Ahogy öregszik az ember miért kel fel korán, nem tud visszaaludni?
Nincs testi problémám, egyszerűen szeretnék tovább aludni.
Család nem szeretne későig fent lenni, ezt tiszteleben tartom. Úgy irigylem őket, amikor 7kor még simán alszanak hétvégén.
Én meg szeretnék újra 26 lenni. :D
De nem lehet.. :))
A lehetetlen akarása helyett a ténylegesen alvással töltött idő legyen jó és találd ki, mit csinálhatnál hajnalban.
#13 Szerintem ez nagyon egyénfüggő, hogy mikortól lesznek problémái valakinek az alvással.
Nálam úgy (40)..45 körül kezdődött. Ahogy jöttek sorban a párkapcsolati és egyéb problémáim és egyre többet kellett agyalnom dolgokon. Sajnos amíg intenzíven "pörög" az agy, addig gátolva van az alvás. Pont mint anno érettségi és az egyéb vizsgáim előtt is.
Nekem szüleim ilyenek. Ők állandóan erre panaszkodnak.
Szóval szerintem, ha téged is zavar, akkor ne panaszkodj, inkább szedj nyugtatót vagy találj ki valamit.
Te miről beszélsz? Nem állatok vagyunk akik nappal vagy ejjel aktívak, nem vagyunk a napos órákhoz kötve. Tudod, már jópár éve feltalálták a valamit amivel éjjel is nappalt csinálhatsz, úgy hívják - és itt most kapaszkodj meg - hogy villany. Előtte meg tűz.
8 óra körüli alvás tökéletes, működik télen is meg nyáron is.
1. A mai ember 40.000 éve él a földön, a sötét-világost követő ritmisunk is kb ennyi, villany cirka 1900-tól van.
2. Az alvásigény emberenként is eltérő, valakinek 5 óra is elég, másnak kell a 8.
Kérdezőnek: Találj valami csendes tevékenységet a hajnali órákra. Szerintem ne erőltesd az alvást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!