Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is utálja a telet?

Más is utálja a telet?

Figyelt kérdés

Én utálom a szó szoros értelmében.

Miért: mert korán sötétedik, későn világosodik, sok ruhát kell felvenni kintre, kopár a táj, kopaszak a fák és fázunk. Gyakran folyik az orrom, köhögök, szmogos a levegő és a köd kaparja a torkom, eldugul tőle az orrom is. Itt vidéken a füstokádó kémények bűze miatt sétálni sem lehet egyet a levegőn. Városban az autók okádják a gázt, az pedig azért rossz.

Kabát alatt sokszor beizzadok ha megyek valahova, utána azért fázok meg. Kint nem lehet ülni, nem lehet azokat csinálni, amiket nyáron megtehet az ember.

Egyszerűen kibírhatatlan egy évszak. Mit lehet benne szeretni? Talán ha esik a hó az tényleg szép, de mikor már latyak lesz, na az is okádás. Ezen kívül szerintem semmi jó benne, bár a hóért se vagyok oda, csupán ennyi kis szépet fedezek fel benne jóindulattal.

Nyáron ellenben mindent lehet csinálni, 9-ig világos van, tombol az élet.

Azon agyalok, hogy vészelem át megint, mert a gáz és a tűzifa is rohadt drága és a fűtésre megy el a legtöbb pénz az évben. Nyáron rezsit se fizetek, mert nálunk a hűtőn kívül más nem fogyaszt, mivel légkondink nincs és nem is kell, valamint a víz is villanybojlerről megy éjszakai árammal, minimál a fogyasztás. Ti hogy vészelitek át a telet?

nov. 3. 00:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
43%

Sokan biztosan utálják, sokan mások meg a nyarat nem szeretik. Bár az elmúlt telek olyan enyhék voltak, hogy észre sem vettem: most februárban a középhőmérséklet 7-8 fokkal múlta felül az 1990-2020-as átlagot.

Én a nyarat jobban utálom, főleg a hőhullámokat. Télen legalább lehet felvenni plusz ruhát ha hideg van, míg nyáron majdnem megdöglesz.

De sajnos/szerencsére a klímaváltozás tesz arról, hogy a tél minél rövidebb és enyhébb legyen, és minél több szúnyog és kullancs legyen, az ember legjobb barátjai.

nov. 3. 00:59
 2/31 anonim ***** válasza:
39%

Fú, mintha én írtam volna ezt a kifakadást! 😀

Megspékelném még annyival, hogy nem csak a saját felöltözésem agybaj, hanem a gyerkőcé (2 éves) is ott van grátiszban: ha én felöltözök (nem kabát, csak pulcsi, nadrág), akkor is lefővök, mire rászenvedem az overált, de ha őt öltöztetem előbb, akkor félek, hogy ő izzad le, mire én elkészülök, főleg, hogy egy pillanatra nem áll meg... sehogy sem jó 😞

Raadásul délután már játszira is tiszta gáz menni, mert mire felébred az alvasból és elindulunk, már tök sötét van. Arról nem is beszélve, hogy ő elszaladgál, jön-megy a jó meleg overálban, de én alig mozgok, már egy negyed óra után jégcsapnak érzem magam ősz végén is, fázik a talpam is a hideg földtől, előre félek a téltől. 🥶

A havat szeretném, mert tavaly is építettünk hóembert, az tök jó volt, meg vinném szánkózni, ilyenkor legalább én sem fáznék, mert mozognék, de az az évi egy hóesés édes kevés 😞 Ha esetleg esik is, akkor is szinte azonnal latyak lesz belőle, amivel megint csak a baj van, így sokszor több a kára, mint a haszna.

Alig várom, hogy akkora legyen, hogy el lehessen vele indulni messzebbre, biztos, hogy mennénk a trópusokra, vagy legalább a Kanári-szigetekre vagy hasonló helyre melegedni egy kicsit telente, hogy feltöltődjünk 😃

nov. 3. 01:07
 3/31 anonim ***** válasza:
54%
Tényleg borzasztó a levegő minősége vidéken. Sokan szeméttel fűtenek. Brutál egészségtelen kint lenni.
nov. 3. 02:11
 4/31 anonim ***** válasza:
64%
Költözz el, Thaiföldre. Ma már semmi extra nincs benne..
nov. 3. 04:48
 5/31 anonim ***** válasza:
52%
Szurke szaros kodos ido ennel nincs lehangolobb
nov. 3. 05:05
 6/31 anonim ***** válasza:
34%
Létezik a melegítős mellény. Van benne egy fűtőszál, power bank és már nem fázol a játszin.
nov. 3. 05:07
 7/31 anonim ***** válasza:
És meddig birja a powerbankról?
nov. 3. 05:12
 8/31 anonim ***** válasza:
Powerbankja válogatja. Tegnap kinn voltam egész nap, de nem kellett egész nap a fűtés. A 20 ezres félig merült le. Kb 4-5 órát mehetett.
nov. 3. 05:14
 9/31 anonim ***** válasza:
28%

Most jól kipanaszkodtad magad.Ha mindenki ilyen idegbeteg lenne,üresek lennének az utcák és mindenki a pszichiátrián fekeüdne fullra kikészülve.

Szeresd a telet,mert ha nem szereted,attól még ugyanúgy lesz egy jópár tél,amíg élsz(ha egyáltalán ezeket az évszakokat még télnek lehet nevezni).

Ha meg nem tetszik,költözz el olyan országba,ami neked megfelel.

nov. 3. 05:57
 10/31 anonim ***** válasza:
65%
Én azt utálom benne,hogy nincs 2méteres hó,ami megmaradna hónapokig.
nov. 3. 06:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!