Akinek meghal valakije az a Facebookon miért posztolja ki a gyertyát vagy sötétségbe burkolja a profilját, hogy nem írja alá, hogy ki a bánata halt meg?
Ez annyira q..va idegesítő és bizonytalanságba készteti az embereket, senki nem tudja, hogy kije halt meg, szeretője, nyanyája, szülei, gyereke, kutyája, cicája vagy patkányt csapott le stb.
Olyan q..va nehéz ezt odaírni?? Vagy annyira feltűnősködni, fontoskodni szeretne??
Mindenki kommentelgetve kérdezi tőle hogy mi történt. Ha titkolja akkor mi a pi..nak posztolja ki??
Ez már nekem is eszembe jutott. Valószínűleg azért, hogy foglalkozzanak az adott illetővel, hogy elmondhassa a fájdalmait, meg hogy hogyan érzi magát, ahelyett, hogy csendben gyászolna. Én is egyetlen poszt vagy kép nélkül gyászoltam anno.
De mindenkinek ugyanúgy jogában áll kitenni. Ez mindenki saját döntése.
Nekem az a feltételezésem ilyenkor, hogy ő azt gondolja, hogy azok az ismerősök, akik úgy szorosabb kapcsolatban állnak vele, azok biztosan tudják, hogy őneki kijének milyen baja volt már fél éve, a többieknek meg mindegy.
Ez kb. ugyan az a kategória, mint aki a "szeretett kis autóját" akarja eladni, de azt meg nem írja, hogy most miért (megunta, vagy pénz kell, vagy van nagyobb, vagy mert éppenséggel rossz - rá akarja sózni másvalakire).
"Vagy annyira feltűnősködni, fontoskodni szeretne??"
Pont, hogy nem akar feltűnősködni, fontoskodni és ezért nem osztja meg boldog-boldogtalannal. Aki közel áll hozzá az:
a) eleve tudja ki halt meg
b) megkérdezi ki halt meg
Meg vannak azok akik nem számítanak.
Azt tegyük hozzá, az emberek pofátlanul sokat akarnak tudni.
Láttam nem egy ismerősnél, hogy kiírta XY elhunyt, erre jöttek sorba a mi történt, hogyan történt kérdések.
Volt ahol egyértelműen kiolvasható volt a szituációból, hogy öngyilkosság történt, ott valaki konkrétan megkérdezte, hogy le tudnád írni RÉSZLETESEN mi történt? Mi köze hozzá?
Legutóbb egy eltűnt személynél volt hasonló hiszti. Ment mindenféle konteó , hogy mi történt. Annyit írtak, hogy holtan találták. Onnantól a fél internet felháborodott, hogy a kíváncsiság iránti igénye miért nincsen kielégítve.
Az emberek nagyon nem veszik észre magukat.
Az első 4 hozzászólóval értek egyet.
Nagyon sokan csak a "Szegény én"-t játsszák amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!