Az emberek miért nem becsülik meg azt amilyük van?
20# Pont ezért tartom alapnak, mert egyrészt örökölt problémám szerencsére nincsen, minden szervem megfelelően működik, az idős rokonok is korukhoz képest egészségesek. Ezen kívül pedig úgy élek, hogy ne is legyen mindenféle nyavalyám. Egészségesen étkezem, nem sportolom agyon magamat, de mozgok, ha valamilyen kisebb gondot észlelek, elmegyek orvoshoz, nem hagyom, hogy valami nagy szar legyen belőle. De erre írtam, hogy az egészség olyan szempontból kivétel, hogy mondjuk egy rák vagy örökölt betegség vagy valami az általában nem az illető hibája. Ha elhanyagolod magadat, az már igen, pl cukorbetegség, ételallergia leszarása (ilyet ismerek, akit kb lassan műteni kell már szerintem, mert nem akar “kidobni pénzt” a vizsgálatra, de gyakorlatilag mindentől fáj a gyomra már, hánynia kell, fáradt, stb).
De az anyagi helyzet elvesztéséhez már pl aktívan tenned kell, hogy elveszítsd, nem jön csak úgy a semmiből a mumus, hogy elvegye a házadat, bankszámlád, stb. Az rossz döntések sorozatának az eredménye.
Az egészségért nemcsak fizikailag kell tenni, hanem mentálisan is. Ugye ezt is tudod? És itt kapcsolódik be a hála is.
"nem jön csak úgy a semmiből a mumus,"
Elég csak egy baleset, rosszkor vagy rossz helyen, és olyan szinten megsérülsz, de életben maradsz, hogy teljesen megváltoztatja ez az életedet, lehet, hogy a munkádba is kerül és onnantól kezdve elindul a lavina lefelé.
Az egészség se alap, azért is tenni kell napi szinten mind testileg, mind lelkileg.
Tőled is megkérdeztem, hátha esetleg tőled már választ is kapok: miből tartana neked hálát adni azért, amid most van jelenleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!