Gyomorgörcsöm van a házasság/gyerekvállalás témától. Unom a magyarázkodást ezzel kapcsolatban. Hogy ne vegyem a szívemre mindig a megjegyzéseket?
Most szeptemberben lettem 30 éves.
Állandóan rákérdez valaki, hogy na mikor jön a baba. Miért nem akarok még férjhez menni stb?
Van egy kapcsolatom, de nagyon a végét járja. Ennek vége lesz hamarosan, úgyhogy nemhogy házasság nem lesz, de szerintem évekig kapcsolatom sem.
Tegnap voltam a bankban. Az ügyintéző kérdezi van-e valami célom a megtakarított pénzemmel. Mondom, majd szeretnék lakást venni, de egekben vannak az árak. Válasza: Nem ment még férjhez, hát egyedül nagyon nehéz lesz igen.
Tisztában vagyok vele, hogy lassan elkések mindennel, de unom a magyarázkodást meg a szégyenkezést.
Én sem vagyok megelégedve az életemmel, de most mit tudok tenni? :(
"Legyél keményebb másokkal, aztán majd híred megy, hogy veled nem lehet cicózni."
Ez a tipikus túlkompenzált kisebbségi komplexus.
Nagyon régen nem vezettem, így gyakoroltam nemrég oktatóval néhány órát. Az oktató 40 felett van, a felesége is. Mondja nekem, hogy én is el fogom szúrni ha nem szülök hamarosan, mert nekik se jön össze a gyerek. Gondoltam remek.
Mindenhonnan ezt hallom, mindenki nyomaszt.
#11: Van igazság abban, hogy megy tovább az élet és még bármi történhet.
Aki eleve ilyenekkel traktál, az egy ostoba.
Azokkal nem kell foglalkozni.
És még mindig jobb, ha gyerek nélkül vagy, mint azok, akik megbánták.
Tudatosítsd magadban, hogy nem akarsz görcsösen megfelelni a társadalmi elvárásoknak!
Egyébként nem vagy köteles magyarázkodni, a saját életedet úgy alakítod, ahogy jónak látod.
#18: Pontosan!! :(
Bár valóban nem kéne senkinek magyarázkodnom ebben a témában. Gondolom másnak sem tökéletes az élete.
A 17-es válaszoló vagyok.
Teljesen megértelek egyébként, az emberek sokszor belerúgnak a másikba, anélkül, hogy észrevennék. Talán annyit tudnék javasolni, hogy próbálj ne foglalkozni a bántó, tapintatlan megjegyzésekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!