Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől lehet valaki introvertált?

Mitől lehet valaki introvertált?

Figyelt kérdés
ma 20:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Nem tudom a biztos választ a kérdésedre, de szerintem nagyban függ attól, hogy mit hozott otthonról, a családból, majd milyen tapasztalatok érték.
ma 20:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekkorom óta introvertált vagyok (erősen introvertált). Nem tudom mi miatt alakult ki, de nem hiszem, hogy a családi háttérnek közé van ehhez. A szüleim egyáltalán nem ilyenek, én meg mégis.
ma 20:20
 3/16 anonim ***** válasza:
11%
Saját tapasztalatom szerint nagyon is van köze a családi háttérhez, a szocializációnak.
ma 20:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is introvertált vagyok amióta csak az eszemet tudom. Öcsém viszont hozzám képest inkább extrovertált. Szüleink ugyanúgy neveltek mindkettőnk. Anyum és apum is fiatalon buliztak csavarogtak, nem szerettek bezárkózni, miután megszületettünk nyilván ez megszűnt, de sosem volt megtiltva sem hogy elmenjünk a barátainkkal csavarogni, szórakozni.

Szerintem semmi köze ennek a neveléshez, talán inkább genetika állhat a háttérben, meg a személyisége a gyereknek, hogy mit hogy visel el, érzékenyebb, vagy keményebb tartású. Fene se tudja.

ma 20:33
 5/16 anonim ***** válasza:
Pl.: ilyen az alaptermészete, rosszabb szülői neveltetési minta, kiskorában nem a megszokott családi élet élése, így szocializációs hiányok.
ma 20:34
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy személyiség típus. Nem valami trauma által kialakuló negatív dolog. Nem keverendő azzal, ha valaki később, az élete bizonyos szakaszán aszociális, visszahúzódó lesz. Már pici korban is kivehető, hogy melyik típusba tartozik. Családi háttér és szocializáció 2 kistesónál ugyanaz lesz, mégis lehet eltérő személyiség típusuk. Már nagyon korán felismerhető, hogy az intro vagy az extro fél lesz bennük a domináns.
ma 20:35
 7/16 anonim ***** válasza:
Az mit is jelent?
ma 20:35
 8/16 anonim válasza:
0%
Családi problémák, családi és iskolai bántalmazások, gúnyolódás, kiközösítés, önértékelési problémák…
ma 20:42
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A különbség a 2 típus között, hogy miből nyer energiát az egyik és miből a másik. Egy introvertált személy fárasztónak és feleslegesnek találja például a céltalan csevegést, az extrovertáltnak meg lételeme a pörgés. Valószínűleg a gének határozzák meg, már születésnél eldől. Tényleg már akár babakorban felismerhető, hogy melyik típus. Kár, hogy még mindig vannak, akik szocializációs hiánynak tekintik az introvertáltságot.
ma 20:46
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

Némelyik válaszoló, pl. a 8-as nem érti, hogy introvertáltnak lenni nem betegség. Nem fogyatékoság.

Nyilván a személyiségedet befolyásolja a neveltetésed és a korábbi tapasztalataid. De simán vannak olyanok, akik egyszerűen csak tök jól elvannak csendben, otthon.

Ráadásul ezt is baromira félreértik, hogy milyen egy introvertált ember. Én szeretek beszélgetni, meg pl. a munkatársaimmal tök jól kijövök, viccelődök, stb. De én ebben el is fáradok és szabadidőmben szeretek nyugiban olvasgatni, festeni, nem hiányzik a zaj meg a pörgés. Ez ilyen.

Nem értem, miért kell úgy csinálni, mintha az extrovertált=jó, introvertált=rossz, beteg, fogyatékos, nyomi lenne.

ma 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!