Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok minden függ attól, hogy...

Sok minden függ attól, hogy milyen családba születik az ember? A többi lent!

Figyelt kérdés

Ismertek olyan embert aki szülői segítség, csalás, lopás nélkül ki tudott törni a nehéz körülmények ellenére és saját háza, lakása, autója van úgy, hogy nincsen eladósodva?

A nincsen eladósodva alatt azt értem, hogy mondjuk nincsen 10 - 30 millió hitel a nevén és nem csak ennek köszönheti amilye van.

Tudom, hogy már hitelt sem adnak könnyen.

Én nem ismerek egy olyan embert sem akinek rossz családi háttere volt és ennek ellenére kitört.

Olyat viszont nagyon sokat ahol a szülők segítettek a gyereknek, de utána úgy volt beállítva, hogy azt az eszével érte el a gyerek.

Talán egy olyan ismerősöm van aki szegény családba született sok testvérrel. Ő mindig is egy karrierista volt és a munkahelyeken gátlástalanul nyalta a főnökök seggét. Ez a bele bújok a főnök seggbe kategória és nem számít hány embert bántok meg vagy gázoló át munka közben csak az a lényeg, hogy nekem jó legyen..

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknak milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban.

Aztán majd leírom a saját esetemet is.

tegnapelőtt 10:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen , olyat én is többet ismerek ahol volt családi segítség legalább is egy alap indulónak.

Ahol a család semmit nem tud adni, ott az segíthet ha az ember ösztöndíjjal el tud végezni egy egyetemet és megfelelő jól fizető állást talál amiből 25 évesen mondjuk el tud indulni, kezdve albérlettel.

De ugye igen hitelhez kell egy alap is, szóval nehéz évekbe telhet pláne egyedül.

Megint könnyebb ha lesz egy társad és ketten vágtok bele-

Vagy ha nincs magasabb végzettség akkor gürizel akár 2 állás is. Így még rosszabb ---> na ilyet többet ismerek.

tegnapelőtt 10:18
 2/21 anonim ***** válasza:
50%
Na én ezért nem szülnék gyereket úgy, hogy nem kap majd legalább egy lakást elindulásnak az életben. Aki nem kap semmit a szüleitől, annak nettó szopás a húszas évei, vagy talán az egész élete.
tegnapelőtt 10:34
 3/21 anonim ***** válasza:

"Na én ezért nem szülnék gyereket úgy, hogy nem kap majd legalább egy lakást elindulásnak az életben"

Ez oké, csak ebből kiindulva a következő évtől mondjuk a jelenlegi gyerekeknek 20%-a születne meg, és pár ev alatt összeomlana az egesz gazdasagi rendszer meg demográfia, aztán akkor az a 20% cseszhetné a lakását, ha nem lenne munka, merz nem kellene kinek vásarolni, eladni, stb.

tegnapelőtt 10:47
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen vagyok. Nagyon szegény családbol jövök, egyedülálló idegbeteg anyaval, érettsegi után menekültem egy alberleti szobába, minimalberes melóval. Sokszor kajára is alig telt.

De mellette elvégeztem levelezőn az egyetemet, találkoztam a ferjemmel, aki atlagos családból jött, de induló tőket nem kapott, külföldre mentünk gályázni évekre, két munkahelyen.

Utana hazaköltöztünk, itthon is meló ezerrel. A mai napig még gyed alatt is dolgozok. Kemény (volt), de nulláról masképp nem lehet előre jutni. Most van szép házunk, autónk, két gyerekünk, minimális hitel a házon.

Nyilván ezt ketten értük el, meg ma 2025ben tuti nem is vennénk meg egy ilyen ingatlant a külföldön összegyűjött pénzből, de a lényeg, hogy mindent magunk teremtettünk meg.

Persze, ha őszinte akarok lenni, en is azt látom, hogy a barátaim 90%-a kap lakást, kezdőtőkét, anyagi segítseget a családtól.

tegnapelőtt 10:52
 5/21 anonim ***** válasza:

Oké, ettől még nem okos dolog a szegénységbe gyereket csinálni, de a sok buta ember ezt úgysem fogja fel és gyártani fogják őket tovább.

tegnapelőtt 10:56
 6/21 anonim ***** válasza:
Igen, a páromat. Öten vannak testvérek, az édesanyjuk egyedül nevelte őket, aki takarítónőként dolgozott, tehát esélye sem volt segíteni a gyerekeit továbbtanulásban vagy akár bármiben anyagilag, főleg, hogy hitelei is voltak. Az ötből két ember teljesen elkallódott, a másik három talpra állt. Az én párom rendkívül spórolós lett, elmondása szerint gyerekkorában elhatározta, hogy ő nem úgy fog élni, ahogy felnőtt és ezért mindent meg is tett. Gyári munkásként kezdte, egy kollégiumban bérelt szobát magának, mert az albérlet mellett nem tudott volna annyit spórolni. A legolcsóbb ételeket ette, a legolcsóbb ruhákat hordta. Minden hónapban a lehető legtöbb összeget félretette, így összegyűjtött kétmillió forintot (nem tudom, mennyi idő alatt). Akkoriban négymillió forintba került egy lakás és akkor még a gyáraknál létezett lakástámogatási hitel, aminek az volt a feltétele, hogy "X" ideig nem mondhatott fel. Tehát a másik kétmilliót megkapta a cégtől, hogy meg tudja venni a lakást. Egy nagyon lepukkant, erősen felújítandó lakásról volt szó, de nyilván nem ugrálhatott ennyi pénzből, csak az lebegett a szeme előtt, hogy legyen saját lakása. Közben a cégnél egyre feljebb jutott, így egyre több volt a fizetése is. Pár éven belül eljutott oda, hogy teljesen fel tudta újítani és lerakta a jogsit, tudott venni egy autót is. Azóta eltelt húsz év, ami alatt rengeteg spórolt, majd eladta a lakást és tudott venni egy szép házat. Kimondhatatlanul büszke vagyok rá, főleg, amikor anyósomhoz megyünk látogatóba és látom, hogy honnan indult. Mindezt megteremteni a nulláról és becsületes munkával ide eljutni hatalmas teljesítmény. Mindenkit csodálok, aki képes erre.
tegnapelőtt 11:00
 7/21 anonim ***** válasza:
48%
3-as, az, hogy valaki nem tud komplett lakást adni a gyerekének, nem egyenlő a szegénységgel.
tegnapelőtt 11:04
 8/21 anonim ***** válasza:
Aki feljebb tört a piramisban, az mind fiatal felnőtt korában levált, önállósodott, különböző okokból. Például már nem volt más hátra mint előre, mert az életkörülmények elviselhetetlenek voltak. Aki valamilyen mértékben számíthatott a családi környezetre, vagy rosszabb esetben, mint megmentőként egymásra voltak utalva megélhetést illetően, azok a társadalmi piramisban ugyanazt az anyagi státuszt viszik tovább. A fogyasztói igények növekedését, meg a technikai fejlődést ne vegyük ide.
tegnapelőtt 11:29
 9/21 anonim ***** válasza:
Ket embert is ismerek aki rohadt nehez anyagi helyzetbol (+ alkoholista szulok stb) fiatalon a sarkara allt es millardos bevetelu ceget epitett fel. Szerintem ez mai vilagban nagyon nehezen lenne kivitelezheto (ok ezt 15-20 eve ertek el). Vannak vallalkozos diplomas ismeroseim, de nekik nem eppen ugy megy a szeker mint az elobb emlitett embereknek. Persze nem eheznek, de messze vannak a milliomos kategoriatol. Szuleim peldaul falusiak voltak, nem tul sokkal indultak el, kb egy auto araval, de olyan jol forgattak a penzuket ingatlanokba, hogy ma mar 5 lakas, 2 garazs, 2 Balatoni nyaralo + egy kis uzlet van a nevukon. Halisten nekem is tudtak segiteni, igy enis eltudtam indulni par eve az eletemben es nem szorultam alberletre.El se tudom kepzelni, hogy a mai kizsalmanyolo vilagban milyen nehez dolga van annak aki a nullabol akar felepiteni valamit es tobb 10 millios hitelekkel kell nap mint nap lefekudnie. Ketten biztosan egyszerubb mar osszerakni egy alberlet arat, de egy lakashoz szukseges osszeg meg igy is 10-15 ev kb ha jol csinaljak.
tegnapelőtt 12:04
 10/21 anonim ***** válasza:

A mai világban, ebben a helyzetben, egyedül, család segítsége nélkül, a nulláról, úgy, hogy ismerős sincs aki egyből jó munkát tudna biztosítani jó fizetéssel....szóval nulláról egyedül, segítség nélkül....ma már nem leszel te milliárdos.

Max 30 évesen lesz egy lakásod amire felvettél kölcsönt és fizeted még 10 évig.

Vagy lett társad, vagy férj/feleség és esetleg egy családi ház hitelét fizetitek 2-en.

tegnapelőtt 14:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!