Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan amikor valaki...

Van olyan amikor valaki testing férfi, de lelkileg belül meg nő?

Figyelt kérdés
Belül nőies a viselledése úgy értem.
nov. 10. 16:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen van.

Sőt, olyan is van, hogy valaki férfi testbe születik, de nőnek érzi magát (aztán átoperáltatja magát, hormonokat szed stb) transzszexuális a kulcsszó. Csodálkozom, hogy nem hallottál még róla, keress rá

nov. 10. 16:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, én is ilyen vagyok.
nov. 10. 16:25
 3/4 Psycho ***** válasza:
100%

Szerintem ezt érdemes különválasztani, illetve egy-két fogalmat helyretenni. Nem igazán van olyan, hogy "belső viselkedés". A viselkedésnek pont az a lényege, hogy a világ felé miként működünk.

Olyan van, hogy egy férfi feminin. Vagyis nőies. Ebbe beleértendő a személyisége és a viselkedése. Olyan értékeket, karakterjegyeket hordoz, úgy viselkedik, amiket inkább tradicionálisan a gyengébbik nemhez szoktunk párosítani. Érzékenység, érzelmesség, magas empátia, stb. Ez még nem azt jelenti, hogy sminkeli magát, meg női ruhákat hord, csak egyszerűen ilyen a személyisége. Szerintem ezzel semmi gond nincs. Sehol sincs előírva, hogy minden férfinak maszkulin machonak kell lennie.

Aztán létezik nemi diszfória (mint az eufória ellentéte). Ez egy pszichiátriai probléma: amikor is (a mi példánknál maradva) a férfi belül nem önazonos, nem tud azonosulni a biológai nemével, inkább nőként tekint a saját magára. "Férfi testbe született nő". Egy egy identitásválság, ami komoly pszichés szövődményekhez vezethet.

(Nem összekeverendő a mostanság főleg nyugaton divatos nonbinary genderfluid woke nonszenszel! Ez egy ritka de létező betegség).

nov. 10. 16:27
 4/4 anonim ***** válasza:

A hármas tökéletesen leírta. Ne csináljuk már azt, hogy mindenki, aki nem sztereotip férfi/nőként viselkedik, az rögtön transznemű. Ez a nyugati wokeság is valószínűleg annak a következménye, hogy még 2024-ben sem képesek békén hagyni az embert, hogy olyan legyen amilyen, hanem rögtön bullyingolni kell azt, aki eltér attól, amit te gondolsz, ha egy srác balettozni akar vagy mittomén akkor már rögtön hahaha buuzi biztos, nem csoda, ha ezek hatására - hogy ugye elkezdtünk technikailag engedékenyek lenni, azaz a szülő simán elviszi a gyereket balettozni, nem mondja neki, hogy nem, Petike, te játéktankokat tologassál, az fiús dolog, viszont a társadalom nagy része meg azt jelzi vissza a gyereknek, hogy nem normális, valami nem stimmel vele, ezáltal a gyerek tényleg úgy fogja érezni, hogy valami nem oké vele és elkezdi keresni a megoldást, hogy miért lehet az, hogy ő fiúként balettozni akar. Aztán arra jut, hogy ja, a lányok balettozhatnak, hát akkor ő is lány. Egy gyereket simán össze lehet zavarni, nyilván ha Petikének 30 évesen jutna eszébe először, hogy de fsza hobbi lehet a gyöngyfűzés, akkor nem a nemi identitását már nem fogja megkérdőjelezni valószínűleg.

Ha mindenki békénhagyna mindenkit, akkor nem lenne ennyi furcsa dolog. A nemi diszfória létezne, de ez tényleg nem annyira gyakori.

nov. 10. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!