Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért fáj az az embereknek,...

Miért fáj az az embereknek, ha én nem akarok dolgozni?

Figyelt kérdés
Szamomra az nem elet, hogy reggeltol estig dolgozok, azert, hogy eppen megeljek, majd hazaerek faradtan, semmihez nincs kedvem es erom, igy inkabb pihinem magam, hogy masnap is tudjak robotolni. Marad a hetvege, ami megint inkabb csak arrol szol, hogy kipihenjem a hetet. De, nagy nehezen osszesporolhatok egy nyaralasra, es ez motival minden evben.... Szerintem ez nem elet. Osszeszedem a penzem innen, onnan, probalok ugyeskedni, ehen nem halok, alap dolgaim megvannak, elvezem az eletet egyszerűen, ha meg egyszer ram nez a szerencse, lesz nyaralas, draga auto, minden. Sokkal boldogabb vagyok igy, mint a megkeseredett emberek, akik habzó szájjal mondogatjak, miért kene nekem is dolgoznom, ugy mint nekik
2024. júl. 10. 22:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 A kérdező kommentje:

69#, ezzel mit szerettél volna mondani? Lehúzott 45 évet a zöldségpiacon, és ez feljogosítja arra, hogy lekocsogozzon engem és azokat, akik úgy gondolkodnak, mint mi?

Az én apám is lehúzott 50 évet a kőműves iparban, ledolgozta az életét, csak a munkának élt egész életében és most majd 70 évesen, tudod milye van? Egy hiteles haza, meg egy 28-as biciklije.

2024. júl. 11. 21:48
 72/82 anonim ***** válasza:
74%
Egy sztahanovista, munkaalapú társadalomban arra veritek magatokat hogy hagyjátok magatokat kihasználni? Hogy rabszolgák vagytok a Mátrixban? A legtöbb ember a halála előtt azt bánja meg a legjobban hogy sokat dolgozott, hogy nem élt!
2024. júl. 12. 03:07
 73/82 anonim ***** válasza:

"Az én apám is lehúzott 50 évet a kőműves iparban, ledolgozta az életét, csak a munkának élt egész életében és most majd 70 évesen, tudod milye van? Egy hiteles haza, meg egy 28-as biciklije."

Jó időben rálátni hogy mi vár az emberre a legvégén!

Én ezt már korán elkezdtem!

Attól még hogy becsületes rabszolga vagy, semmi jó nem vár!

Sőt megöregszel, haszontalan vagy, annál nagyobb szívás!

Nyugdíjunk meg nem biztos hogy lesz!

A nagyok meg mindig sokat kaszálnak a kicsiken, ez a törvény!

2024. júl. 12. 03:10
 74/82 anonim ***** válasza:

Ha nem látsz rá a játékra, csak pörgeted a kereket!

Ha rálátsz, akkor meg ki akarsz szállni belőle!

Vannak az éberek és vannak a tudatlanok!

Csak ennyi a különbség!

(Erről szól a film is!)

2024. júl. 12. 03:14
 75/82 anonim ***** válasza:
Mindenki úgy él ahogy akar te Mátrix-hőse!
2024. júl. 12. 11:17
 76/82 anonim ***** válasza:
53%
75# Akkor esetleg dolgozz te is kommentelgetés helyett..
2024. júl. 12. 11:17
 77/82 anonim ***** válasza:
Nekem nem teljesen ugyanaz a dilemmám, mint kérdezőnek, de sok tekintetben hasonló. Velem minden nap, napi szinten éreztetik, hogy egy senki vagyok, értéktelen, csak a baj van velem, majdhogynem kár, hogy megszülettem. Voltam én már sokszor nyomoréknak, fogyatékosnak elkönyvelve. Gyakorlatilag csótányként kezelnek engem az emberek, az a benyomásom, társas kapcsolatok szintjén legalábbis.. Nos, ha eleve, indulásból így állnak hozzám az emberek, akkor hogy tudnék bármit is adni a társadalomnak, vagy hogy várják el tőlem, hogy visszaadjak bármit is? Úgy kikészít néhány ember, hogy lelkileg nem marad semmi erőm. Akkor tudnék bármit is adni, ha eleve pluszos lennék energiaszinten.
2024. júl. 12. 13:14
 78/82 anonim ***** válasza:
78. Magasról le kell tojni őket. Majd jön az újabb pandémia és egy "kicsit" megint felfrissül a légkör.
2024. júl. 12. 13:27
 79/82 anonim ***** válasza:

6-7 éves korunktól arra vagyunk nevelve, hogy engedelmesek legyünk és végezzük a ránk szabott feladatot. Aki nem így tesz, azt kinézi a társadalom.

Ettől függetlenül, a kisember valóban csak munkával tudja (vagy azzal se) megteremteni az otthonát, és a minimális komfortját.

2024. aug. 7. 12:57
 80/82 anonim ***** válasza:
68%
Munkaalapú társadalom vagyunk, mondják a "nagyok" akik alig dolgoznak, csak lopnak, csalnak hazudnak!
2024. aug. 7. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!