Interszexuálitás elitélendő?
Sziasztok 16 éves vagyok lány vagyok teljesen felfordúlt az életem mióta megtudtam, hogy interszexuális vagyok
Nem hittem el, nem akartam elfogadni, de sajnos minden jel erre utal. Nem tudom hogy kezeljem ezt, de jol esik megosztani, jol esne pár biztató tanàcs
Nő vagyok. 30 múlt, amikor kései CAH betegséget állapítottak meg. Minden női testrészem megvan. Semmi kétnemű tünetem nem volt. Hajhullás, menstruációs zavarok, erős fogyás, meddőség miatt fordultam orvoshoz.
Első körben inzulinrezisztenciát és PCO-t állapítottak meg. Nem reagált a klasszikus kezelésre, illetve engem is érdekekt az oka. Amikor a szokasos kezelések nem váltak be, magán úton nézettem utána. Akkor derült ki a CAH. A mellékvese kortizol termelésében keletkezik zavar genetikai okok miatt. Extra adag tesztoszteront termelnek a mellékveséim. Dexametason vagy antiandrogén kezelést ajánlottak fel. Az utóbbit választottam. Később szembesültem vele, hogy is interszex állapotnak számít. Pedig a kromoszómaim alapján nő vagyok. Nagyon megrázott. Nem tudtam, hogy mi vagyok. Nem tartottam magamat embernek. Egy szörnyetegnek. Sok pszichológust elfogyasztottam. Aztán sikerült feldolgozni. Ha érdekel, privátban leírom, hogyan. Ma már elfogadom magam ilyennek. Nem érdekel. Jól elvagyok. A házasságom ráment, de már azt sem bánom. Újra párt keresni nem akarok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!