Egy ember megítélésében döntő szempont, hogy van
párkapcsolata?
Figyelt kérdés
Én ezt tapasztalom, hogy annak ellenére, hogy ma már többen élnek egyedül, rendkívül mélyen gyökerezik a társadalomban ez, hogy akkor ott valami nem stimmel. Kevésbé felvilágosult körökben elintézik annyival, hogy "biztosan b.zi", de értelmiségi emberek is osztják ezt, hogy "hmm. Xy-nak már évek óta nincs párja, bizonyára nem véletlenül, valami gáz lehet vele". Szóval ezzel a kör bezárult, hisz az illető, ha egy hosszabb periódus után mondjuk szeretne is ismerkedni, akkor már leírták, nem tudja teljesíteni a "normát".
Ha valakinél ez folyamatosan fennáll, mert ő maga így szeretné, akkor igen, ott gond van.
Amit leírsz, az nekem életszerűtlen, mert nem valószínű, hogy az ember azok között keressen partnert, akik régebb óta ismerik és már leírták.
ma 08:43
2/6 anonim válasza:
Csak az idióták között...
ma 08:58
3/6 anonim válasza:
Attól, mert te valamit tapasztalsz, ne gondold, hogy az megfelel a tényleges valóságnak is.
Inkább vállogasd meg, hogy milyen emberekkel veszed magad körbe.
ma 09:01
4/6 anonim válasza:
Hát én azt szoktam megkapni kollégáktól, hogy irigyelnek emiatt, hogy egyedül élek és mindig full kipihenten, jókedvűen tudok megjelenni a munkahelyen és bár ők is tudnának ennyit pihenni. :D Normálisak amúgy meg szeretik a családjukat, csak szerintem nosztalgiáznak ilyenkor. Soha senki nem szólt semmi rosszat emiatt rám, mondjuk eleve nem keltem szerintem egy blfsz benyomását, könnyen barátkozom, kapcsolatot is találnék pillanatok alatt, ha csak azt akarnám, hogy legyen akárki akivel elvagyunk.
ma 09:52
5/6 anonim válasza:
A magyaroknál sajna igen.
ma 13:57
6/6 anonim válasza:
Számomra nem lesz senki se több, se kevesebb, ha van, vagy épp nincs párkapcsolata; nem ez alapján ítélek meg másokat.
A fiatalabbakat tekintve, szerintem nálunk már elég szépen kopik ki az a gondolat, hogy gáz, defekt van a másikkal, ha nincs párkapcsolata, vagy épp biztos meleg az illető. Legalábbis a közelemben ezt látom már egy ideje. Időseknél elvétve hallottam ilyent, de ők eleve másfajta mentalitásban, másfajta narratívában nevelkedtek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!