Szerintetek a mai fiatalok kibírnának fél év
katonaságot?
Figyelt kérdés
Itt arra értem, hogy ott fél évig nincs okosteló, reggel 6-ra bekell ágyazni, lezuhanyozni, mert 6 tól sorakozó reggelihez, ahol nem nézik hogy a kölyök vega e, vagy válogatós, időre kell enni. A feletteseknek ott nincs vissza beszélés, stb. Szerintetek ezeknek a gyerekeknek kb hány %-a bírná ki fél évig?
Szegény kérdezőnek valami fiatal nagyon beleléphetett a lelki világába, hogy hetente megkérdezi ezt.
nov. 9. 12:06
12/40 anonim válasza:
#9: nem, mert még mindig nem tudja helyesen leírni, hogy "be kell ágyazni".
nov. 9. 12:06
13/40 anonim válasza:
Legalább került volna átfogalmazásra a kifejtés, mert így még egyértelműbb, hogy ezt a kérdést nem először tetted fel.
nov. 9. 12:23
14/40 anonim válasza:
Itt nagyban függ a neveltetési környezettől is, miben nőtt fel a fiatal.
Én 50 éves vagyok, jóanyám agyonszeretett, a behívókon annyira bunkók voltak velem, meg sok más helyen, hogy nem bírtam volna ki.
Nem is voltam katona, bátyám is megpróbált ott öngyilkos lenni.
De akik egyfajta "tekintély alapú" nevelést kaptak, ők valószínű jobban bírják.
nov. 9. 13:06
15/40 anonim válasza:
2022 márciusában kimentem Ukrajnába mert akkor volt, hogy várnak külföldi önkénteseket és nekem Zelenskyy a példaképem a lelki vezetőm a kisebbségeket gyűlölöm így kimentem egyértelmű volt, első probléma az volt, hogy az ukrán tanárom megelőzőleg 5 évig orosz akcentussal tanított nem értettem mit mondtak a toborzó irodában, akkor mondtam, hogy magyar vagyok, sajnos, de ha kell szó nélkül bármit, csak Bandera útja a mérvadó. Ezzel nem volt gond, de az, hogy a fegyverek a hátizsák 50 kiló... én nem bírtam a kiképzést sem így szégyen vagy sem de a külügyminiszétriumnak szólta, hogy vigyenek haza. Azóta fizetésem 40%-át utalom ukrán alapítványnak, én nem bírtam ki... Magyarországon nem lennék katona nincs alkotmány és nem legitim az állam.
nov. 9. 13:34
16/40 anonim válasza:
Ha muszáj lenne nyilván kibírnák. Vagy mit gondolsz, szerinted szó szerint belehanának ha korán kéne kelni és nem lenne telefon?
nov. 9. 14:01
17/40 anonim válasza:
Valószínűleg fizikai erőnlétben nem igen van eltérés a korábbi generációk átlagához képest, csak régen készült 20-30 kocka kép egy rendezvényen összesen, egy kettő megjelent újságokban, most meg több száz, amelyek egy része megosztásra kerül a neten. Emiatt sokkal több nyüzüge embert látni.
Ami biztos egyre jobban elkényelmesedik a világ, a szülők meg egyre inkább túlféttik a gyerekeiket. Utóbbi miatt egyre kevésbé önállóak.
Bár aztán ki tudja, mikor a 90-as években kezdett háttérbe szorulni a házi állattartás és növény termesztés, valószínűleg az egyel idősebb generáció lustának és életképtelennek tartotta azokat, akik munka után nem mentek kapálni, meg etetni.
nov. 9. 15:17
18/40 anonim válasza:
Aki arra büszke hogy katona volt, az meg is érdemli!
nov. 9. 16:22
19/40 anonim válasza:
Ismerősömet kb. 18 éves kora körül átvezényelték a határon túlra a 90-es évek elején, bele a háborúba, ott olyanokat mesélt hogy a gyomrom kifordult.
Ártatlan, terhes asszonyokat végeztek ki brutális kegyetlenséggel, ez volt a szórakozás!
De "vótam katona"! 🦾 🤮🤮🤮
nov. 9. 16:26
20/40 anonim válasza:
Minimum 3 év sorkatonai szolgálat kellene a sok semmirevalónak, persze úgy viselkedni velük mint a 70es évek sorkatonáival. Ott majd megtanulnák a fegyelmet, meg azt hogy van kötelességük is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!