Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől lehet valaki introvertált?

Mitől lehet valaki introvertált?

Figyelt kérdés
tegnap 20:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért kell lepontozni, én a felsorolt (8-as válasz)dolgok miatt kezdtem gyerekkorom óta eltávolodni másoktól és visszahúzódóvá válni.
tegnap 20:59
 12/16 anonim ***** válasza:
93%
11 Ez érthető, csak az nem introvertáltság. Egy extrovertált is lezárhat a felsorolt dolgok, vagy traumák hatására.
tegnap 21:15
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell hozzá különösebb ok.
tegnap 21:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább attól, hogy annak született. Talán kisebb mértékben befolyásolhatja a közvetlen környezete is (például számíthat, hogy 2 introvertált szülő, vagy 2 extrovertált szülő gyermeke).

Fiziológiai különbségek is vannak a két típus között, ez veleszületett, nem nevelés kérdése. Például az, ahogy a szervezet az agy által kibocsátott dopaminra reagál. Egy introvertáltnak kevés inger hatására is rengeteg impulzus keletkezik az agyában, ettől fáradt lesz, ezért nem ingerkereső. Az extrovertáltat meg feldobja a dopamin termelés, sziporkázik, pörög, ettől érzi jól magát.

tegnap 21:29
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
11-es, te még mindig nem introvertált vagy, hanem valami sérülés miatt visszahúzódó. Pont ez a lényeg. Én boldog vagyok és jól érzem magam itthon a nyugiban. Nem jobb híján, meg védekezésből, hanem tényleg feltölt. Nem boldogtalanságomban vagyok itthon, nem menekülni akarok.
tegnap 21:33
 16/16 anonim ***** válasza:

10es némelyik válaszoló még mindig nincs tekintettel arra hogy aki rosszat élt át gyerekkoraban és nem számíthatot másra aki átsegítse őt ezeken és egyedül maradt és nehezebben bízik emberekben és nyit feléjük az nem fogyatékos és nem beteg!!

Nehézségekkel küzd? Igen! Fogyatékos vagy beteg? Nem!

Csupán több dolog van hozott minta amit fel kell dolgoznia.

Mindenkinek vannak hozott mintái saját nehézségei ne nézük már le jobban azokat akiknek a kommunikációval társasközeggel vannak nehézségei.

Abban egyetértek veled, hogy nem egyenlő az intorvertáltal a visszahúzodottság. És, hogy nem kell a kettőt keverni.

tegnap 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!