Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ahogy öregszik az ember miért...

Ahogy öregszik az ember miért kel fel korán, nem tud visszaaludni?

Figyelt kérdés
50 vagyok 5-6kor ébredek, pisi, reggeli, ezzel meg felébresztem a többieket. Szedjek valami nyugtatót? Voltatok már így?
okt. 26. 06:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
45%
Van olyan ember, aki mellett nem lehet elég csendben lenni, könnyen felébred. Ez legyen az ő problémája, emiatt nem fogok napi 2-3 órát ébren feküdni.
okt. 26. 08:49
 12/28 anonim ***** válasza:
28%
reflux miatt en 3x is felkelek bofogni, megelozom az idosoket is
okt. 26. 08:55
 13/28 anonim ***** válasza:
40%

Nektek ez amúgy mikor kezdődött?

Lassan 30 vagyok, de szabadnapokon 11-éjfélig fentvagyok, és 8-9 fele kelek, néha akár 10ig is alszom, illetve sokkal kipihentebb vagyok ha éjfél és reggel 8 közt alszom 8 órát, mintha pl 9 és 5 között.

Vajon örökre bagoly leszek, vagy majd egyszercsak átfordul?

okt. 26. 09:35
 14/28 anonim ***** válasza:
73%
Nem ertem mi bajod, 8-9 orat alszol, mennyit szeretnel? Fekudj le kesobb.
okt. 26. 09:57
 15/28 anonim ***** válasza:
42%

A 9 órai lefekvés azért kicsit korai. Azok szoktak így lefeküdni akiknek 5 kor kelni kell.

Ha te nem akarsz 5 kor kelni akkor told ki 10 re, fél 11 re a lefekvést.

Vagy ha nem megy, akkor reggel csendben kelj fel. Elmehetsz bevásárolni a napra vagy reggeliért, sétálhatsz egyet, ilyenek.

Nálunk családi ház van, itt azért nem nehéz rácsukni a másikra a szoba ajtót.

okt. 26. 10:18
 16/28 anonim ***** válasza:
51%

71 évesen (F) már csak altatóval tudok 6-6,5 órát aludni. A pihentető mélyalvásom aránya így még elég jó. Egy 80+ -os barátomnak jó, ha 5 órát sikerül aludnia. Ő is altatós.

Korábban nagyon odzkodtam az altatótól, de egyszersmind sokat szenvedtem a felületes alvástól és napközben hulla fáradt voltam.

okt. 26. 10:23
 17/28 anonim ***** válasza:
73%

Én ezt nem értem mi bajod a 8-9 óra folyamatos alvásoddal. Emberek nagy része ezt meg se engedheti magának, te meg azon szenvedsz miért nem alszol 11 órát, vagy hogy? Este 9-től reggel 6ig 9 hosszú órát alszol.

Ez hol alvászavar?

okt. 26. 14:40
 18/28 anonim ***** válasza:
72%
16, megértelek, apám nyugdíjas, nem szed altatót, de folyamatosan hulla napközben szegény, amikor odatelefonálok napközben akkor vagy készül aludni vagy épp alszik és amikor vendégségben vagyok nála egy sima filmnézés elején már halljuk hogy horkol.
okt. 27. 02:17
 19/28 anonim ***** válasza:
74%
Az alvásmennyiség teljesen jó, arra nem a nyugtató a megoldás, hogy felzavarod a családod, meg a környéket. Legyél tekintettel másokra, ne csörömpölj a konyhában, ne csapdosd az ajtókat, ne üvöltesd a tv-t, rádiót, híreket, hordj puhább talpú papucsot. Egy kenyér megkenése, egy szendvics elkészítése az kb semmilyen zajjal nem jár.
okt. 27. 05:39
 20/28 A kérdező kommentje:
Nyáron jó a 8 óra, de most hogy kevesebb a napos órák száma, nem lehet ugyanannyit aludni, ilyenkor több alvásra van szükség, a tyúkok is így fekszenek.
okt. 27. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!