Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki több fiókot is létrehoz...

Aki több fiókot is létrehoz ezen az oldalon, hogy a saját válaszait fel, másokét pedig lepontozza, az miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Nem tudom mióta használom ezt a fórumot, pár éve biztosan, ebből adódóan viszonylag “sok” időt töltök itt.

Feltűnt, hogy van egy (vagy akár több) ember, aki rengetegszer manipulálja a kérdések alatti válaszok hasznossági rátáját több fiókkal.

Gyakorlatilag az történik, hogy az illetőnek van egy véleménye, azt felpontozza a többi fiókjával, aki pedig nem ért vele egyet, bármilyen ész érvet felhozva vizatkozni mer, azt lepontozza.

Ha jól láttam, ez pár embernek feltűnt még rajtam kívül, de hiába szóltunk/szólunk neki/nekik. Abszolút süket fülekre talál a mondanivaló.

Valaki ennyire nem bírja elviselni, ha valakinek más a véleménye, vagy milyen pszichológiai folyamatok játszódnak le egy ilyen ember fejében?

dec. 17. 06:48
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
90%
Volt például tegnap egy kérdés itt Emberek kategóriában, hogy "Szeretitek a telet"? Erre nincs rossz válasz, vagy igen, vagy nem. Én mindenkire zöldet nyomtam, erre jött valaki, aki az összes kommentet lepontozta. Ennek mi értelme van? Ráadásul tök semleges téma. Mi a nem hasznos azon a válaszon, hogy valaki nem szereti, vagy szereti a telet?
dec. 17. 10:38
 12/50 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk wifi van, és ha a tesóm pontoz egy választ, én már azt nem tudom pontozni. Dob egy olyan üzenetet, hogy már valaki erről a gépről vagy netről pontozott.
dec. 17. 11:33
 13/50 anonim ***** válasza:
76%

"Honnan veszed hogy másik fiókkal pontozgatnak?"

Szerintem is vannak, akik ezt csinálják. Nem egyszer tapasztaltam, hogy eldurvul a vita, majd egyszer csak megjelenik 5-6 profil 15%-os hasznossággal, és zsinórban lepontoz minden választ. Elég gyanús volt, hogy azok a profilok kizárólag erre vannak.

dec. 17. 12:33
 14/50 A kérdező kommentje:

#2-es és 3-as, az üldözési mániát hogyab sikerült kimatekozni?

Köszönöm szépen, járok pszichológushoz, de nincsenek ilyen mentális zavaraim.

Viszont hogy tiszta legyen: ott vált számomra nyilvánvalóvá ez a jelenség, hogy egy több mint 1 hónapos kérdéshez írtam egy választ, ahol eredetileg is 3 válasz volt, abból kettő ugyanattól az embertől.

Tehát ezt a kérdést maximum 4en figyeltük, ha a kérdezőt is beleszámítjuk.

Én írtam egy negyedik választ, ami eltért a 2 db válaszos emberétől, aki egész hamar válaszolt is, a posztot megnyitva hirtelen lett 1 db fel, majd 3 db lepontozásom.

#6-os Ha az oldalon megnézed a profilod szintjét, kiírja, hogy hogyan kell szintet lépni a profiloddal. Tehát ha valaki rászánja az időt, meg tudja oldani.

Egyébként úgy valóban nem működik a többszöri pontozás, hogyha nyitok a böngészőben egy új tabot, és ott belépek egy másik fiókkal, mert azt érzékeli a rendszer.

Ha viszont több böngészőt telepítek, és az összesen bejelentkezek 1-1 fiókba, úgy viszont már igen. Tehát több böngészővel megoldható. (Most direkt előszedtem egy régebbi nem használt fiókomat, hogy ezt leteszteljem)

Remélem sikerült megválaszolni az ellenem felmerülő kételyeket, és gyanusítgatásokat.

dec. 17. 12:37
 15/50 anonim ***** válasza:
49%

"szóval innentől kezdve ez paranoia/üldözési mánia"

Szomorú, hogy bárki megemlít egy létező problémát, azt eleve igyekszünk lekicsinyíteni, hogy paranoiás, mániás... :)

dec. 17. 12:51
 16/50 anonim ***** válasza:
68%

Ez valójában létező dolog.

Én nem egyszer belefutottam már, hogy a kérdés kiírója elfelejtett átjelentkezni és véletlenül a "kérdező kommentje" úgy kezdődött, hogy "Igazad van kérdező..." A vicces az, hogy az elrontott kiírást törölték, majd tagadta, hogy egyáltalán írt volna ilyet.

De olyan is megesett, hogy a kérdező +2 regisztrációról szidalmazott, saját magának igazat adva. Értem én, hogy paranoiás vagyok, de elég gyanús, hogy hajnal 2-kor reggel 6-kor, délután 2-kor mindig ugyanaz a 3 válaszoló válaszolt gyors egymásutánban 1-1 perc elteltével pontosan ugyanabban a stílusban.

Pontozásnál ugyanez. Azt láttam, hogy ugyanaz a 20/30/40%-os gyors egymásutánban lepontoz miden érkező választ.

dec. 17. 13:00
 17/50 anonim ***** válasza:
50%

"egy számítógépről vagy laptop csak egy felhasználóval lehet pontozni"

Eleve mindenkinek van gép + telefon, ez már rögtön 2 belépési lehetőség.

VPN akár böngészőben is lehet beépítve, így simán be lehet lépni több külön böngészőből egy gépről.

dec. 17. 13:05
 18/50 anonim ***** válasza:
73%

Csak érdekesség, Toplista emberek kategóriában:

22. Forgon Andrea

össz pont: 1085

pont értékelésért: 1003

32. **Berni**

össz pont: 769

pont értékelésért: 741

46. Attila101

össz pont: 627

pont értékelésért: 612

79. _XD_2

össz pont: 408

pont értékelésért: 368

244. Lacee360

össz pont: 144

pont értékelésért: 144

Mint látható vannak felhasználók, akik a pontjaik 90-100%-át abból szerezték, hogy pontoztak másokat. Ez önmagában nem jelent semmit, de jelentheti azt is, hogy valaki csak a válaszai felpontozására használja ezeket a fiókokat.

dec. 17. 13:13
 19/50 anonim ***** válasza:
35%
#8 Tudom, IP-hez. De ha a másik fiók nincsen jól felépítve, akkor hiába pontoz le vele, alig fog számítani valamit a kalkulációnál. A kérdező egyszerűen téveszmében él. Nem sokszorozott fiókok pontozzák le, hanem tényleg ennyi negatív által járkál az oldalon. Vagy tényleg hülyeséget írt és csak nem tudja elfogadni, ilyen is van.
dec. 17. 14:30
 20/50 anonim ***** válasza:
27%
Ez ma már nem olyan egyszerű, mert egy IP címről nem lehet egynél többször regisztrálni az oldalra, ahogy válasz értékelésnél is ugyanígy van, egy IP-ről csak egyszer lehet értékelni egy választ.
dec. 17. 16:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!