Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok, ha egy szellemi...

Mit gondoltok, ha egy szellemileg jó képességű ember nem használja/használta ki ezt az adottságát?

Figyelt kérdés

Iskolában mindig jó jegyei voltak úgy, hogy nem is kellett értük sokat tanulnia, a nyelvek is jól mentek/mennek neki, a matek sem okozott neki soha problémát. Középiskola után viszont nem ment egyetemre, egy OKJ-s képzést végzett el, és most évek óta irodai ügyintézőként dolgozik.

Szabadidejében szellemi hobbikat is űz, érdekli a világűr, az idegennyelvek, hangszeren is játszik.

Mi a véleményetek egy ilyen emberről? Ismerkedéskor például kizáró ok lenne, ha nem érdekelt valakit a továbbtanulás/karrier?

tegnap 22:42
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
Nyilván mégsem voltak olyan jók a képességei, ha ennyire futotta. Azt még megérteném, hogy nem akar számítógép előtt ülni, fizikai munkát végez, de ez így a langyos nagy büdös semmi. Egyértelműen azért, mert ennyi potenciál van benne: előre megadott dolgokat megtanulni nem olyan nagy dolog. Az meg egy dolog, hogy sokminden érdekel, megint más pénzre tudom-e váltani.
tegnap 22:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Boldognak tűnik. Lehet, hogy engem is boldoggá tudna tenni.
tegnap 22:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

100 oka is lehet. Család, pénz, jött a baba,...

Haverom fia valóságos zseni, humoros, okos, 3 nyelven fordít, de nem ment neki sosem a matek, sosem tudott leérettségizni. Sosem szerzett fordítói papírt e miatt. Most ő fordít a cégüknél, és valakije a főnöknek, akinek van papírja, na ő írja alá.

tegnap 23:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. így jártam. Egyrészt szégyellem magam néha, hogy többet is kihozhattam volna magamból, másrészt jól érzem magam, ahol vagyok. Megkérdőjelezem időről időre visszamenőleg a képességeimet is -ahogy az első is írta-, talán mégsem vagyok elég okos, csak szerencsém volt, csak a magoláshoz értek stb. Folyton van bennem egy vágy arra, hogy tanuljak még, ugyanakkor sok korábban tanult dolgot elfelejtettem vagy nem használom és úgy érzem, hiábavaló volt. Van dipolmám, tanfolyamos képzések, de mégis olyan helyen dolgozok örömmel, ahol egyik se elvárás.

Nyilván a fizetés se egetverő ennek megfelelően, ami jelen helyzetemben nem probléma, mert a férjem fizetésével együtt már meg tudunk élni belőle. Nem tudom hány ember szereti a munkáját, mert én még csak panaszkodást hallottam eddig, ezért feltételezem, hogy többen nem szeretik vagy maximum a fizetés miatt szeretik.

Nem tudom, mit kellene gondoljak magamról ebben a dologban. Én azt gondolom, hogy ameddig az ember boldog, addig rendben van minden. De persze az élet ennél bonyolultabb, kellenek kapaszkodók, B tervek, elég pénz és tartalékok, ha bármi beüt.

Szeretném még fejleszteni magam, de egyre nehezebb, mert egyre több a kötöttség, egyre kevesebb az időm is, amit rá tudok fordítani. A lehetőségek se túl jók, hogy őszinte legyek. Most az angol nyelvet szeretném újrakezdeni, és egyetlen tanárt se találtam a városban, csak 1 nyelviskola van (ami nem online).

Kicsit lelomboz ez is, hogy az érdeklődésemnek megfelelő dolgokat nem fizetik meg, nem is elérhetők túl közel. Amikkel meg tele van a padlás, jól fizet, ahhoz nincs affinitásom. A munkahelyi előrelépésemhez majd lehet, hogy a jövőben lesz egy kis lehetőségem, de ahhoz végeznem kéne 2 egymásra épülő képzést addigra, amik szintén nem igazán kapcsolódnak, csak a papír miatt kell...

A világ túl bonyolult nekem, úgy érzem nem rám van szabva. Nem is igazán számít az ember tárgyi tudása, inkább az hogy mennyire tud alkalmazkodni, érvényesülni az aktuálisan fennálló helyzetben.

tegnap 23:19
 5/5 anonim ***** válasza:

1: Konkrétan nem igaz.

Mintha magamról olvasnék, csak hobbikból más. Nagyon sok háttere volt ennek.

ma 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!