Aki több fiókot is létrehoz ezen az oldalon, hogy a saját válaszait fel, másokét pedig lepontozza, az miért csinálja ezt?
Nem tudom mióta használom ezt a fórumot, pár éve biztosan, ebből adódóan viszonylag “sok” időt töltök itt.
Feltűnt, hogy van egy (vagy akár több) ember, aki rengetegszer manipulálja a kérdések alatti válaszok hasznossági rátáját több fiókkal.
Gyakorlatilag az történik, hogy az illetőnek van egy véleménye, azt felpontozza a többi fiókjával, aki pedig nem ért vele egyet, bármilyen ész érvet felhozva vizatkozni mer, azt lepontozza.
Ha jól láttam, ez pár embernek feltűnt még rajtam kívül, de hiába szóltunk/szólunk neki/nekik. Abszolút süket fülekre talál a mondanivaló.
Valaki ennyire nem bírja elviselni, ha valakinek más a véleménye, vagy milyen pszichológiai folyamatok játszódnak le egy ilyen ember fejében?
Eleve szerintem a pontozás sok esetben nem hasznosság, hanem inkább szimpátia alapján történik.
De ez még a jobbik eset, a rosszabbik az, ha merő rosszindulatból teszi valaki a lepontozást. Az ilyen ember pusztítani, rombolni akar.
"elgondolkoztam azon, hogy van-e értelme egyáltalán választ írni"
Azért, mert néhány f.sz lepontoz?
#42 Pont ezért vált teljesen feleslegessé a funkció.
Ha én üzemeltetném az oldalt, akkor vagy kiszedném teljesen, vagy beállíthatóvá tenném a kérdés kiírásakor, hogy lehessen-e válaszokat értékelni.
Amit az egyik válaszoló is írt korábbam, hogy egy "Szereted-e a telet/őszt/tavaszt/nyarat?" kérdés alatt is ez megy, ahol aztán abszolút semmi szükség nincs a válaszok értékelésére.
Sőt, ha nem lenne ez a funkció, talán valami normálisabb vitakultúra is létrejönne. Ha valakinek ellenvéleménye van, akkor kénytelen lenne leülni, és megfogalmazni ahelyett, hogy leszavazgatja a számára nem tetsző válaszokat.
A #40-es is le lett pontozva, pedig (szerintem) nem írt hülyeséget.
Én például rettentően kütyümániás vagyok, értek az informatikához valamennyire, így abban a kategóriában hasznos válaszokat tudok adni. Viszont például az iPhoneos kérdések alatt szokott lenni egy egyén, aki lepontozza az összes választ, ami neki nem tetszik. Nem csak az enyémet, másokét is, hiába írnak jó dolgokat. Kicsit ilyen kognitív disszonancia jelleggel, hogyha valami nem összeegyeztethető az ő tudásával, akkor az biztos hülyeség is. ("Savanyú a szőlő")
45# Alapvetően amúgy nem is maga a pontozás lenne a rossz, hanem a trollok, akik válogatás nélkül mindenkit lepontoznak rosszindulatból.
És ez a semleges kérdéseknél a legérthetetlenebb számomra, pl: "Melyik hónapban születtél?" Erre beírja valaki, hogy január, a buta troll pedig dob rá egy ikszet, de ha májust, vagy augusztust írt volna, akkor is ugyanez van..
De alapvetően nem a pontozás a rossz. Ez olyan, hogy a késsel is lehet leszúrni valakit, meg kenyeret vajazni. De nem a kés a hibás, attól még, hogy valaki rossz célokra használja.
Amúgy én bevezetnék egy olyan mellékfunkciót, hogy aki lepontoz egy hozzászólást, indokolja meg, hogy mi miatt tette és lennének megadva választási opciók..
#46 Alapvetően nem lenne rossz az ötlet, de több moderációt és ellenőrzést igényelne. Illetve ha például az adott moderátor nem ért az adott témához, nem fogja tudni, hogy a kiválasztott indok valós-e.
Egy konyhakéssel ha leszúrsz valakit, azért retorzió jár, egy szimpla rosszindulatú lepontozásért viszont körülbelül semmi.
47# Azért lenne jó megoldás, mert így a lepontozó trollokat legalább megdolgoztatnák kicsit. Ne legyen elég mindenhova slendrián módon nyomogatni a piros ikszeket.
Hanem utána lenne egy felugró ablak: "Miért nem találja hasznosnak a választ?", vagy valami ilyesmi, és lenne mondjuk 5 választási opció, mondjuk: "Nem a kérdésre válaszolt", "a válasz provokatív", "nem értek egyet a válasszal" stb..."
Tehát így legalább dupla munkát kellene belefektetniük az egészbe a trolloknak, nem lenne elég ikszeket dobálgatniuk mindenhova. Nyilván, ha hasznosnak ítéli meg valaki a választ, azt nem kell magyarázni.
Így a trolloknak dupla idő és energia lenne az egész művelet. Így a hivatásos lepontozókat lehetne elrettenteni szerintem.
48-as
Akinek van ideje arra h pontozgasson mindenkit kedvere, annak arra is van ideje h pluszban nyomogasson gombokat.
Akkor mar inkabb kulon esszet kelljen irniuk mindenfele ervvel alatamasztva, ami viszont nem kivitelezheto..
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Az itt látható értékelések teljes mértékben alátámasztják a #25-ös válaszom. Ennyire kiszámítható és káros az említett tag itteni tevékenysége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!