Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akinek meghal valakije az a...

Akinek meghal valakije az a Facebookon miért posztolja ki a gyertyát vagy sötétségbe burkolja a profilját, hogy nem írja alá, hogy ki a bánata halt meg?

Figyelt kérdés

Ez annyira q..va idegesítő és bizonytalanságba készteti az embereket, senki nem tudja, hogy kije halt meg, szeretője, nyanyája, szülei, gyereke, kutyája, cicája vagy patkányt csapott le stb.

Olyan q..va nehéz ezt odaírni?? Vagy annyira feltűnősködni, fontoskodni szeretne??

Mindenki kommentelgetve kérdezi tőle hogy mi történt. Ha titkolja akkor mi a pi..nak posztolja ki??

okt. 15. 18:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
80%

De aki ismeri a családot, az gondolom úgyis tudja, ki halt meg. Idegeneknek meg tökmindegy.

Mondjuk az én ismerőseim leginkább konkrét gyászhirdetést szoktak posztolni, de biztos van ahol más a szokás. Mivel a fekete profilkép kb a gyászruha online megfelelője, szerintem teljesen logikus hogy nem írnak rá nevet, akkor is ha felbőszülve nyomjátok a pirosat :D

okt. 16. 09:17
 22/28 anonim ***** válasza:
36%

A gyászruhás hasonlat nem túl helytálló.

Ugyanis az utcára nem lehet kimenni ruha nélkül (tehát ez egy szükségszerűség, a ruha színétől függetlenül is), azonban a Facebookon simán létezhetsz fekete profilkép nélkül is.

okt. 16. 09:47
 23/28 anonim ***** válasza:
46%

Gyászruha nélkül is simán mehetsz bárhova, sima színes ruhában.

okt. 16. 09:58
 24/28 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem azért, hogy tudassák az emberekkel, hogy most elvesztettek valakit ezért nagyon, de nagyon szomorúak. Én személy szerint mindig is kicsit elítéltem ezeket az embereket, mert nagyon felszínesnek tűnik, hogy meghal egy személy apja és egyből rakja ki facebookra…
okt. 16. 15:46
 25/28 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom; nekem az egész FB-Instagram egy kirakat világ.
okt. 16. 23:19
 26/28 anonim ***** válasza:
72%

Nekem nekem estek a rokonok (40+-os korosztály), mikor meghalt valaki a családban, hogy nem változtattam feketére a profilképem, és milyen dolog már, hogy a vigyorgó pofámat látja bárki, aki felnéz, ez nem illendő.

Nilván pont leszartam, de ismerek olyanokat még a saját korosztályomból is, akinek számít a "de mit szólnak majd". Amúgy valaki írta, hogy a "szegény én"-t játsszák. Szerintem meg az egész nyilvánosan gyászolás egy önsajnálat. Igen, a fekete ruha is. És erről nem azt gondolom, hogy rossz lenne, nyilván az ember, aki még él, elveszített valaki számára fontosat, és fáj neki, és igen, ezért sajnálatot és együttérzést vár, mert épp szüksége van rá, és ezzel az égvilágon semmi baj nincsen, sőt.

okt. 17. 03:19
 27/28 anonim ***** válasza:

"nagyon felszínesnek tűnik, hogy meghal egy személy apja és egyből rakja ki facebookra…"

Ez nem felszínesség kérdése. A Facebook mint kommunikációs felület egyszerűen a mindennapi életünk részévé vált. És végül is mikor fejezze ki a gyászát, ha nem akkor amikor gyászol?

okt. 17. 10:41
 28/28 A kérdező kommentje:

27

Az rendben van, de tisztelje már meg az ismerőseit azzal, ha kiposztolja akkor írja már oda, hogy ki a p..csa halt meg!!!

okt. 17. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!