Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kövér embereknek tényleg...

A kövér embereknek tényleg akkora önbizalmuk van, mint ahogy mutatják vagy azért a lelkük mélyén ők is tudják, hogy nem oké?

Figyelt kérdés

Vagyis a neten és élőben is sokszor lehet azt tapasztalni, hogy elhízott emberek büszkén nyilatkoznak arról, hogy milyen jó így nekik és ez az ideális. A férfiak mondják, hogy nekik tekintélyt ad a pocakjuk és látszik legalább jól tudnak enni, nem nyámnyilák. Nők meg azt mondják "csak a kutyák játszanak csontokkal", valódi férfiak a telt formákra buknak, legyen jól mit fogni.

Holott a valóságban sokkal előnyösebb lenne nekik is, ha normál súlyúak lennének, jobban menne a mozgás, sokkal kevesebb eséllyel lennének cukorbetegek, de sok közegben azt látom még a vékonyabbakat piszkálják, "mi az, hogy nem hurkával eszed a kolbászt, nem tudod mi a jó élet" meg ehhez hasonló f.szságok.

2024. jan. 21. 19:12
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
54%
Na, látom a sok irigy kövér csak a leszavazó gombot ismeri. 🤦
2024. jan. 21. 21:01
 12/54 anonim ***** válasza:
80%
Középiskolás koromban az alattam levő osztályból pár kövér lány piszkált mindig szünetben a folyosón kiabálták nekem, hogy csontkollekció..az egyik osztálytársuk mesélte, hogy az egyik ilyen kövér leány ugrált örömében, amikor nagy nehezen lement róla 2-3kg..ezzel el is árulta magát, meg a hozzá hasonló gyűlölködő kövéreket. Szánalmas..
2024. jan. 21. 21:17
 13/54 anonim ***** válasza:
90%

Mindig kövér voltam, és mindig volt önbizalmam... nem tudom, nekem az adta az önbizalmat, ha valamiben jó voltam. Pl. suliban ha jól sikerült egy dolgozat, vagy hogy szerettek velem barátkozni, hogy elismernek a munkámban, vagy valaki mond "bókot". Nyilván nem a külsőmmel kapcsolatban, hanem hogy vicces vagyok, vagy szeret velem lógni. A külsőmre nem tudtam önbizalmat építeni, de tudtam a személyiségemre. Nem érzem úgy, hogy elvesz ez tőlem valamit, egyszerűen csak semleges. Ahogy pl. botfülűként nem tudok önbizalmat építeni zenei tudásra, mert nincs.

Páran voltak, akik éreztették velem, hogy szégyellnem kéne magam, amiért kövéren létezem, de az emberek többsége jófej, ha te is az vagy velük.

2024. jan. 21. 21:54
 14/54 anonim ***** válasza:
83%

12-es vagyok.

Életemben nem mondtam soha egy kövérnek se bántót, még azoknak se akik piszkáltak, pedig nekik kijárt volna rendesen, de nem foglalkoztam velük. Nem tudom te milyen ember vagy, de akiket én ismerek azok a legalja típus, akik úgy gondolják, hogy a vékonyakat "ér" bántani.

2024. jan. 21. 21:59
 15/54 anonim ***** válasza:
70%

14, ha ez nekem szólt (13-as vagyok), akkor senkit nem bántottam a külseje miatt soha. Amiatt simán szólok, ha valaki bunkó másokkal, vagy nem tud viselkedni.

Őszinte leszek, ha valaki csúfolna engem valamiért, ami objektíven pozitív dolog, nekem az önbizalmat adna. Gondolj bele, aki kövér, azt azért csúfolják, mert csúnya. Mert nem kell senkinek, mert nincs akaratereje, mert lusta, mert az egész élete szar. Nem kap a boltokban magára ruhát, nem látja magát viszont sehol. Egy lánynak előbb nézik el a csúnyácska arcot, az utálatos személyiséget, mint a túlsúlyt. Ha valakit azért csúfolnak, mert vékony? Irigyek rá. Ő az ideál, a szép, mindenkinek az álma. Mindenki ő akar lenni. Vele nem csak beérni fogják a férfiak, őt akarni fogják.

Ez ugyanaz, mint valakit azért bántani, mert szegény, vagy azért, mert gazdag. A gazdagot nyilván csak irigylik.

2024. jan. 21. 22:48
 16/54 anonim ***** válasza:
83%
A lufi🎈önbizalomról beszélsz? Ezektől az emberektől elég csak elvenni a "játékszereiket" (pl: pénz, státuszszimbólumok, kapcsolatok) és a porba hullanak össze! A látszat önbizalom valójában komoly függés!
2024. jan. 22. 01:30
 17/54 anonim ***** válasza:
66%

Ahogy korábban írták, aki igazán magabiztos, az nem fogja neked állandóan bizonygatni.

A kövérek is pontosan tudják belül, hogy igénytelenség a kövérség, és hogy főleg lustaság + rossz táplálkozási szokások okozzák.

A kövér nők meg konkrétan borzasztóan frusztráltak belül, és minden vágyuk, hogy jó alakjuk legyen. Van egy túlsúlyos mérnök kolléganőm, aki pl. egyfolytában a fiatal jó alakú nőket kritizálja, nyilván nem azért, mert irigy rájuk :D

az azért ne felejtsd el, hogy ez egy borzasztóan elmaradott ország rengeteg nem túl bonyolult emberrel..Szóval el is hiszem, hogy kövér férfiak egy része tényleg azt hiszi, hogy menő dolog, hogy dagadt. Ugye még ma is halljuk, hogy a prolik olyanokat mondanak, hogy 100 kg alatt nincs férfi.

2024. jan. 22. 08:43
 18/54 anonim ***** válasza:
0%

Régen a soványakat sajnálták "jaj, de hitvány vagy", és tényleg így volt, sajnálták, nem lenézték!

Manapság viszont a kövéreket a soványak lenézik (felsőbbrendűnek tartják magukat) és mindenféle negatív tulajdonságot társítanak hozzájuk. Azt képzelik, hogy minden kövér őket, a soványakat irigyli.

Szóval van itt önértékelési probléma bőven.

2024. jan. 22. 10:07
 19/54 anonim ***** válasza:
56%

" Azt képzelik, hogy minden kövér őket, a soványakat irigyli.

Szóval van itt önértékelési probléma bőven."

Amikor a saját szememmel tapasztalom, hogy ahogy végig mérnek a kövér csajok, abból csak az irigység sugárzik. Ez nálam nem önértékelési probléma.

Ja, és a legtöbb kövér szájából is gyakran elhangzik, hogy ők semmit se esznek, de még a levegőtől is híznak...stb.. Hogy lehet a levegőtől is hízni? :D Ha valaki nem eszik semmit, mint mondjuk egy auschwitzi rab, vagy egy afrikai, akkor az nem hízik meg, hanem csontsoványra lefogy.

Soha nem illettem egy rossz szóval se a kövéreket. Úgy vagyok vele, hogy mindenki úgy él, ahogy akar. Mindenki saját maga életének a kovácsa, mindenki saját tettei után vállalja a felelősséget.

Ha én nem illetek se rossz szóval, se rossz tekintettel a kövérek felé, akkor ugyanezt vissszafelé is elvárom. Csak visszafelé már ezt nem kapom meg, hanem jönnek az irigy pillantások. De ők miért irigykednek rám? Mindenkinek ott a lehetősége, hogy sportos, vékony legyen, csak tenni kell érte. Ilyen egyszerű.

2024. jan. 22. 10:13
 20/54 anonim ***** válasza:
17%
#19 Azokat is észre szoktad venni, akik nem irigy pillantásokkal kisérnek, vagy éppen észre sem vesznek? Mert ők vannak többségben.
2024. jan. 22. 10:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!