Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyomorgörcsöm van a házasság/g...

Gyomorgörcsöm van a házasság/gyerekvállalás témától. Unom a magyarázkodást ezzel kapcsolatban. Hogy ne vegyem a szívemre mindig a megjegyzéseket?

Figyelt kérdés

Most szeptemberben lettem 30 éves.

Állandóan rákérdez valaki, hogy na mikor jön a baba. Miért nem akarok még férjhez menni stb?

Van egy kapcsolatom, de nagyon a végét járja. Ennek vége lesz hamarosan, úgyhogy nemhogy házasság nem lesz, de szerintem évekig kapcsolatom sem.

Tegnap voltam a bankban. Az ügyintéző kérdezi van-e valami célom a megtakarított pénzemmel. Mondom, majd szeretnék lakást venni, de egekben vannak az árak. Válasza: Nem ment még férjhez, hát egyedül nagyon nehéz lesz igen.

Tisztában vagyok vele, hogy lassan elkések mindennel, de unom a magyarázkodást meg a szégyenkezést.

Én sem vagyok megelégedve az életemmel, de most mit tudok tenni? :(

szept. 17. 10:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%
Nem rontottad el. Érthető a kilátástalanságod, én is így érezném magam, de az én dolgom, mint külső szemlélő, hogy kongatom a fazekat a fejed mellett, hogy nem ért véget a világ. Nem azért, hogy felvidítsalak, hanem mert így van.
szept. 17. 13:19
 12/24 anonim ***** válasza:
61%
A homlokodra van írva, hogy "rúgj belém", így mondhatni célpont vagy. Nincsenek meghúzva a határaid. Legyél keményebb másokkal, aztán majd híred megy, hogy veled nem lehet cicózni.
szept. 17. 14:40
 13/24 anonim ***** válasza:

"Legyél keményebb másokkal, aztán majd híred megy, hogy veled nem lehet cicózni."

Ez a tipikus túlkompenzált kisebbségi komplexus.

szept. 17. 15:00
 14/24 A kérdező kommentje:

Nagyon régen nem vezettem, így gyakoroltam nemrég oktatóval néhány órát. Az oktató 40 felett van, a felesége is. Mondja nekem, hogy én is el fogom szúrni ha nem szülök hamarosan, mert nekik se jön össze a gyerek. Gondoltam remek.

Mindenhonnan ezt hallom, mindenki nyomaszt.

#11: Van igazság abban, hogy megy tovább az élet és még bármi történhet.

szept. 17. 16:20
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Aki eleve ilyenekkel traktál, az egy ostoba.

Azokkal nem kell foglalkozni.

És még mindig jobb, ha gyerek nélkül vagy, mint azok, akik megbánták.

szept. 17. 18:02
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
A Teremtőnek célja van mindenki életével. Ezt az egyet tudom biztosra. De ez az egy számít igazán.
szept. 18. 13:03
 17/24 anonim ***** válasza:

Tudatosítsd magadban, hogy nem akarsz görcsösen megfelelni a társadalmi elvárásoknak!

Egyébként nem vagy köteles magyarázkodni, a saját életedet úgy alakítod, ahogy jónak látod.

szept. 22. 15:31
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
#17, pont azt mondta, hogy ő is úgy látná jónak, ahogy a társadalom elvárná. Csak mivel éppen most ment tönkre a párkapcsolata, és pont nem tudja, hogyan tovább, a téma olyan neki, mintha mindenki a fájós tyúkszemére taposna.
szept. 22. 16:11
 19/24 A kérdező kommentje:

#18: Pontosan!! :(

Bár valóban nem kéne senkinek magyarázkodnom ebben a témában. Gondolom másnak sem tökéletes az élete.

szept. 22. 17:13
 20/24 anonim ***** válasza:

A 17-es válaszoló vagyok.

Teljesen megértelek egyébként, az emberek sokszor belerúgnak a másikba, anélkül, hogy észrevennék. Talán annyit tudnék javasolni, hogy próbálj ne foglalkozni a bántó, tapintatlan megjegyzésekkel!

szept. 22. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!