Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért jó az ilyen "anyáknak",...

Miért jó az ilyen "anyáknak", hogy a saját gyerekükkel próbálnak meg másokat lelkileg zsarolni?

Figyelt kérdés

Sokszor olvastam már ilyet, de saját magam is átéltem / láttam / hallottam hasonlót és komolyan nem értem, hogy mire jó ez, amikor kb soha nem válik be.

Mikre értem:

- jófogáson próbáltam eladni az elektromos rollerem, és nem egyszer, nem kétszer, hanem sokszor írtak anyukák, hogy adjam már el nekik a FIX ár feléért/negyedéért/INGYEN, mert nekik gyerekük van, meg akkor álljam már a szállítási költséget is, mert neki gyereke van és az sok pénz, meg jaj ne legyek szívtelen gyerekutáló trágya, a gyereknek ez fontos a karácsony/szülinap/névnap/óvodai ballagás miatt. Mindegyiket elutasítottam, amelyik meg elkezdett veszekedni, annak meg meg is írtam, hogy nagyon nem érdekel, hogy neki kölyke van, semmi közöm hozzá, ne akarjon elektromos rollert, ha még a szállítási költséget sem óhajtja kifizetni. Én lettem mindegyik által gyerekutálónak titulálva, meg "kösz, hogy elrontottad a kisfiam/kislányom szülinapját" és így tovább.

- bevág a sor legelejére, aztán ha kérdőre vonják a bunkót, akkor egyből "de nekem gyerekem van/de én gyerekkel vagyok"

- tuskó paraszt módjára viselkedik, de neki ne szóljon be senki, mert őfelségének gyereke van

- ha valaki felhívja a figyelmet, hogy rá ugyanúgy vonatkoznak a szabályok/törvények, akkor megint "de hát nekem kisgyerekem van"

- itt a nevelés témakörben bunkó tajparaszt stílusban osztanak mindenkit, aki kritikát meg fogalmazni, mert "pofa be amíg nincs gyereked"

- ismerősömet már szabályosan zaklatott egy ilyen anyuka, mert nem akarta eladni a saját kutyáját, "de a kislányom annyira akarja, ne légy már szemét", szó szerint rendőrséggel kellett fenyegetni, akkor meg "kihívnád a rendőrséget rám, pedig nekem kisgyerekem van"

Hozzáteszem: egyik sem volt kisebbségi.

De mire jó ez? Láthatóan a büdös életbe nem válik ez be, és az emberek inkább frusztráltak és aggresszívak lesznek ettől, de mégis tovább csinálják.

Mi ennek az oka?

Veletek előfordult ilyesmi? Hogy reagáltatok?

tegnap 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kitépem a hajam az ilyenektől, de komolyan. Hogy mit képzelnek, fogalmam sincs, talán, hogy ők a szuperek, mert szartak egy/ több kölyköt a világra, nem elég 8+ milliárd ember a Földre. Aztán mindenki hajbókoljon.

Persze tisztelet a kivételnek.

tegnap 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyennek csak kifogás a gyerek. Aki írkál, meg lehet nincs is neki, vagy nem is annak adná, csak így akar valami jó dologhoz ingyen/ könnyen hozzájutni.

Elém szó nélkül beállóra rászóltam. Mikor sikerült kiprovokálnom, hogy legalább kérdezze meg odaengedem -e . Vakkantott valamit. Mondtam, jó, nálam oké, most azokat is kérdezze, akik már mögöttem állnak. Dúlva fúlva elhúzott.

Mellesleg nagy gyerekbolond vagyok, de a sajátjaimmal is mindig beálltam a sorba.

tegnap 21:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ezeket a konkrétumokat nem tapasztaltam, de ismerem ezt a típust. Ezek azok az anyukák akik a gyerekkel növesztenek maguknak önbizalmat. Teljesen érthető ha az anyaság boldoggá tesz egy nőt, de amikor látszik rajta hogy kérkedik, pózol a gyerekkel, hogy ő milyen jó anya stb.,ott valami nem kerek. A gyereknek sem tesz jót.
tegnap 21:58
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Fhu ezek,de idegesítőek.
tegnap 22:08
 5/6 anonim ***** válasza:
82%
Azt én is tapasztaltam az életben, hogy egyes gyerekes szülők privilégiumokat követelnek, mondván: nekik gyerekük van. Főleg ha 3 gyerek, náluk tapasztaltam ezt különösen.
tegnap 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyaként mondom neked, az ilyen gyökereket le kell koptatni. Egyébként én úgy gondolom, többsége nem is anya, hanem inkább ingyen szerzett cuccokat akarnak ők maguk pénzzé tenni, továbbadni. Nem szabad hagyni.
tegnap 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!