Mitől lehet valaki introvertált?
Én is introvertált vagyok amióta csak az eszemet tudom. Öcsém viszont hozzám képest inkább extrovertált. Szüleink ugyanúgy neveltek mindkettőnk. Anyum és apum is fiatalon buliztak csavarogtak, nem szerettek bezárkózni, miután megszületettünk nyilván ez megszűnt, de sosem volt megtiltva sem hogy elmenjünk a barátainkkal csavarogni, szórakozni.
Szerintem semmi köze ennek a neveléshez, talán inkább genetika állhat a háttérben, meg a személyisége a gyereknek, hogy mit hogy visel el, érzékenyebb, vagy keményebb tartású. Fene se tudja.
Némelyik válaszoló, pl. a 8-as nem érti, hogy introvertáltnak lenni nem betegség. Nem fogyatékoság.
Nyilván a személyiségedet befolyásolja a neveltetésed és a korábbi tapasztalataid. De simán vannak olyanok, akik egyszerűen csak tök jól elvannak csendben, otthon.
Ráadásul ezt is baromira félreértik, hogy milyen egy introvertált ember. Én szeretek beszélgetni, meg pl. a munkatársaimmal tök jól kijövök, viccelődök, stb. De én ebben el is fáradok és szabadidőmben szeretek nyugiban olvasgatni, festeni, nem hiányzik a zaj meg a pörgés. Ez ilyen.
Nem értem, miért kell úgy csinálni, mintha az extrovertált=jó, introvertált=rossz, beteg, fogyatékos, nyomi lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!