Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lett elterjedt a lakhatá...

Miért lett elterjedt a lakhatási zsarolás?

Figyelt kérdés
A lakhatási válság miatt, vagy az emberi nárcisztikum elterjedése miatt? Más országban is ennyire "divat", vagy csak nálunk?

#Lakhatási zsarolás #lakhatásizsarolás
jan. 14. 07:22
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:

"ez az albérletre vonatkozik csak, ha jól értem"

Nem. A lényeg az, hogy te, vagy én nem kényszeríthetünk erőszakkal valakit arra, hogy lakóhelyet változtasson. Úgy értem, ha azt mondom neki, takarodjon, és ő elmegy, az oké, hiszen önként tette, de ha én akarata ellenére kiteszem, az törvénysértés.

Ki lehet lakoltatni jogi úton, de az meg lassú, költséges, és vannak emberségi követelményei is, pl hogy ha nincs hová mennie és tél van, akkor nem teszik ki.

Ami miatt mégis jogos a kérdésed, hogy ha neki nincs se egy bérleti szerződése, se állandó lakcíme, vagy tartózkodási helye az ingatlanomra szólóan, akkor nehezen tudja bebizonyítani, hogy egyáltalán nálam lakott. Ilyenkor gondolom, tényleg nem tud sok mindent tenni ellenem.

jan. 15. 08:20
 52/57 anonim ***** válasza:
18%

#11 "A férfiaknál ilyen adu a fizikai erőszak"

Az mi?

jan. 15. 18:52
 53/57 A kérdező kommentje:
61! Van erre törvény leírás? Kerestem, de nem találtam sajnos. :(
jan. 16. 07:10
 54/57 anonim ***** válasza:
24%

#63 Nem fog tudni törvényt muatni erre, mert nincs ilyen. (Bár igény az volna rá)

Azért nincs, mert "első a tulajdonjog, és utána jöhet minden más" van.

Az olyanokat, meg aki úgy vág vissza a vitaparnerének (vagy harcolja ki az igazát), hogy megvádolja mindenféle pszichés betegséggel, és elküldi pszichiátriára, na azokat kellene bezárni példát statuálásból pszichiátriára.

Ha pedig nincs nekik már hely. Ez sem kifogás, felül kell vizsgálni, hogy ki van bent indokolatlanul (pl. úgy, hogy útba volt valakinek, vagy nem volt igaza valakivel szemben, ezért bezáratta pszichiátriára, úgy "bizonyítva" hogy a megfelelő emberek előtt hergelte olyan dolgokkal, amire tudta hogy ugrik (mindenkinek vannak ilyen trigger pontjai), hogy aztán elmondhassa, hogy gyenge idegzetű, közveszélyes, mentális beteg, mindenre így reagál, stb. és az ő helyükre bezárni az ilyeneket, pluszba kártérítéssel súlytva őket, azoknak a gyógyulása érdekében, akik az ilyenek miatt indokolatlanul voltak bent, és ebből kifolyólag feleslegesen szoktak rá gyógyszerekre, amire szükségük sem volt.

jan. 16. 07:39
 55/57 anonim ***** válasza:
#63, ahogy említettem, úgy 10 éve foglalkoztam a témával, mert akkor örököltem egy lakást, aminek a kiadását fontolgattam. Akkor ebből a cikkből indultam el: [link]
jan. 16. 08:21
 56/57 A kérdező kommentje:

Hát ez régen volt így sajnos. Azóta már elterjedtek az említett önkontrollatlan, hatalommal visszaélő pszichopaták (lásd itt egyes hozzászólásokat, akár ebben a kérdésben is), és mivel már szinte mindenkiből kijött ez, akinek a kezében van ilyen aduász, így aztán az ember bárhova menne, beléjük botlik, ezért tehetik meg, amiket megtesznek, különben nem élhetnének vissza, és nem hangoztathatnák nagy arccal, hogy "el lehet menni ha nem tetszik", mert ha el tudna menni, akkor már nem mernének lakhatással zsarolni.

Pont ezért kellene a kormánynak beleavatkozni ebbe a kérdésbe, és védelmet adni az albérlőknek és a szivesség lakáshasználóknak, mert egyrészt ők is fizetnek adót, akárhol laknak (legyen az albérlet, párnál, családdal, munkásszállón, hajléktalanszállón, erdőben, alúljáróban). Másrészt meg az ilyen elterjedt önkontrollálatlan pszihcopaták miatt.

Ahol ezek így elszaporodtak, ott nem annak kéne lennie, hogy "első a tulajdonjog, utána jöhet minden más", hanem hogy "első, hogy mindenkinek legyen lakhatása, utána jöhet minden más." majd ha ez utóbbi megoldódott, akkor lehetne beszélni az elsőről. Ami meg ezután jön válasz a pszichopatáktól (hogy nehogy már kötelezzenek rá, hogy kivel lakok a házamban és kivel nem, aki majd jól visszaélne ezzel) az azért nem elfogadható, mert el is lehet üldözni a kellemetlenkedő és visszaélő szívesség lakáshasználót.

jan. 18. 06:35
 57/57 anonim ***** válasza:
0%

Ráadásul az ilyen psychoknak (legyen az albérlet tulajdonos, párkapcsolat, rokon, családtag, akár főnök vagy egyéb felettes egy cégnél) btk szerinti jogaik vannak arra az esetre, ha a kiszolgáltatottjuk visszavág nekik, felveszi velük a kesztyűt, vagy megleckézteti őket (nem fizikailag), és nem csak annyi jogokkal rendelkezik, hogy elmehetnek ha nem tetszik, hanem már kész svédasztalnyi jogaik vannak ilyen esetekre, akkor is, ha alkoholisták vagy drogosak vagy gyógyszerfüggők. Épp hogy csak nincs szigorított védelmük. Nincs ez így jól.

jan. 18. 07:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!