Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért fáj az az embereknek,...

Miért fáj az az embereknek, ha én nem akarok dolgozni?

Figyelt kérdés
Szamomra az nem elet, hogy reggeltol estig dolgozok, azert, hogy eppen megeljek, majd hazaerek faradtan, semmihez nincs kedvem es erom, igy inkabb pihinem magam, hogy masnap is tudjak robotolni. Marad a hetvege, ami megint inkabb csak arrol szol, hogy kipihenjem a hetet. De, nagy nehezen osszesporolhatok egy nyaralasra, es ez motival minden evben.... Szerintem ez nem elet. Osszeszedem a penzem innen, onnan, probalok ugyeskedni, ehen nem halok, alap dolgaim megvannak, elvezem az eletet egyszerűen, ha meg egyszer ram nez a szerencse, lesz nyaralas, draga auto, minden. Sokkal boldogabb vagyok igy, mint a megkeseredett emberek, akik habzó szájjal mondogatjak, miért kene nekem is dolgoznom, ugy mint nekik
2024. júl. 10. 22:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
71%

#59 “ A legjobb párkapcsolatot is nyűgnek élném meg, a gyereket meg pláne.”

Én is ilyen vagyok! De a sok társfüggő ember nem érti ezt. Mi független típusok vagyunk, nyűgnek érezzük, hogy valakivel kötelező jelleggel minden nap beszélni kell, törődni, foglakozni vele, alkalmazkodni hozzá, minek…nyűg az egész.

2024. júl. 11. 15:03
 62/82 anonim ***** válasza:
16%

Ok, én már csak egy dolgot kérdeznék.

Szerintetek működne ez a világ ha mindenki így gondolkodna ahogyan a munkát és bármi kötöttséget minden áron elkerülő emberek gondolják?

Segítek kicsit. Egy nagy lófaxt! Ti kis nyomikák azért vakarhatjátok a golyóitokat a semmire mert ennek a lehetőségét mások megteremtették nektek! Szarból nem lehet várat építeni.

2024. júl. 11. 17:33
 63/82 anonim ***** válasza:
41%
62# 50 év múlva a munkák 99%-át robotok fogják végezni, pubikám.. 🙂
2024. júl. 11. 17:35
 64/82 anonim ***** válasza:
70%

63 Ha így is lesz addigra te már egy urnában töltöd a mindennapjaidat, szóval a jelenlegi helyzet szempontjából ez lényegtelen.

Amúgy meg az emberiség mindig is egy utópisztikus aranykorról álmodozott ami valahogy sosem akart megérkezni. Szóval addig álljak fél lábon. :D

2024. júl. 11. 17:42
 65/82 anonim ***** válasza:
48%

#63 Azt várhatod. :D Mivel az nem lendíti elő a fogyasztást, így ez csak fantázia marad.

Ismerős a tervezett elavulás fogala?

Vagy te elhiszed hogy minden elektronikai cikk véletlen hal meg garancia idő után rövid idön belül, miközben képesek vagyunk embereket küldeni más bolygókra? 😂

2024. júl. 11. 17:53
 66/82 anonim ***** válasza:

Hogyne működne.

Most se dolgozik minden ember, és mégis nagyon szépen működik a világ, elélnek tőkéből, részvényekből, osztalékokból, ingatlanokból.

Most ha valaki nem született gazdagnak ő miért nem élhet a maga szintjén úgy, mint ezek az emberek?

Szerinted ez a fogyasztói társadalom meddig tartható fenn?

Ennél már csak az rosszabb, ami Kínában van, a totális diktatúra, kreditrendszer.

Közben meg fejlődik a világ, nincs is annyi munkaerőre szükség.

Egy csomóan alibi mukából élnek.

Azért nem fogok dolgozni, hogy pár idióta vegye a túlárazott márkaneves termékeket.

2024. júl. 11. 18:59
 67/82 A kérdező kommentje:

Megvan bennem a vágy arra, hogy hasznos tagja legyek a társadalomnak, valahol mindenkiben, de amíg ez a rabszolgasággal egyenlő, nem vagyok hajlandó beállni a sorba.

Az anyám, itt vidéken, havi 85 ezerért dolgozik, mint konyhai kisegítő. Amúgy dajka. 85 ezer forint, számoljunk ezzel egy picit. Csupan, ha elvinne enni magának egy kis zsemlét, felvagottal, ásványvizzel, az majdnem 80 ezer forint egy hónapra. És ezért, keményen dolgozzon minden egyes nap. Mi ez, ha nem rabszolgaság? Ha nem segíteném az anyamát, éhen halna.

És akkor johettek azzal, ti ennél jóval többet kerestek, de elarulom, hogy 500 ezres kereset is nevetséges a mai árak mellett, és ezért csereben, a munkának éltek,és persze, az átlag kereset, amúgy közel sincs 500 ezer forint.

2024. júl. 11. 19:31
 68/82 anonim ***** válasza:
56%
67# Maximálisan egyetértek veled, kérdező. Ez nem élet..
2024. júl. 11. 19:40
 69/82 anonim ***** válasza:
21%

Apám aki 45 évet lehúzott a zöldségpiacon csak köpne egyet és annyit mondana rátok, hogy "Kis köcsögök!". Osztom a véleményét!

Részemről lezárt ez a kérdés. Szevasztok, jó faszverést életetek végéig!

2024. júl. 11. 21:34
 70/82 anonim ***** válasza:
54%
Nem a munkával van önmagában a gond.. Hanem, hogy egy csomó felesleges munka van, aminek nincs semmi haszna, nyugdíjig kell dolgozni és napi 8 órában, heti 5 nap. Ezzel megy el az ember életének a fele.. Semmi másra nem jut idő.
2024. júl. 11. 21:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!