Sok minden függ attól, hogy milyen családba születik az ember? A többi lent!
Ismertek olyan embert aki szülői segítség, csalás, lopás nélkül ki tudott törni a nehéz körülmények ellenére és saját háza, lakása, autója van úgy, hogy nincsen eladósodva?
A nincsen eladósodva alatt azt értem, hogy mondjuk nincsen 10 - 30 millió hitel a nevén és nem csak ennek köszönheti amilye van.
Tudom, hogy már hitelt sem adnak könnyen.
Én nem ismerek egy olyan embert sem akinek rossz családi háttere volt és ennek ellenére kitört.
Olyat viszont nagyon sokat ahol a szülők segítettek a gyereknek, de utána úgy volt beállítva, hogy azt az eszével érte el a gyerek.
Talán egy olyan ismerősöm van aki szegény családba született sok testvérrel. Ő mindig is egy karrierista volt és a munkahelyeken gátlástalanul nyalta a főnökök seggét. Ez a bele bújok a főnök seggbe kategória és nem számít hány embert bántok meg vagy gázoló át munka közben csak az a lényeg, hogy nekem jó legyen..
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknak milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban.
Aztán majd leírom a saját esetemet is.
20#
Az a probléma, hogy ahol megtehetnék ott sem gondolnak hasonlóra. Az evolúció nem tudta lekövetni az exponencialitást. Legalábbis akik vállaltak, vagy vállalnak még gyermeket, az évezredes becsípődések ott vannak a tudatalattiba. A szükséges tudás apáról fiúra, anyáról lányra száll stb. Meg a kaláka. Nagycsaládok, rokonság, a közösség tagjai egymást segítve, védve megteremtik az életfeltételeket.
Te miről beszélsz? Manapság senki nem úgy vállal gyereket, hogy majd a nagybácsi meg a szomszéd néni segít felnevelni. Mindenki magának vállal gyereket és örül a segítségnek, de nem erre alapoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!