Miért idegesít, ha mások mindenfélét matatnak mellettem?
Sajnos nagyon fel tud bosszantani, ha valakinek jár a lába, vagy a kezével dobol, még ha hang nélkül is teszi. Ha hangja van, akkor még annál is jobban bosszant. Tudom, hogy ezek a kényszeres mozgások másoknál lehetnek stressz, vagy betegség is, de egyszerűen annyira felbosszant. Ha valaki csinálja ezeket, csak arra tudok koncentrálni, hogy mikor hagyja már abba.
Egyetemen több zh-mon is teljesen megzavart a koncentrációban. Egyszerűen nem tudok másra figyelni, addig míg valaki "matat" mellettem.
Olyan nekem, ha valaki ilyet csinál,mintha folyamatosan hangosan csöpögne egy csap, vagy mint mikor pislákol egy lámpa.
Nekem is vannak kényszeres dolgaim, pl a körömrágás, tudom, hogy nekem a stressztől van. Nem akarom elítélni őket, vagy meg változtatni,azt akarom megszüntetni, hogy engem zavarjon.
Én vagyok csak ennyire fifikás, vagy nekem is lehet valami pszichés gondom? Már néha arra gondolok, hogy valami ADHD-m van.
28/L
Senki szerencsére. Sőt a családomban senki nem is csinál ilyen kényszeres mozgásokat.
Ami hasonló lehet, hogy anno mikor otthon laktam anyukámat is felbosszantotta (bár nem mindig) a szotyizás hangja. Szólt miatta, hogy hagyjam abba és abba is hagytam.
Olyan mintha az zavarna, hogy más valamin stresszel, vagy nem tudom...
A legjobban amiatt bosszant a helyzet, mert a párom is sokat rángatja a lábát stressz miatt, vagy piszkál mondjuk egy párnát, vagy valamit forgat a kezében meg ilyenek.
Hiperakuzis (túlhallás)🤔
Én vettem magamnak fülvédőt. A világ leghasznosabb találmánya. Régen megsérült a dobhártyám. Voltam hallásteszten: a magas hangokat erősebben hallom, mint normális lenne. A mélyeket gyengébben.
Erre én is gondoltam, de maguk a magas vagy mély hangok nem zavarnak, csak azok amiknek nincs értelme, hogy legyenek.
Marmint most pl egy hosszabbítót kezdett el rugdosni a párom, amikor megtalálta a lábával a földön a kanapé mellett. Megkérdeztem mi ez a hang, mert folyamatosan rugdosta én meg csak a kopácsolását hallottam.
Ő azt mondta csak egyszer rúgott bele véletlenül, mondtam neki, hogy fél perce rúgdosod. Tipikusan megint matat. De ha egy papírdarabot söndörget mellettem valaki az is zavar.
Nem kell feltétlenül élesnek lennie a hangnak. Ha nincs ezeknek a dolgoknak hangja az is zavar, bárki csinálja Eleg látnom a szeme sarkából.
Vagy esetleg ha egy padon ülök egy rang valaki lába az érzés, hogy rángatózik alattam a pad felidegesít.
A paáromnak ha szólok ő nagyon kedves és olyankor abbahagyja, mert tudja, higy valamiért irdatlanul zavar, de az idegenek, vagy a haverok már kevésbé ilyenek.
Emiatt is akarom kideríteni, hogy mit tudnék tenni ez ellen. Nem akarom, hogy zavarjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!