Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gyerekvállalóknak vajon...

A gyerekvállalóknak vajon hány százaléka kizárólag, vagy nagyrészt a társadalmi elvárások miatt vállal gyereket?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nincs erről hiteles statisztika, vagy egyáltalán bármilyen, tippeket várok, lehetőleg olyanoktól, akik jól ismerik az itteni társadalom mentalitását.

Szerintem kb 70 százalék, mert Kelet Európában a gyerekvállalás nagyon erős társadalmi elvárás, és itt a legtöbb ember csak sodródik az árral, nincs elég önismerete, és erősen befolyásolják a társadalmi konvenciók:pl: szülők, akik a gyerekvállalással nyomasztják a gyerekeiket, a CSOK, baba váró hitel, állami szintű megalázása a gyerekteleneknek, saját ingatlan vásárlás ellehetetlenítése gyerektelen fiataloknál stb

júl. 25. 16:34
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%
Ez a "vállalás" szó alapból külső befolyásra utal. A gyerek állítólag szeretet, öröm forrása. Amit vállalni kell, az nem örömforrás. Egyébként sok a becsúszott, nem várt gyerek, és ebből kifolyólag a sok egyedülálló anya. Hogy hány százalék azoknak a száma, akiknek a külső elvárások miatt született gyereke, azt senki nem tudja megmondani. Ha létezne is ilyen felmérés, az eredmény valószínűleg hamis lenne, mert sokan nem merik bevallani az igazat.
júl. 25. 17:38
 22/53 A kérdező kommentje:
Ezt a "becsúszott a gyerek" dolgot én nem igazán értem. Vagyis értem persze, de egy nem várt terhességet abortusszal a 24. hétig bármikor meglehet szakitani. Vagy attól is rettegnek, hogy majd mások mit fognak szólni?
júl. 25. 17:45
 23/53 A kérdező kommentje:
#5 Tulajdonképpen ugyanarról beszélünk: nincs elég önismerete a többségnek, nem jártak el pszichoterápiába, és nem tudják azt sok esetben, hogy pl az, hogy őket "megszólja a falu" az nem faktor, mert mások véleménye - főleg olyan kérdésekben mint a gyerekvállalás - nullát ér
júl. 25. 17:50
 24/53 anonim ***** válasza:
90%
#22 Magyarországon abortuszt a 12-ik hétig végeznek. Sokan úgy vannak vele, hogy ha már így esett, majd csak lesz valahogy. Ráadásul még mindig él az a tévhit, hogy ha a pasi meglátja a "kis csodát", azonnal beleszeret.
júl. 25. 18:02
 25/53 anonim ***** válasza:
82%

Max. 5%., de az is sok.

Inkább a pínz dominál mindenkinél.

júl. 25. 18:27
 26/53 anonim ***** válasza:
17%

Hát nem tudom itt ki milyen családban nőtt fel, de engem szeretnek a szüleim és őket is szeretik az övéik. Én abban a tudatban nőttem fel, hogy az emberek azért csinálnak gyereket, mert ez pozitív dolog a számukra. Az ismerőseim közzül is csak egy - kettő van, akivel nem bántak jól a szülei.

Ha manapság már "be kell vállalni" a gyereket, akkor nem kevés baj van a társadalommal. Az elöregedő társadalmak nem a fényes jövőjükről híresek.

júl. 25. 19:22
 27/53 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy nincsenejk tudatában maguk az érintettek se.

Erről a témáról leginkább pszichológusok tudnának (közelítőleg) hiteles információt nyújtani, mert sokuk gyereke terápiára is szorul. De még ott is hatalmas a látencia.

Én kb. 50%-ra tippelem, de ez csak találgatás.

Ráadásul azt is fontos tisztázni, mennyire szigorúan szabjuk meg a kérdést.

júl. 25. 19:58
 28/53 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Szerintem nagyjából 50% körül vannak azok, akik főleg társadalmi elvárás miatt szülnek és esetleg házasodnak, de az sem véletlen, hogy rengetegen vállnak el néhány év házasság után manapság, miközben sok nő azt gondolja megszületik a gyerek és minden szép és jó lesz, nem lesz válás, Géza sem fog inni, lelépni és csalni az asszonyt. Aztán sokszor kiderül, hogy bizony de félrefog menni, viszont nem csak mindig a férfi csinálja ezt, van mikor a nő is simán félrelép, miközben már családja van, de a facebookja mégis tele van boldog közös képekkel, közben a párkapcsolata egy rakás sz_r.
júl. 25. 22:55
 29/53 Metionin ***** válasza:
86%
Szerintem több mint a fele, plusz akik a támogatások, hitelek miatt vállalnak. Már gyerekkoromban is az osztálytársaim nagy része a szocpol miatt született, a szüleim korabeli ismerősökből kiindulva pedig sokaknak eszébe se jutott, hogy a gyerekvállalás választható. Mostanság szerintem kisebb ez az arány, régen olyan 70%-ra teszem, most 50 körülire. De persze ezt sem fogja senki bevallani, mert ciki é amúgy is a gyermek az élet értelme.
júl. 25. 22:56
 30/53 A kérdező kommentje:
Egy névtelen felmérésnél sem mernék elmondani, hogy pl családi nyomásra vállaltak gyereket?
júl. 25. 23:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!