Milyen képet fest valakiről, ha így kommunikál?
"De meghíztál" - nyitott egyszer egy évek óta nem látott ismerős, amikor összeutottunk. "Pár kiló felszaladt" - írja egy régi ismerős az Instagram fotóm alá. "De meg vagy öregedve" - mondta a barátnőm régi ismerőse 20 év után, amikor találkoztak. "Hát elszállt feletted az idő, megkopaszodtál, megőszültél" - üdözölte egyik ismerősömet a rég látott "barát"-ja. Stb.
Szóval mi okozza azt, hogy egyesek szinte élvezettel triggerelik a másikat, ha "fogaást" találnak rajta, ha valami hibába, előnytelen dologba kapaszkodhatnak?
Azért fura, mert én is észre szoktam venni, hogyha valakivel nem találkozom hosszú ideig és ő megváltozik. Nem vagyok képmutató, egy dagadt havernak nem fogom azt mondani, hogy "De jól nézel ki", de tapintatlan bunkó sem vagyok, hogy felhívjam a figyelmét egy olyan dologra, ami adott esetben szégyenérzetet fog okozni. És ezzel nem fényezem magamat, valahogy úgy érzem, hogy ennyi tapintatnak alapvetőnek kellene lenni, hogy nem toljuk be pacekba azt a másiknak, hogy látjuk ám, hogy milyen hátrányos változáson ment keresztül.
Aki mégis ezt teszi, az mit vár ettől?
(Pl az instás kilófelszaladós kommentre egyszerűen nem reagáltam)
Én ilyet még soha nem láttam/kaptam ismerősöktől semmilyen közösségi oldalon, de még ismerősök fotóinál sem láttam, hogy ilyet írtak volna.
Egyetlen egyszer, egy fogyatékos ismerősömnél láttam gusztustalan beszólást. Szegény értelmileg eléggé sérült, a külsején is látszik. Nagyon szereti használni a különböző szépítő filtereket, játékokat facebookon, naponta többet is megoszt. Az egyik alá beírta egy ismerőse, hogy semmi értelme ezeknek az effekteknek, mert úgyis mindenki tudja, hogy élőben ronda, mint a bűn. Na, ez kicseszte nálam a biztosítékot.
Nekem olyan volt, hogy nőként természetesen folyton azzal nyaggatnak, hogy mikor lesz már gyerek. Új városba költöztünk és lefotóztam, hogy a házunk mögött van a Gerecse, gyönyörű táj. Az egyik férfi ismerősöm hozzászólt célzóan a gyerek témára: "És hol az óvoda?"
Csak annyit válaszoltam vissza, hogy köszi, de az nem releváns, mert már 30 évvel ezelőtt kijártam. Szerencsére vette a lapot.
"Ez ilyen magyaros boomer szokás jól belerugni a másikba."
Gondolom a boomer neked is csak szitokszó, és fogalmad nincs mit jelent, és melyik korosztály.
Annyit súgok, hogy a boomerek már inkább csak a saját siralmaikkal foglalkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!