Miért fáj az az embereknek, ha én nem akarok dolgozni?
69#, ezzel mit szerettél volna mondani? Lehúzott 45 évet a zöldségpiacon, és ez feljogosítja arra, hogy lekocsogozzon engem és azokat, akik úgy gondolkodnak, mint mi?
Az én apám is lehúzott 50 évet a kőműves iparban, ledolgozta az életét, csak a munkának élt egész életében és most majd 70 évesen, tudod milye van? Egy hiteles haza, meg egy 28-as biciklije.
"Az én apám is lehúzott 50 évet a kőműves iparban, ledolgozta az életét, csak a munkának élt egész életében és most majd 70 évesen, tudod milye van? Egy hiteles haza, meg egy 28-as biciklije."
Jó időben rálátni hogy mi vár az emberre a legvégén!
Én ezt már korán elkezdtem!
Attól még hogy becsületes rabszolga vagy, semmi jó nem vár!
Sőt megöregszel, haszontalan vagy, annál nagyobb szívás!
Nyugdíjunk meg nem biztos hogy lesz!
A nagyok meg mindig sokat kaszálnak a kicsiken, ez a törvény!
Ha nem látsz rá a játékra, csak pörgeted a kereket!
Ha rálátsz, akkor meg ki akarsz szállni belőle!
Vannak az éberek és vannak a tudatlanok!
Csak ennyi a különbség!
(Erről szól a film is!)
6-7 éves korunktól arra vagyunk nevelve, hogy engedelmesek legyünk és végezzük a ránk szabott feladatot. Aki nem így tesz, azt kinézi a társadalom.
Ettől függetlenül, a kisember valóban csak munkával tudja (vagy azzal se) megteremteni az otthonát, és a minimális komfortját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!