Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudtad betájolni...

Hogyan tudtad betájolni melyik társadalmi osztályhoz tartozol?

Figyelt kérdés
Miket értél el eddig az életben és az kb milyen társadalmi osztályba való?
júl. 7. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Ezt könnyű. Alja munkát végzek, átlag alatti bérért, átlagos munkaórában. Így gyorsan kizárom a közép és felső osztályt. Csóró nincstelen azért nem vagyok, így azt is kizárható. Marad a csóró osztály.
júl. 7. 19:57
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Nem vagyunk felső 1% vagy gazdagok mert nincs magán yachtunk, magángépünk, villánk stb, viszont szegények sem vagyunk. Évente többször járunk külföldre nyaralni, van balatoni nyaralónk, külföldön házunk, lakásaink amiket kiadunk, vállalkozásunk, autóink és összességében nincs gond az anyagiakkal. Ezért én felső középosztálynak mondanám magunkat. Nagyszüleim proliként kezdték (egyik nagymamám családja kulák volt, úgyhogy őket teljesen lenullázták az átkosban). Aztán szüleim már egyetemeket végeztek, külföldre disszidáltak, megalapozták ott az életüket és miután megszülettem a rendszerváltás után, hazaköltöztünk. Lépésről lépésre építették fel az életüket. Nyilván szerencse is kellett, de nagyszüleimnek köszönhetően tart most ott a család, ahol. Van egy haverom akik tényleg gazdagok, hozzájuk viszonyítva mi is szegénynek számítunk, viszont azokhoz képest amit gyakorin olvasok néha meg már nagyon gazdagnak. Emiatt a kettősség miatt sorolnám magunkat valahol a kettő közé, mert nincs nagyon más viszonyítási alapom.
júl. 7. 20:04
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Sehogy, mert nem érdekel. Hányingerem van mindenféle cimkétől és osztályozástól. Mi értelme van? Amúgy sem anyagiakban, meg papírban mérem az embereket, így magamat sem.
júl. 7. 20:14
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Sehogyan, soha eszembe sem jutott "betájolni" magam semmiféle társadalmi osztályba, sőt, azok véleménye sem érdekel, akik rettentően fontosnak tartják a társadalmi osztályba tagozódást.
júl. 7. 20:19
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

Amit elértem: egy diploma, egy jelentősebb képzés mellékdiplomája, egyéb, nem igazán jelentős papír megszerzése. Van egy munkahelyem, albiban élek egyedül. Van megtakarításom, de összesítve:

Kitörölhetem az egésszel az egészet. A szerencse is benne van, hogy szerintem nagyjából az alsó középosztályba tartozom.

júl. 7. 20:20
 6/9 anonim ***** válasza:

"Mi értelme van? Amúgy sem anyagiakban, meg papírban mérem az embereket, így magamat sem."

Ez csak egy aspektus. Én pl. szeretem magam és az embereket minél több aspektusból látni, köztük a társadalmi osztályt is. Én nálam nem ettől lesz valakinek értéke, ha valaki ez alapján ad értéket valakinek, az elég keveset tud az életről...

júl. 7. 22:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Azt kell nezni milyen kocsid van
júl. 8. 07:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

6

Csak sajos a társadalmi felosztás nem az aspektusok szemléltetésére lett létrehozva. Alantasabb célokkal létezik.

júl. 8. 08:18
 9/9 anonim ***** válasza:

8:

Biztosan használják alantas célokra, bár nekem elég hasznos abban ha valaki viselkedeset jobban akarom érteni. Ezek az aspektusok létező dolgok, matek, statisztika. Tehát nem ki lett találva egy céllal, hanem ez létezett, fel lett fedezve ez a szintű kategorizálás, és ezt persze ki is használják akik legfelül vannak.

júl. 8. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!