Más is utálja a telet?
Én utálom a szó szoros értelmében.
Miért: mert korán sötétedik, későn világosodik, sok ruhát kell felvenni kintre, kopár a táj, kopaszak a fák és fázunk. Gyakran folyik az orrom, köhögök, szmogos a levegő és a köd kaparja a torkom, eldugul tőle az orrom is. Itt vidéken a füstokádó kémények bűze miatt sétálni sem lehet egyet a levegőn. Városban az autók okádják a gázt, az pedig azért rossz.
Kabát alatt sokszor beizzadok ha megyek valahova, utána azért fázok meg. Kint nem lehet ülni, nem lehet azokat csinálni, amiket nyáron megtehet az ember.
Egyszerűen kibírhatatlan egy évszak. Mit lehet benne szeretni? Talán ha esik a hó az tényleg szép, de mikor már latyak lesz, na az is okádás. Ezen kívül szerintem semmi jó benne, bár a hóért se vagyok oda, csupán ennyi kis szépet fedezek fel benne jóindulattal.
Nyáron ellenben mindent lehet csinálni, 9-ig világos van, tombol az élet.
Azon agyalok, hogy vészelem át megint, mert a gáz és a tűzifa is rohadt drága és a fűtésre megy el a legtöbb pénz az évben. Nyáron rezsit se fizetek, mert nálunk a hűtőn kívül más nem fogyaszt, mivel légkondink nincs és nem is kell, valamint a víz is villanybojlerről megy éjszakai árammal, minimál a fogyasztás. Ti hogy vészelitek át a telet?
23
Miért kéne tartós hótakarónak lenni?
"Látom a télpártiak sokan vannak"
Nyilván, mert direkt úgy írtad ki a kérdést, hogy provokáld őket.
"rengeteg a lepontozás a nyárimádók részére."
Hát azért mindenki kapja a lepontozást, még a "télimádók" is. Ez amúgy tipikus, hogy az emberek lepontozzák a másikat.
Gyűlölöm. A hideggel semmi bajom (már persze a rezsit leszámítva), de minden mást utálok benne. A sötétet, a kopár sivár tájat, a rossz levegőt és büdöset, a 30 fokra fűtött beltereket. Ha esik a hó akkor összeomlik a közlekedés és az infrastruktúra, azt se értem miért örül neki sok ember…. Tény hogy szép, de én a magam részéről jobban szeretem ha pl van otthon villany meg el tudok jutni dolgozni…🤷♀️ de általában amúgy is csak valami undorító esős idő van.
A legrosszabb az egészben az állandó sötétség, már alig várom a tavaszt ☀️
Gondolom megjöttek a szemétégetők akiket zavar hogy emlegetve vannak.
22!
Mert biztos nem próbálták...
2. vagyok, pár évig laktam megyeszékhely kertvárosi részén, nem is kisvárosban meg faluban, hát valami brutális volt. Plusz infó, hogy tünetmentes szarkoidózisom és asztmám van, de ott minden ősszel előjött a nehézlégzésem, ahogy elkezdődött a fűtésszezon 😞
Ennyiből simán jobb most egy lakótelep zöldövezezetes részén, megint semmi bajom, futom a negyed- és félmaratonokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!