Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet megszabadulni a...

Hogy lehet megszabadulni a nyomulástól, meg érzelmi zsarolástól?

Figyelt kérdés

Az illető kihangsúlyozza hogy mennyire függ az érzelmi állapota tőlem, meg attól hogy mennyiszer találkozunk. Elígérkeztem egy találkozással, pedig nem is akartam, de konkrétan bűntudatkeltéssel, meg reklámmal kierőszakolta. Nem lehet levakarni az illetőt, már 3-4 napja csak ezzel kelek-fekszek, síkideg vagyok, nem tudok másra gondolni, csak hogy majd mennem kell, pedig egyáltalán nem szeretnék, és ha mégse mennék, akkor most miattam lenne ő szarabbul. Plusz olyan helyzetben van - gyászol - ami miatt ez még inkabb előtérbe kerül, hogy istápolni kell, és ez jól ki is van használva.

De ugye az se mindegy mikor megyek, hogyan megyek, le van adva a rendelés. Elegem van az egészből, nem tudom a saját életemet élni, vagy azzal foglalkozni.

Hogyan tudok ebből szabadulni? Áldozzam fel magam, vagy éljem le a fél hátralevő életemet bűntudattal? (mert a szememre hányják, nem is csak egy ember)

Vagy legalább hogyan tudom az agyamat leállítani, hogy ne ezen kattogjak egész nap, nem tudok aludni se, vagy ha igen ezzel álmodok. Tébolyda ez az egész...

Aki ilyen helyzetben volt, hogyan vetett véget ennek?

2021. jún. 21. 08:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy, hogy küldtem nekik üzenetet, hogy többé ne keressenek, elegem van az érzelmi zsarolásból. Az egyik illető ezután megjelent a lakásomon, de nem engedtem be. Bunkóval csak bunkón.
2021. jún. 21. 08:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
És keress egy pszichológust, mert nem vagy képes megvédeni a határaidat.
2021. jún. 21. 08:44
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Ne érdekeljen mit mondanak!Tegyél mindig a saját törvényeid szerint. Tedd azt, amit te gondolsz helyesneke és ne azt amit mások.
2021. jún. 21. 09:07
 4/6 A kérdező kommentje:
És utána hogyan függetlenítsem magam a vádaskodástól?
2021. jún. 21. 09:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 21. 09:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ajanlom Susan Forward: Erzelmi zsarolas c konyvet. Szerintem a legjobb a temaban. Egyreszt elmagyarazza a mukodeset, az aldozat szerepet, masreszt megkuzdesi strategiakat is ad. Mindezt kozerthetoen. Valaszol arra a kerdesre is, hogy mit kell csinalni a vadaskodassal, a felmerulo buntudattal.

Nekem sokat segitett a konyv, meleg szivvel ajanlom.

2021. jún. 21. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!