Aki több fiókot is létrehoz ezen az oldalon, hogy a saját válaszait fel, másokét pedig lepontozza, az miért csinálja ezt?
Nem tudom mióta használom ezt a fórumot, pár éve biztosan, ebből adódóan viszonylag “sok” időt töltök itt.
Feltűnt, hogy van egy (vagy akár több) ember, aki rengetegszer manipulálja a kérdések alatti válaszok hasznossági rátáját több fiókkal.
Gyakorlatilag az történik, hogy az illetőnek van egy véleménye, azt felpontozza a többi fiókjával, aki pedig nem ért vele egyet, bármilyen ész érvet felhozva vizatkozni mer, azt lepontozza.
Ha jól láttam, ez pár embernek feltűnt még rajtam kívül, de hiába szóltunk/szólunk neki/nekik. Abszolút süket fülekre talál a mondanivaló.
Valaki ennyire nem bírja elviselni, ha valakinek más a véleménye, vagy milyen pszichológiai folyamatok játszódnak le egy ilyen ember fejében?
#17:
Ez sem olyan könnyű ám. Én 1x kipróbáltam ilyesmit, és már belépni pl. sosem engedett az oldalra proxy-ról csatlakozva.
#19, ez a saját véleményed, jogod van hozzá, nem is fog senki sem meggyőzni az ellenkezőjéről. Ismerem ezt az oldalt, láttam amit láttam, nem fog rám hatni egy szimpla gázláng.
Tudnék rengeteg gyk posztot linkelni ahol nyilvánvaló ez a jelenség, ahogy részletezni tudnám azt is, hogy az informatikai világban szinte minden dologra van egy kiskapu, de nem fogom, mert felesleges.
Száz szónak is egy a vége, bárki, aki ezt a jelenséget tapasztalja, tudni fogja, hogy a válaszok hasznossági rátája sok esetben figyelmen kívül hagyható.
Köszönöm mindenki válaszát, akár egyetértett, akár nem. ☺️
Valóban létező jelenség, nem paranoia, amit elég sokszor szóvá is szoktam tenni. Most is ez a terv. Aztán majd figyeljétek meg, ott lesz a válaszom mellett az összes említett fél, pirossal, ahogy azt tenni szokták.
Nagyon sokan lepontozzák a saját véleményüktől eltérőt, hiába érkezett az hasznos válaszként az adott kérdésre. Majd jön valaki, aki nagyon nem ért egyet valamivel, vagy szimplán "csak" a következő témák egyikét feszegeti a kérdés: mentális egészség, különösen depresszió és szorongás, kávé és lányos gondok.
Van egy bizonyos stílusú válaszoló, aki mindig fröcsögő stílusban fejti ki a véleményét, ami szinte mindig merőben eltér a többiekétől ("olyan nem létezik, hogy menstruációs fájdalom, mert neki sosem volt, ergo nem létezik", vagy épp a "kávé méreg"), páran leállnak vele vitázni, mire ő mindenkit lehúz, aki nem ért vele egyet, a 75%-os fiókjával, majd hirtelen megjelenik 2-4 50%-on álló fiók is, ami követi a 75%-os pontozását. A saját dolgait mindig felhúzza, a vele ellentéteset meg mindig le.
Régen minden fiókja 75%-on volt, azok valószínűleg törlődtek, ő maga is eltűnt pár hétre/ hónapra, majd megjelentek a fent említett 50%-osok.
Igen, sok időt töltök itt, és igen, nincs sok életem egyetemen és munkán kívül.
" A kérdező egyszerűen téveszmében él"
Vicces, hogy egy létező tény a mai átlag gyakorisnak "téveszme", aztán csodálkozunk, hogy olyan az ország amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!