Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is utálja a telet?

Más is utálja a telet?

Figyelt kérdés

Én utálom a szó szoros értelmében.

Miért: mert korán sötétedik, későn világosodik, sok ruhát kell felvenni kintre, kopár a táj, kopaszak a fák és fázunk. Gyakran folyik az orrom, köhögök, szmogos a levegő és a köd kaparja a torkom, eldugul tőle az orrom is. Itt vidéken a füstokádó kémények bűze miatt sétálni sem lehet egyet a levegőn. Városban az autók okádják a gázt, az pedig azért rossz.

Kabát alatt sokszor beizzadok ha megyek valahova, utána azért fázok meg. Kint nem lehet ülni, nem lehet azokat csinálni, amiket nyáron megtehet az ember.

Egyszerűen kibírhatatlan egy évszak. Mit lehet benne szeretni? Talán ha esik a hó az tényleg szép, de mikor már latyak lesz, na az is okádás. Ezen kívül szerintem semmi jó benne, bár a hóért se vagyok oda, csupán ennyi kis szépet fedezek fel benne jóindulattal.

Nyáron ellenben mindent lehet csinálni, 9-ig világos van, tombol az élet.

Azon agyalok, hogy vészelem át megint, mert a gáz és a tűzifa is rohadt drága és a fűtésre megy el a legtöbb pénz az évben. Nyáron rezsit se fizetek, mert nálunk a hűtőn kívül más nem fogyaszt, mivel légkondink nincs és nem is kell, valamint a víz is villanybojlerről megy éjszakai árammal, minimál a fogyasztás. Ti hogy vészelitek át a telet?

nov. 3. 00:34
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
23%
Szereltess be klimat azzal olcsobb futes
nov. 3. 06:03
 12/31 anonim ***** válasza:
58%
A tél valóban borzalmas, igen.
nov. 3. 06:41
 13/31 anonim ***** válasza:
42%
Nem, én a nyarat utálom. Az olyan nyarat, ami most volt három hónapig az Alföldön 40 fokkal nappal és 28 fokkal éjjel eső nélkül. És még lesz is, mert hasonló nyarak lesznek. A tél ehhez képest felüdülés, nincs valódi hideg, a hangulatfények, gyertyák sokat segítenek az esetleges lehangoltságon. Bár megjegyzem, nyáron minden nap szinte teljes elsötétítés volt itthon, hogy ne süssön be a nap, ehhez képest a tél valódi világosság és fény. És bármikor lehet kirándulni, nem rohad le rólad a ruha és döglesz meg a hőségtől.
nov. 3. 07:03
 14/31 anonim ***** válasza:
43%

Nekem az 5 fok már hideg

Inkbb legyen 40 fok de én ruhellem a hideget

nov. 3. 07:22
 15/31 anonim ***** válasza:
Nem, csak a rövid nappal és a jég zavar. Mármint, hogy reggelre lefagy a kocsi, meg fel kell rakni a kisebb, rondább téli felnit
nov. 3. 07:58
 16/31 anonim ***** válasza:
70%
Vegyél 4 evszakos gumi, nekem az van fent 6 éve, cserélgesse a f-szom évente 2x
nov. 3. 08:04
 17/31 anonim ***** válasza:
A hideg miatt igen.
nov. 3. 08:41
 18/31 anonim ***** válasza:
56%
Kirandulni sincs kedvem a szurke taj meg a lomb nelkuli fak kozott
nov. 3. 08:43
 19/31 anonim ***** válasza:
#16: Megyek annyit, hogy inkább van két szettem, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni, a cégesen meg nincs opció, a lízingcég téli-nyári szettben gondolkozik kizárólag
nov. 3. 09:40
 20/31 anonim ***** válasza:
34%
En nem a telet utalom csak a hideget szoval ha télen is 40 fok lenne semmi bajom nem lenne a téllel 🤣🤣
nov. 3. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!