Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért nem becsülik...

Az emberek miért nem becsülik meg azt amilyük van?

Figyelt kérdés
Szép estét!Sokszor olyan természetesnek tűnik, hogy van mit ennünk, van hol aludnunk, van tető a fejünk felett, van pénzünk, munkánk stb...Ha mindez neked is megvan, akkor gazdagabb vagy, mint az emberek 55%-a.De érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mi lenne ha mindez nem lenne meglenne?!Ha nem tudnál mindennap enni, inni, ha nem lenne hol aludnod, ha a téli hideg ejszakákat kint kellene töltened az utcán és teljesen egyedül lennél nem lenne családod se semmi.Csak azt akarom ezzel mondani, hogy az emberek sokszor nem becsülik meg azt, amilyük van, mert annyira természetesnek gondolják.Ilyenkor gondolj bele, hogy milyen rossz lehet egy hajléktalannak főleg karácsonykor és becsüld meg azt, amid van!!!
tegnap 19:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%
Így csak egy szegény ember gondolkozik. Mindenkinek más az élet háttere, senkinek se jött össze egyformán.
tegnap 19:19
 2/19 anonim ***** válasza:
46%
Hajléktalanok többsége magának köszönheti a létét és nem is tesz semmit, hogy kikeveredjen onnan. Én becsülöm ami van, de nem jelenti azt, hogy megelégszem vele.
tegnap 19:19
 3/19 anonim ***** válasza:
71%

"Sokszor olyan természetesnek tűnik, hogy van mit ennünk, van hol aludnunk, van tető a fejünk felett, van pénzünk, munkánk stb..."

. Legyen hálás azért, amiért k*rva sokat dolgoztam?

tegnap 19:23
 4/19 A kérdező kommentje:
Csak azt felejtitek el, hogy valaki már alapból szegénységbe születik.És az egész gyerekkorát úgy éli.Aztán lehet, hogy később sikerül neki kimásznia a szegénységből, de a gyerekkorát a szegénység fogja meghatározni!
tegnap 19:30
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
Az, hogy valaki többet akar, nem jelenti, hogy nem becsüli meg, amilye van. Nem kell belesüppedni egy szintbe, csak mert valahol meg éheznek. Persze az örök elégedetlenkedés sem normális, de azért nem kell hálát adni minden nap olyan dolgokért, amik mindenhol alapnak kellene, hogy legyenek.
tegnap 19:35
 6/19 anonim ***** válasza:
89%

#4: nem felejtettem el, de mi közöm hozzá?

Mindenkinek megvan a baja: valaki szegénységbe születik, ja. Én nem, viszont én meg krónikus beteg vagyok. Kinek nehezebb, milyen objektív mércét használnál?

Meg érdekes, hogy aki szegény, az milyen jó szerinted, hogy "sikerül neki kimásznia a szegénységből", ellenben aki nem szegény, az "legyen mán elégedett azzal, ami van". Hogy van ez?

tegnap 19:35
 7/19 anonim ***** válasza:
79%
Mi szegények voltunk gyerekkorunkba, szüleim még szegényebbek voltak. Ezért volt fontos számomra, hogy anyagilag stabil életem legyen. Elé is értem, de azért itt nem ragadunk le.
tegnap 19:48
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, hazánk lakosságának nagy része nincs azon a fejlett érzelmi szinten, hogy ezt belássa, mert annyira alapnak hiszik az általad felsoroltakat, de ha nem lenne, akkor meg itt hisztiznének.

Majd, ha elveszítik az alapnak hitt dolgokat, akkor majd megtanulják becsülni azt, amijük addig volt.

És ezért is depressziós a legtöbb ember, mert nem tud örülni az apró dolgoknak se.

Az egészségrők, ami a legfontosabb, még szót se ejtettél. Azt is a legtöbben alapnak veszik, aztán meg sírnak, ha betegek. De mit tettek azért, hogy egészségesek maradjanak?

Igen, légy hálás, mert pl. akár a jövő hónapban is elveszítheted bármelyiket, mondjuk a munkádat valami miatt. Örülj annak, hogy tudsz dolgozni, van két egészséges kezed, lábad. Mi lenne, ha béna lennél?

tegnap 19:59
 9/19 anonim ***** válasza:
68%

Igazad van. Azért nem becsüli meg sok ember, mert:

A, sokaknak nagy az arca;

B, mindig a másikkal van elfoglalva

C, van, aki nem ismeri önmagát, így el van tájolva;

D, sokan mélyebben nem tudnak/nem mernek gondolkodni mert akkor rájönnének, hogy nem mindenért csak a másik a hibás.

Sokaknak egy nehezebb élethelyzet kicsit helyre teszi az egóját.

tegnap 20:14
 10/19 anonim ***** válasza:
44%

#8: nem fogok félelemben élni, hogy bármikor elveszíthetek valamit. Ez beteges.

És nem, nincs két egészséges kezem és lábam. Még a számítógépes egér mozgatása is nehézkes pár óra után, sokan sétálni meg végképp nem tudok.

De én tettem azért, hogy így is tudjak dolgozni. Nem fogok úgy tenni, mint aki mindezt készen kapta.

tegnap 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!