Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért nem becsülik...

Az emberek miért nem becsülik meg azt amilyük van?

Figyelt kérdés
Szép estét!Sokszor olyan természetesnek tűnik, hogy van mit ennünk, van hol aludnunk, van tető a fejünk felett, van pénzünk, munkánk stb...Ha mindez neked is megvan, akkor gazdagabb vagy, mint az emberek 55%-a.De érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mi lenne ha mindez nem lenne meglenne?!Ha nem tudnál mindennap enni, inni, ha nem lenne hol aludnod, ha a téli hideg ejszakákat kint kellene töltened az utcán és teljesen egyedül lennél nem lenne családod se semmi.Csak azt akarom ezzel mondani, hogy az emberek sokszor nem becsülik meg azt, amilyük van, mert annyira természetesnek gondolják.Ilyenkor gondolj bele, hogy milyen rossz lehet egy hajléktalannak főleg karácsonykor és becsüld meg azt, amid van!!!
tegnap 19:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%

Én se azt írtam, hogy élj félelemben, csupán becsüld meg, hogy van munkád jelenleg.

Gondolom mit nem adnál két teljesen egészséges kézért és lábért, ugye? Na, erről van itt szó. Hogy addig nem becsülik a legtöbben azt, amijük van, amíg el nem veszítik azt.

tegnap 20:29
 12/19 anonim ***** válasza:

Mert megunják,belekényelmesednek a jóba

Monotonná 1hangúvá válik számukra,ujdonságra vágynak

tegnap 20:33
 13/19 anonim ***** válasza:
41%

#11: ja, és most visszanézve mire is mentem volna azzal, ha megbecsülöm az egészségemet? Semmire. Most semmivel sem lennék előbbre.

Nevetséges ellentmondás ez, amit a Kérdezővel promóztok: ha elégedett lennék azzal, ami van, ha nem akarnám egy kicsit mindig emelni a tétet, akkor nem lennék feljészülve arra, ha hirtelen radikálisan megváltozik az életem.

tegnap 20:45
 14/19 anonim ***** válasza:

13

Mivel nem vagy sajnos azon a szinten, nem is értheted, hogy mi is itt a lényeg.

A kérdező hol írta, idézd, hogy ne fejlődj semmit? Megsúgom, ilyet nem írt sehol, ezt csak a sértett egód tette hozzá.

Ahol tartasz jelenleg, becsüld meg, örülj neki. Ennyi.

Azonban nyilván az se jó, ha az ember folyton elégedetlenkedik, soha nem jó neki semmi.

Mennyibe fájna neked minden nap hálát adni azért, amid van jelenleg? Egyáltalán tudod-e, hogy mit jelent az, hogy hála?

"ja, és most visszanézve mire is mentem volna azzal, ha megbecsülöm az egészségemet?"

Ezek szerint még nem elég szar az egészségi állapotod. De nyugi, lesz ez még rosszabb is, mint most. 😉 Mivel semmit se teszel egészséged megőrzéséért, ezért állapotod csak romlani fog fokozatosan.

tegnap 20:54
 15/19 A kérdező kommentje:
Ez itt a legnagyobb probléma.Valaki még a hála szó jelentésével sincs tisztában tőlük hogy várjuk el, hogy hálát adjanak.Senki sem mondta, hogy mindennap adj hálát azért, hogy mindened megvan, de gondolom még egyszer sem adtatok hálát ti, akik itt természetesnek vesztek mindent.Nem vagyok szegény, sosem voltam és nem is szeretnék az lenni, de gondolom, hogy nem lehet valami k*rva jó dolog.Itt páran magas lóról beszélnek, csak azzal nem számolnak, hogy bármikor egyik pillanatról a másikra elveszíthetnek mindent.Mind1 majd akkor megtanulnak értékelni mindent ami most még természetes.20 éves vagyok, fiatal és undorodom a generációmtól.Amikor az a legnagyobb "probléma", hogy a műkörmös nem adott erre a hétre időpontot, vagy a palim lemondta a hétvégi randit.Erre szoktam azt mondani, hogy fogtok ti még eleget sírni az életben..m
tegnap 21:03
 16/19 anonim ***** válasza:
Általában az emberek kis része veszít csak el úgy a semmiből mindent és általában ők is tehetnek róla a döntéseik miatt (nyilván az egészség sok esetben kivétel). Ennyi erővel tízmillió dolog miatt lehetnék hálás minden nap, pl hogy nem robbant fel a Nap ma sem és társai, de a legtöbb dolog evidens és marad is, ahogy van.
tegnap 21:09
 17/19 A kérdező kommentje:
#16 még mindig nem érted, hogy miről van itt szó.5x is leírom, hogy nem kell feltétlenül mindennap hálát adnod, de lefogadom, hogy még soha semmiért nem adtál hálát az életben.Lehet, hogy neked evidens, másnak viszont nem az.Vagy lehet, hogy ma még evidens neked, de lehet, hogy egy hónap vagy egy év múlva már nem lesz az.
tegnap 21:16
 18/19 anonim ***** válasza:

13

"mire is mentem volna azzal, ha megbecsülöm az egészségemet? Semmire. Most semmivel sem lennék előbbre."

Hát hamarosan elkap majd a betegség, akkor megtudod, de már akkor késő lesz.

tegnap 21:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Amúgy nem értem, miért kellene hálát adni, vagy kinek, nem tudom, nekem elég, hogy szimplán élvezem a napjaimat. Ez a hálaadás ilyen spirituális cucc, annak lehet jó, aki nagyon negatív szakaszban van, hogy egy kicsit visszazökkentse magát, hogy nem szar minden azért az életében, de amúgy ezen kívül nincs rá sok szükség annak, aki elégedett.
tegnap 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!