Ahogy öregszik az ember miért kel fel korán, nem tud visszaaludni?
Nektek ez amúgy mikor kezdődött?
Lassan 30 vagyok, de szabadnapokon 11-éjfélig fentvagyok, és 8-9 fele kelek, néha akár 10ig is alszom, illetve sokkal kipihentebb vagyok ha éjfél és reggel 8 közt alszom 8 órát, mintha pl 9 és 5 között.
Vajon örökre bagoly leszek, vagy majd egyszercsak átfordul?
A 9 órai lefekvés azért kicsit korai. Azok szoktak így lefeküdni akiknek 5 kor kelni kell.
Ha te nem akarsz 5 kor kelni akkor told ki 10 re, fél 11 re a lefekvést.
Vagy ha nem megy, akkor reggel csendben kelj fel. Elmehetsz bevásárolni a napra vagy reggeliért, sétálhatsz egyet, ilyenek.
Nálunk családi ház van, itt azért nem nehéz rácsukni a másikra a szoba ajtót.
71 évesen (F) már csak altatóval tudok 6-6,5 órát aludni. A pihentető mélyalvásom aránya így még elég jó. Egy 80+ -os barátomnak jó, ha 5 órát sikerül aludnia. Ő is altatós.
Korábban nagyon odzkodtam az altatótól, de egyszersmind sokat szenvedtem a felületes alvástól és napközben hulla fáradt voltam.
Én ezt nem értem mi bajod a 8-9 óra folyamatos alvásoddal. Emberek nagy része ezt meg se engedheti magának, te meg azon szenvedsz miért nem alszol 11 órát, vagy hogy? Este 9-től reggel 6ig 9 hosszú órát alszol.
Ez hol alvászavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!