Az emberek miért nem becsülik meg azt amilyük van?
"Sokszor olyan természetesnek tűnik, hogy van mit ennünk, van hol aludnunk, van tető a fejünk felett, van pénzünk, munkánk stb..."
. Legyen hálás azért, amiért k*rva sokat dolgoztam?
#4: nem felejtettem el, de mi közöm hozzá?
Mindenkinek megvan a baja: valaki szegénységbe születik, ja. Én nem, viszont én meg krónikus beteg vagyok. Kinek nehezebb, milyen objektív mércét használnál?
Meg érdekes, hogy aki szegény, az milyen jó szerinted, hogy "sikerül neki kimásznia a szegénységből", ellenben aki nem szegény, az "legyen mán elégedett azzal, ami van". Hogy van ez?
Kérdező, hazánk lakosságának nagy része nincs azon a fejlett érzelmi szinten, hogy ezt belássa, mert annyira alapnak hiszik az általad felsoroltakat, de ha nem lenne, akkor meg itt hisztiznének.
Majd, ha elveszítik az alapnak hitt dolgokat, akkor majd megtanulják becsülni azt, amijük addig volt.
És ezért is depressziós a legtöbb ember, mert nem tud örülni az apró dolgoknak se.
Az egészségrők, ami a legfontosabb, még szót se ejtettél. Azt is a legtöbben alapnak veszik, aztán meg sírnak, ha betegek. De mit tettek azért, hogy egészségesek maradjanak?
Igen, légy hálás, mert pl. akár a jövő hónapban is elveszítheted bármelyiket, mondjuk a munkádat valami miatt. Örülj annak, hogy tudsz dolgozni, van két egészséges kezed, lábad. Mi lenne, ha béna lennél?
Igazad van. Azért nem becsüli meg sok ember, mert:
A, sokaknak nagy az arca;
B, mindig a másikkal van elfoglalva
C, van, aki nem ismeri önmagát, így el van tájolva;
D, sokan mélyebben nem tudnak/nem mernek gondolkodni mert akkor rájönnének, hogy nem mindenért csak a másik a hibás.
Sokaknak egy nehezebb élethelyzet kicsit helyre teszi az egóját.
#8: nem fogok félelemben élni, hogy bármikor elveszíthetek valamit. Ez beteges.
És nem, nincs két egészséges kezem és lábam. Még a számítógépes egér mozgatása is nehézkes pár óra után, sokan sétálni meg végképp nem tudok.
De én tettem azért, hogy így is tudjak dolgozni. Nem fogok úgy tenni, mint aki mindezt készen kapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!