Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is utálja a telet?

Más is utálja a telet?

Figyelt kérdés

Én utálom a szó szoros értelmében.

Miért: mert korán sötétedik, későn világosodik, sok ruhát kell felvenni kintre, kopár a táj, kopaszak a fák és fázunk. Gyakran folyik az orrom, köhögök, szmogos a levegő és a köd kaparja a torkom, eldugul tőle az orrom is. Itt vidéken a füstokádó kémények bűze miatt sétálni sem lehet egyet a levegőn. Városban az autók okádják a gázt, az pedig azért rossz.

Kabát alatt sokszor beizzadok ha megyek valahova, utána azért fázok meg. Kint nem lehet ülni, nem lehet azokat csinálni, amiket nyáron megtehet az ember.

Egyszerűen kibírhatatlan egy évszak. Mit lehet benne szeretni? Talán ha esik a hó az tényleg szép, de mikor már latyak lesz, na az is okádás. Ezen kívül szerintem semmi jó benne, bár a hóért se vagyok oda, csupán ennyi kis szépet fedezek fel benne jóindulattal.

Nyáron ellenben mindent lehet csinálni, 9-ig világos van, tombol az élet.

Azon agyalok, hogy vészelem át megint, mert a gáz és a tűzifa is rohadt drága és a fűtésre megy el a legtöbb pénz az évben. Nyáron rezsit se fizetek, mert nálunk a hűtőn kívül más nem fogyaszt, mivel légkondink nincs és nem is kell, valamint a víz is villanybojlerről megy éjszakai árammal, minimál a fogyasztás. Ti hogy vészelitek át a telet?

nov. 3. 00:34
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

A szívemből beszélsz Kérdező! Végre valaki jól összefoglalta.

Én sem ÉLEM csak TÚLÉLEM a téli időszakot. Ez egy olyan kötelezően ránk testált rossz, aminek semmi előnyét, semmi szépségét nem látom.

Az egész életvitelem a nyári és nyárias időszakokra épül. Imádok strandra járni, szikrázó napfényben a sportautómmal furikázni, rövidujjú pólóban közlekedni, görögdinnyét, fagyit enni, hideg sört inni, szeretem a kora hajnali napfelkeltéket és az estébe nyúló naplementéket. A testem és lelkem minden rezdülése a napsütéses, meleg, világos időszakokkal rezonál.

A későőszi, téli időszak nem más számomra, mint tömény szenvedés. Sötét van reggel sokáig, délután meg abszurd és szürreális időben megy le a nap. Délután 4-fél5 az délután, nem este, de ilyenkor 5-kor más éjszaka van. Brrrr. Ezt a szürkeséget, napokig, hetekig beborult eget, napsütés nélkül, nem bírom. Lehoz az életről. A nyirkos, nedves, sötétes szürkés idő, nyálkás utakkal, a hideg az extrém felöltözést kikényszerítő mivoltával egyaránt az ellenségem. A hideg miatt fűteni kell, ez többletköltség. Az utak veszélyeseké válhatnak, a sötét és minden egyéb téli körülmény diszkomfort. És ez nem nyavajgás, hanem tény.

Ha már tél, egyetlen verziban el tudnám képzelni és meg tudnám találni benne a szépséget. Ha Karácsony - Újév környékén tartósan lehűlne, hogy ne olvadjon el a hó, lenne hó, a napsütésben a hó, mint megannyi Swarowski kristály csillogna, bent a feldíszített fa, kandalló, meleg, rönkház, fahéjas illatú mézeskalács és forralt bor kortyolgatás. Na az igen, egy ilyen másfél-két hétig egy szárazhideg telet, szikrázó hóval elviselnék karácsonykor. De ennyi. Vízkereszt után tavaszodhatna.

A tél olyankor meg pláne egy rakat szar, amikor menni kell dolgozni, intézni dolgokat és elszenvedni a sötétet meg a téli útviszonyokat...

Nem élem, csak túlélem, kibekkelem, szinte "Vágom a centiket".

dec. 3. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!