Sok minden függ attól, hogy milyen családba születik az ember? A többi lent!
Ismertek olyan embert aki szülői segítség, csalás, lopás nélkül ki tudott törni a nehéz körülmények ellenére és saját háza, lakása, autója van úgy, hogy nincsen eladósodva?
A nincsen eladósodva alatt azt értem, hogy mondjuk nincsen 10 - 30 millió hitel a nevén és nem csak ennek köszönheti amilye van.
Tudom, hogy már hitelt sem adnak könnyen.
Én nem ismerek egy olyan embert sem akinek rossz családi háttere volt és ennek ellenére kitört.
Olyat viszont nagyon sokat ahol a szülők segítettek a gyereknek, de utána úgy volt beállítva, hogy azt az eszével érte el a gyerek.
Talán egy olyan ismerősöm van aki szegény családba született sok testvérrel. Ő mindig is egy karrierista volt és a munkahelyeken gátlástalanul nyalta a főnökök seggét. Ez a bele bújok a főnök seggbe kategória és nem számít hány embert bántok meg vagy gázoló át munka közben csak az a lényeg, hogy nekem jó legyen..
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknak milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban.
Aztán majd leírom a saját esetemet is.
Igen , olyat én is többet ismerek ahol volt családi segítség legalább is egy alap indulónak.
Ahol a család semmit nem tud adni, ott az segíthet ha az ember ösztöndíjjal el tud végezni egy egyetemet és megfelelő jól fizető állást talál amiből 25 évesen mondjuk el tud indulni, kezdve albérlettel.
De ugye igen hitelhez kell egy alap is, szóval nehéz évekbe telhet pláne egyedül.
Megint könnyebb ha lesz egy társad és ketten vágtok bele-
Vagy ha nincs magasabb végzettség akkor gürizel akár 2 állás is. Így még rosszabb ---> na ilyet többet ismerek.
"Na én ezért nem szülnék gyereket úgy, hogy nem kap majd legalább egy lakást elindulásnak az életben"
Ez oké, csak ebből kiindulva a következő évtől mondjuk a jelenlegi gyerekeknek 20%-a születne meg, és pár ev alatt összeomlana az egesz gazdasagi rendszer meg demográfia, aztán akkor az a 20% cseszhetné a lakását, ha nem lenne munka, merz nem kellene kinek vásarolni, eladni, stb.
Én ilyen vagyok. Nagyon szegény családbol jövök, egyedülálló idegbeteg anyaval, érettsegi után menekültem egy alberleti szobába, minimalberes melóval. Sokszor kajára is alig telt.
De mellette elvégeztem levelezőn az egyetemet, találkoztam a ferjemmel, aki atlagos családból jött, de induló tőket nem kapott, külföldre mentünk gályázni évekre, két munkahelyen.
Utana hazaköltöztünk, itthon is meló ezerrel. A mai napig még gyed alatt is dolgozok. Kemény (volt), de nulláról masképp nem lehet előre jutni. Most van szép házunk, autónk, két gyerekünk, minimális hitel a házon.
Nyilván ezt ketten értük el, meg ma 2025ben tuti nem is vennénk meg egy ilyen ingatlant a külföldön összegyűjött pénzből, de a lényeg, hogy mindent magunk teremtettünk meg.
Persze, ha őszinte akarok lenni, en is azt látom, hogy a barátaim 90%-a kap lakást, kezdőtőkét, anyagi segítseget a családtól.
Oké, ettől még nem okos dolog a szegénységbe gyereket csinálni, de a sok buta ember ezt úgysem fogja fel és gyártani fogják őket tovább.
A mai világban, ebben a helyzetben, egyedül, család segítsége nélkül, a nulláról, úgy, hogy ismerős sincs aki egyből jó munkát tudna biztosítani jó fizetéssel....szóval nulláról egyedül, segítség nélkül....ma már nem leszel te milliárdos.
Max 30 évesen lesz egy lakásod amire felvettél kölcsönt és fizeted még 10 évig.
Vagy lett társad, vagy férj/feleség és esetleg egy családi ház hitelét fizetitek 2-en.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!