Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok minden függ attól, hogy...

Sok minden függ attól, hogy milyen családba születik az ember? A többi lent!

Figyelt kérdés

Ismertek olyan embert aki szülői segítség, csalás, lopás nélkül ki tudott törni a nehéz körülmények ellenére és saját háza, lakása, autója van úgy, hogy nincsen eladósodva?

A nincsen eladósodva alatt azt értem, hogy mondjuk nincsen 10 - 30 millió hitel a nevén és nem csak ennek köszönheti amilye van.

Tudom, hogy már hitelt sem adnak könnyen.

Én nem ismerek egy olyan embert sem akinek rossz családi háttere volt és ennek ellenére kitört.

Olyat viszont nagyon sokat ahol a szülők segítettek a gyereknek, de utána úgy volt beállítva, hogy azt az eszével érte el a gyerek.

Talán egy olyan ismerősöm van aki szegény családba született sok testvérrel. Ő mindig is egy karrierista volt és a munkahelyeken gátlástalanul nyalta a főnökök seggét. Ez a bele bújok a főnök seggbe kategória és nem számít hány embert bántok meg vagy gázoló át munka közben csak az a lényeg, hogy nekem jó legyen..

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknak milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban.

Aztán majd leírom a saját esetemet is.

jan. 3. 10:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Igen. Ugyanannak a dolognak a masik oldaláról tudok sztorit. (Rokonom)

Adott egy tehetséges, jó képességekkel rendelkező gyerek, príma tanuló, nagyon jó agya van, kreatív, sokoldalú, kitartóan küzd

Családi háttér: mindkét szülővel baj van, apa alkoholista, anya mentalis beteg gyógyszert szed

Eredmény: A gyerek elkallódott. A csaladi "támogatás", plusz a mai omladozó oktatási rendszer leépítette ami eredetileg ott volt benne. Nem ment egyetemre, nem tanult tovább, az addigi eredményeit kidobta a kukába. Nem lehetett meggyőzni, hogy ne tegye. A benne lévő lehetőségek kihasználatlanok, véleményem szerint, mert nem volt meg az egészséges családi háttér, és az onnan jövő támogatás. Így a gyerek nem vállalt be semmit, ami egy kicsit is rizikósabb. Jóval a képességei alatt vállalt munkát is.

Úgyhogy igen, én azt mondom, hogy MINDEN azon múlik, hova születik az ember.

jan. 3. 17:43
 12/25 Senior Séf ***** válasza:
46%
Igen, legalább a kamaszoknak van kire mutogatni.
jan. 4. 18:47
 13/25 anonim ***** válasza:
44%
#7 de gondold már át milyen szopás az, ha valaki nulla hátszéllel indul az életben. Komolyan 18 év alatt nem volt annyi eszük a szülőknek, hogy havonta legalább egy 20-ast félretettek volna neki? Az 18 év alatt már több mint 4 millió forint. Ennyiből már legalább egy hitel önerőt majdnem ki lehet hozni.
jan. 4. 20:29
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

13

Valakinek nincs egy 20asa sem.

Plusz ha pl van 4 gyereked, akkor az már 80E/hó. Mert ugye ha több gyerek van akkor nem csinálod meg hogy egyiknek teszed félre másiknak nem.

Jöhetnek a nagyokos fotelből-megoldom-mindenki-életét-is kommentek, hogy "akkó minek vállal gyereket?"

jan. 4. 20:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ész hozzá, rengeteg kutatás van arról, hogy a zsákfalusi gyerek ritkán tör ki, vagy végez el egy egyetemet. Részben ott a mentalitás is persze, ezek a gyerekek alapból úgy lettek felnevelve, hogy az egyetem meg sem jelent opcióként a fejükben, tehát még csak nem is pénzkérdés a dolog. Sokan még egy szakmát sem végeznek, lemorzsolódnak a közoktatásban...stb Ezek miatt vannak mentorprogramok is, de ezeket civilszervezetek csinálják, korlátozott büdzsével.

Később, felnőttként visszaülni az iskolapadba pedig sokszor annyi nyűggel és extra teherrel jár, hogy bele sem kezdenek. Itt kell a megértő munkáltató...stb

jan. 4. 22:24
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem ebben az országban általános az alulfizetettség, tehát nem csak azok élnek szegényen, azok nem tudnak házat venni maguknak, akik nem tanultak tovább.
jan. 4. 22:25
 17/25 A kérdező kommentje:

14#

Velem pont ez történt.

Nővérem az örök lakásban, kifizették az összes adósságát. Mindent félbe hagyott, iskolát, rossz házasság, borzalmas természet.. de mivel szült egy gyereket neki segítettek, nekem nem..

Én akár mikor kértem segítséget mindig az volt a válasz, hogy,sajnálom nem tudok neked segíteni..

jan. 4. 22:49
 18/25 anonim ***** válasza:

17

Akkor az unoka miatt mindent visz. Sajnálom. :(

tegnapelőtt 00:41
 19/25 anonim ***** válasza:

"Ez oké, csak ebből kiindulva a következő évtől mondjuk a jelenlegi gyerekeknek 20%-a születne meg, és pár ev alatt összeomlana az egesz gazdasagi rendszer meg demográfia, aztán akkor az a 20% cseszhetné a lakását, ha nem lenne munka, merz nem kellene kinek vásarolni, eladni, stb."

Azon túl, hogy ilyesmire tendencia is éppcsak akad, vajon ha pl. feleződne a gyermekvállalási kedv, nem történne semmi? Semmilyen intézkedés nem lenne? Nem indulna meg az ötletelés, hogy vajon mi a fene kéne visszafordítani a folyamatot? Nem kutatná senki az okokat?

tegnapelőtt 10:15
 20/25 anonim ***** válasza:
44%

Akinek egy 20-asa nem marad hónap végén, amit a gyereknek félretehet, az mégis mit gondol?? Mire vállalt gyereket? Pláne 4-et, atya úr isten. Szerencsétlen gyerekek, komolyan büntetném az ilyen felelőtlen szülőket.

tegnapelőtt 10:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!