Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyomorgörcsöm van a házasság/g...

Gyomorgörcsöm van a házasság/gyerekvállalás témától. Unom a magyarázkodást ezzel kapcsolatban. Hogy ne vegyem a szívemre mindig a megjegyzéseket?

Figyelt kérdés

Most szeptemberben lettem 30 éves.

Állandóan rákérdez valaki, hogy na mikor jön a baba. Miért nem akarok még férjhez menni stb?

Van egy kapcsolatom, de nagyon a végét járja. Ennek vége lesz hamarosan, úgyhogy nemhogy házasság nem lesz, de szerintem évekig kapcsolatom sem.

Tegnap voltam a bankban. Az ügyintéző kérdezi van-e valami célom a megtakarított pénzemmel. Mondom, majd szeretnék lakást venni, de egekben vannak az árak. Válasza: Nem ment még férjhez, hát egyedül nagyon nehéz lesz igen.

Tisztában vagyok vele, hogy lassan elkések mindennel, de unom a magyarázkodást meg a szégyenkezést.

Én sem vagyok megelégedve az életemmel, de most mit tudok tenni? :(

szept. 17. 10:46
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves vagy! :)

Meg itt a válaszolók közül szinte mindenki az. Meg is lepődtem.

Érdekes én sosem kérdezek az ismerőseim magánéletéről ilyen szinten. Nem tudni kinek miért alakult úgy az élete ahogy...

Engem is nagyon bánt a saját helyzetem. De mikor folyton emlékeztetnek rá, hogy "lassan kifutsz az időből", az végképp nem segít a helyzeten.

szept. 22. 20:29
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

"sokszor belerúgnak a másikba, anélkül, hogy észrevennék"

Igen, pontosan: a mondat második fele a fontos. Nem tudják, mit élsz át jelenleg, vagy ha azt még tudják is, azt már nem, hogy hogyan hat rád. Sőt még az is lehet, hogy még az érzéseid is kapiskálják, de nem tudják, hogyan kapcsolódjanak hozzád, és ell ezért rontanak be ajtóstul.

Hajmeresztö ökörségek tudnak amúgy ebből kisülni. A feleségemnek azt találta mondani a nagymamája, hogy el kéne még a gyerekeknek egy kistesó, nem? Mindezt azután két héttel, hogy két hónap alatt kétszer vetélt el. A hátamon égnek állt a szőr...

szept. 22. 21:58
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg lenne gyereked, akkor ugyanezek az emberek szaranyáznának, hogyha valamit nem úgy csinálsz, ahogy neked tetszik. Van egy embertípus, aki mindig csak beszél másoknak, kibeszéli a ház mögött. Teljesen mindegy, hogy férjnél vagy vagy sem, mindenki megkapja ezeket a kéretlen beszólásokat.
szept. 25. 00:18
 24/24 anonim ***** válasza:

Sajnálom kérdező, tényleg nem lehet egyszerű..

Valóban egy rakat ember van, aki közléskényszeres, aki úgy mondja el a véleményét, megjegyzését, hogy arra szükség sem volt, illetve nem is kérdezték. Közben meg azzal nem is törődnek, hogy mekkora súlya tud lenni a szavaknak, a mögöttes tartalmuknak. Vagy, nem érzékelik ezt. Sokszor az is lehet, hogy egy-egy ilyen megjegyzést úgy engednek el, hogy közben még csak sejtésük sincsen, az adott illető miken megy át, és azok mennyire viselik őt meg.

Sok kitartást kívánok!

okt. 5. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!