Velem van a baj, ha hányingerem van a karácsonyi családi fotózkodásokból/eljegyzésekből/idilli családi vacsikból/stressztől átitatott kényszeres ajándékozgatásokból?
Figyelt kérdés
Hova lenne érdemes költöznöm (komoly válaszok érdekelnek!) ha abszolút ki akarom zárni az életemből a teátrális, fogyasztásra épülő, dogmáktól átszőtt társadalmi elváráscunamit ami legjobban karácsonykor zúdul az emberre, de az év többi napján is a képembe tolják folyamatosan? (vállalj gyereket, járj társaságba, legyél fancy/produktív, ne legyél magányos stb.).tegnap 21:57
1/22 anonim válasza:
Fordulj pszichológushoz: szociális fóbia, stb.
2/22 anonim válasza:
Én is pszichológust javaslok. Valami nagyon el van cseszve benned, ha zavar más emberek boldogsága. Ha boldog lennél és kiegyensúlyozott (és kielegitett fizikailag, lelkileg) egyáltalán nem zavarna.
3/22 anonim válasza:
Én introvertált vagyok, de nincs bajom a karácsonnyal. A szeretteimmel töltöm. Nálunk nincs kényszeres ajándékozgatás, de szeretjük meglepni egymást, az ajándék kifejezi, hogy gondoltál valakire, megnevettethet, élményt adhat (és nem csak vásárolt dolog okozhat örömet). A családi fotón hülye pofákat vágunk és imádjuk. A többit meg rázd le magadról, ha magaddal elégedett vagy, akkor nem fog érdekelni, hogy más akar-e gyereket, vagy "mi a társadalmi elvárás" stb.
4/22 anonim válasza:
Ez azért van, mert téged senki sem szeret.
5/22 anonim válasza:
Az internet nem kötelező. Ki is lehet köttetni. Máris csak töredékét kell tapasztalnod.
6/22 A kérdező kommentje:
Nem is vágyom az ilyen életre (függetlenül attól, hogy senkim nincs). Alapból nem ez a személyiség vagyok. Mindig is imádtam egyedül lenni nem pedig társaságban lenni/jópofizni/röhögcsélni/bolondozni. Idétlennek tartom ezt az egész attitűdöt. Miért lennék én pszichiátriai eset, ha egy erdő széli nyugis házban találnám meg szívesen a nyugalmat és meghittséget és nem egy nyalifalis/magamutogató/jópofiskodó kirakattársaságban?
tegnap 22:43
7/22 anonim válasza:
Veled van a baj, ha magadtól nem látsz erre megoldást.
8/22 anonim válasza:
Ilyesmiben már rég nem veszek részt, kettesben vagy hármasban töltjük a karácsonyi időszakot, mindenféle ünneplés mentesen, nyugiban. Közösségi médiát nem használok, így utólag hallom max, hogy xy -t eljegyezték vagy terhes stb.
9/22 anonim válasza:
Van pár barátom, akiket a távolság miatt nagyon ritkán látok, velük megy a jópofizni/röhögcsélni/bolondozni dolog, nem is kell erőltetni, de idegenekkel vagy kollégákkal szomszédokkal nem tudok és nem is akarok.
10/22 anonim válasza:
Nagy általánosságban utálom az embereket, főleg a gyerekek idegesítőek. Utolsó 2 válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!