Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lett elterjedt a lakhatá...

Miért lett elterjedt a lakhatási zsarolás?

Figyelt kérdés
A lakhatási válság miatt, vagy az emberi nárcisztikum elterjedése miatt? Más országban is ennyire "divat", vagy csak nálunk?

#Lakhatási zsarolás #lakhatásizsarolás
tegnap 07:22
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
25%

Akkor miért szólsz mégis úgy (a nem tudom már hanyadik fiókjukból), mint aki kapott anyucitól apucitól lakást?

Tudtad hogy a lakás kiadás az nem számít munkának?

tegnap 14:36
 42/60 anonim ***** válasza:
Fiok lyuk? Perverz torpe! 😆
tegnap 15:12
 43/60 A kérdező kommentje:

11! Nincs semmi túl dramatizálva. Valós életből vett, valös példák lettek felhozva.

És van az az élethelyzet, hogy tényleg nincs hova menni, es nem az az áldozathibáztatás, amit a Brian Tracyk tolnak, hogy mindenki olyan, amilyen emberek veszik körül, tehát ha kifogja az ember a lakhatási zsarnokokat, az nem természetszerű, hogy ő is az. Ez olyan, mint hogy "a kedvenc színed határozza meg a pártállásodat."

A hajléktalanszállókon meg börtönviszonyok vannak, ezért élnek sokan inkább az utcán.

"Egyébként az állításodnak az ellenkezője is igaz: régi téma, hogy konkrétan nem teheted ki a lakásodból a lakót, ha nincs hová mennie."

11! Miért ne tehetné ki? Mik akadályozzák hivatalosan? Mármint a fűtési szezonon túl?

tegnap 15:25
 44/60 A kérdező kommentje:
A személyeskedésre és a trollkodásra nem reagálok, mert ha ezekre vissza reagálnék, pláne ugyanolyan hangnemben, akkor egyből jönne a szokásos általános gyakoris visszavágás, hogy "ezzel a stílussal bem csodálkozom, hogy kiraktak, sehol nem látnak szívesen" stb... ami szerintem amúgy ilyen szövegkörnyezetben hiteltelen, de mindegy is. Bár igazából akár reagálhatnék is, mert azért is megkapom, ha nem értek egyet a trollok igazával, hiáva nem személyeskedek vagy nem oltom le.
tegnap 15:26
 45/60 anonim ***** válasza:
0%
Nem fog rajtad senki sem segiteni. Udv a valo vilagban. Minden a te donteseiden mulik kerdezo!
tegnap 15:31
 46/60 anonim ***** válasza:

"Nincs semmi túl dramatizálva. Valós életből vett, valös példák lettek felhozva."

Az lehet, de te azt állítottad, hogy ez elterjedt. Azt sugallja a megfogalmazásod, hogy ez egy újkeletű viselkedésminta, ami általánossá vált. Pedig nem is újkeletű, és nem is általános. Azt elfogadom, hogy esetleg több van belőle, mint mondjuk 10 éve.

"mindenki olyan, amilyen emberek veszik körül, tehát ha kifogja az ember a lakhatási zsarnokokat, az nem természetszerű, hogy ő is az"

Félreértetted ezt a mondatot, egyáltalán nem is vág ide. Ez a mondat azt jelenti, hogy olyan emberek társaságát keresd, amilyen lenni szeretnél. Tehát ha mondjuk meg akarsz tanulni főzni, akkor járj főzni tanuló emberek közé, ha vidám akarsz lenni, keresd vidám emberek társaságát, és akkor magától megy majd.

Az áldozathibáztatás meg az, amit korábban említett valaki, hogy aki tűri, hogy zsarolják, az meg is érdemli. Ezzel én nem értek egyet.

"van az az élethelyzet, hogy tényleg nincs hova menni"

Persze, hogy van, hát mennyi ember él az utcán. Vitatta ezt bárki?

tegnap 15:44
 47/60 A kérdező kommentje:

45! Brian Tracy jellegű "életbölcsességekre" nem válaszolok.

46! Mi számít ujkeletűnek? Azért eléggé elterjedt.

"Egyébként az állításodnak az ellenkezője is igaz: régi téma, hogy konkrétan nem teheted ki a lakásodból a lakót, ha nincs hová mennie."

Miért ne tehetné ki? Mik akadályozzák hivatalosan? Mármint a fűtési szezonon túl?

tegnap 15:55
 48/60 anonim ***** válasza:
0%

45 vagyok.

Nekem ez a velemenyem. Nem kertem ra reakciot, nem is kell valaszolnod...

Es egyetertek 46-tal, azt csak te allitod, hogy elterjedt.

En irtqm az 5. kommentet is, tehat en is kerultem ilyen helyzetbe, de kileptem belole. Tehat tapasztalattal a hatam mogott beszelek es nem pedig sajnaltatom magam. Te is donthetsz ugy, hogy kilepsz a kiszolgaltatott helyzetbol, ha abbam vagy.

tegnap 16:04
 49/60 A kérdező kommentje:

48! Szólás szabadsága van, arra mondok véleményt, amire akarok, ne kövess el szabadságkorlátozast, meg amúgyis az internet világa az ilyen, nem fog miattad megváltozni. Ha nem tetszik, mondd le az internetet, és ne internetezz!

Nekem kicsit ellentmondásos, hogy én állítom hogy elterjedt, de közben te kiléptél, de legyen így. Szerencsés voltál, vagy szerencsés helyzetben voltál, de az általános eset nem ez. A tiéd egyedi eset.

A döntéses baromságról meg annyit, hogy a bele kényszerìtésből született döntés az nem önként döntés. Ez egy undorító áldozathibáztató duma. És mielőtt jönne a "senki nem tart pisztolyt a fejedhez" duma, az indirekt kényszerítés is kényszerítés.

Szóval lépj ki a komfortzónádból, és írj normális hozzászólást! Hogy ez sikerüljön, kapcsold ki a TV-t, állj fel a fotelból, menj ki a házból/lakásból és tapasztalj!

46! Nem jó. Nem vitatták, csak javasolták itt a hajléktalan szállót, mint menedéket a lakhatási zsarolás ellen.

tegnap 16:57
 50/60 anonim ***** válasza:
Nem kicsit vannak bajok a toronyban...
tegnap 17:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!