Kedves irigy emberek, miért nem koptok le azokról akikre
irigyek vagytok?
Gondolom, olyanról még véletlenül sem hallottál, hogy pozitív irigység, - amikor tiszteled egy másik ember tulajdonságát, be is ismered neki és képes vagy úgy megélni ezt, hogy senkinek nem ártasz sem szemtől szembe, sem a háta mögött!
Képzeld el, létezik ilyen!
Ami a "kérdésedet" illeti, semmi közöd ahhoz, hogy irigy-e valaki vagy sem!
okt. 3. 18:43
De egészséges a hasonlítgatás egy bizonyos mértékig szerintem. Mert akkor az azt jelenti hogy van önkritikád és belátod hogy igen ő jobb nállad. De te is lehetsz olyan sok munkával. És nem attól nem feltétlenül másolom. Pl irigy vagyok a barátnőmre mert neki szőke haja van. De nem csinálok semmit. Tényként veszem hogy meg van az irigység érzés. Nem festetem be a hajam, nem kavarom körülötte a szart. Ő meg irigy mert kék szemem van. És én sem sértődök be rajta.
okt. 3. 18:48
13/53 A kérdező kommentje:
Olyan nincs hogy pozitív irigység, amire te gondolsz az mást jelent.
Engedd meg, hogy tudjam, mit élek meg én! Köszönöm megértésedet!
okt. 3. 18:54
15/53 A kérdező kommentje:
“Ami a "kérdésedet" illeti, semmi közöd ahhoz, hogy irigy-e valaki vagy sem!“
Nem kötelező válaszolni egy kérdésre, a saját döntésed hogy válaszoltál. Megsértődni felesleges mert más a véleményem. Felhoztad példának a barátnőd hajszínét, miért festenéd be ugyanolyanra ha esetleg nyilvánvaló hogy az a szín neked nem is állna jól. Mindketten irigyek vagytok egymásra ahogy írtad akkor teljesen összeilletek. Egy igaz barátság 🤣
16/53 A kérdező kommentje:
Ha valami tetszik neked valakiben és elismered az nem irigység. De nálad ilyenkor automatikusan jön elő az irigység.
Nem tudod mi az az irigység, én személy szerint felhagytam a győzködéssel. Keress rá vagy nem tudom, és ne gondold magad önkényes pszichológusnak. Nem csak egy fajta itigység van 15 és légyszíves ne pofázz bele a barátságomba, nem vagy teljesen komplett. Majd én azt tudom. Kényszeres belepofázási és okoskodási hajlam. Igen is össze illünk. És tudod mit, most lett elegem, én voltam az első is, és nagyon sokszor válaszoltam a kérdéshez. És ilyenekkel mint te nem érdemes egyáltalán szóba állni.
okt. 3. 19:28
18/53 A kérdező kommentje:
19/53 A kérdező kommentje:
“Nem csak egy fajta itigység van 15”
Na persze 🤣
Egyébként irigység egy érzelem szóval teljesen normális , hogy van es létezik sőt ha érzelem akkor életünk során biztos mindannyian átéljük a kérdés csak, hogy hogyan kezeljük
okt. 3. 20:08
Kapcsolódó kérdések: