A hab a tortán, hogy én 1985 környékén kezdtem el a pályafutásomat és 1996-ig aktívan is nyomtam az ipart. :DD
jan. 14. 04:45
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem mondom, hogy tőlük keltezem, de a modernebb időkben a rap képviseli ezt a mentalitást elég erőteljesen. Az lehet példa ma sok ember előtt.
jan. 14. 04:47
 13/24 anonim ***** válasza:

A rap-et attól lehet "modernnek" beállítani, hogy az emberiség a történelme folyamán már szinte minden olyan dalt, zenét megírt, amely emészthető az emberi fülnek és agynak, - nemigen lehet már olyan zenét írni, amire ne tudna rámutatni valamelyik "észrevételekre szakosodott vájt fülű", hogy "Ez olyan, mint a..."! Erre való tekintettel szinte már csak a mondanivaló maradt, amivel el lehet adni újként egy "zenei terméket" - vagy azzal, hogy nagyon profin átértelmezve, átírva adsz elő valami olyat, amit valaki már tényleg megírt. A rap-et azért nem tartom túl sokra, mert az ütemre szavalás az én értékrendemben nem képvisel zenei értéket. Az meg egyenesen nevetségessé teszi, ahogyan az műfaj befutott előadónak többsége rázza a rongyot. A rap nehézsége az, hogy háttérben vonagló táncos lányok, mesterségesen felszínen tartott mítoszok és a külvilág felé színészkedve előadott - rongyot rázó - "életérzés" nélkül kevesen maradnak, akik egy szál mikrofonnal a kezükben a színpadra állva képesek fenntartani az egyéniségük irányába a figyelmet. Olyan ez egy kicsit, mint a jó tanár, - amelynek az óráin nincs szükség a diákok fegyelmezésére, mert annyira profin tudja az előadásra koncentrálni a hallgatóság figyelmét.

Ezt attól elvonatkoztatva is igaznak vélem, hogy 2025-ben már tényleg nem túl sok egyéb alternatíva maradt ahhoz, hogy át tudj adni színpadon a hallgatóságnak a korhoz kapcsolódó gondolatokat, érzéseket.

jan. 14. 05:05
 14/24 A kérdező kommentje:

A rap esetében eredetileg kifejezetten a "szavalás" volt a lényeg. Ez az egyetlen zenei műfaj, amin tényleg a szövegen van a hangsúly. Egyébként, ha egy pop számot nézel, ott elég ha jó a zene, az ütem, a dalszöveg annyira nem fontos.

Azért mondom, hogy "volt a lényeg", mert mostanra már ez is felhígult. A muble rap műfaj, amely a 2010-es években ívelt fel, lényegében kiölte a rap-ból a költészetet.

jan. 14. 05:14
 15/24 anonim ***** válasza:
Az olyan "Tucc-tucc zenéknél" viszont a rap-et sokkal nagyobbra tartom, amelyekben hat percen keresztül három szavas "szókincset" toltak, tolnak! :DDD Na, az igazi közröhej nálam ez a kategória, - akkor már inkább a rap! :D
jan. 14. 05:18
 16/24 A kérdező kommentje:

Az emberek többsége tartozni akar valahová, és tudja, hogy azáltal lesz kényelmes élete, ha alkalmazkodik. Mert ha nem, akkor kinézik, stb. Ezért azt gondolom, hogy az àtlag emberben benne van a megfelelési kényszer. És ha erre ráhúzzúk a "nem érdekel mit gondolnak rólam" stílust, az nem kompatibilis vele.

Azt mondják: légy önmagad: ez ebben a kontextusban azt jelenti, hogy vállald fel, hogy meg akar felelni másoknak.

Azt csak a nagyon erős jellemű emberek tudják megcsinálni, hogy nem felelnek meg másoknak, és ennek ellenére nem szenvednek kárt.

jan. 14. 05:21
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Speciel, tökéletesen elvagyok úgy, hogy nem tartozom egyik csordához sem!

Ez nem dicsőség és nem is szégyen, hanem egy állapot, ami nekem tökéletesen megfelel! Ha van - komolynak vélt - mondanivalóm, akkor neki ülök és bármikor megírok egy dalt. A zenei irányzat sem jelent nálam komoly kihívást. Azért nem vagyok aktív zenei vonalon, mert már nincs, ami komoly energia befektetésre sarkalljon - így a 60-hoz közel.

Engem nem tudnak megmozgatni, munkára sarkallni olyan sablonok, mint a szerelem, a barátnő utáni ájvékolás, az igaz vagy hamis barát esete, politizálni meg nem akarok annak ellenére sem, hogy ott bőven lenne miről átadni életérzéseket, gondolatokat, egyebet. Lehet, hogy már nem fogok több dalt írni ebben az életemben, mert engem nem olyan fából faragtak, hogy még a saját beégetésem árán is megpróbáljak valamiért a "felszínen" maradni, - elvtelen ripacsoknak tartom az ilyen embereket akkor is, ha ezzel nem váltok ki másokból rokonszenvet. Nem érdekel, hogy ki, mit gondol ezért rólam! Lehet, hogy a te értékrended szerint én "erős egyéniség lennék"? Nem tudom, de ismerek pár negatív példát, amivé semmi szín alatt nem szeretnék válni, - a nagy túlélőkre gondolok, akik úgy forognak a lehetséges anyagi források felé elvtelenül, mint a napraforgó a Nap felé. Mindegy! Én nem vagyok ilyen és ennyi!

jan. 14. 05:32
 18/24 anonim ***** válasza:
62%
Hát akkor jó tudni, hogy nagyon erős ember vagyok...
jan. 14. 05:50
 19/24 anonim ***** válasza:
51%

Oh bmmeg. Te komolyan azt hiszed hogy egyedül a "gengszter repperek" nem akartak megfelelni a társadalmi elvárásoknak az idők során?

Hány éves vagy? 14?

jan. 14. 07:22
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Mert gyengék.
jan. 14. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!