A mai prűd világban az uszoda, fürdő öltözői zuhanyzójában hogyan zuhanyozol: fürdőruhában, vagy a nélkül? Kort és nemet is írj!
Ahova szoktunk járni fürdeni, ott az öltöző koedukált, így ott a kabinokban öltözik mindenki.
A zuhanyzók viszont külön vannak, ott le tudok tusolni fürdés után rendesen, meztelenül. Így tudom megmosni a pöcsömet meg a fenekemet. Szerintem gatyában zuhanyozni értelmetlen, mert akkor otthon még egyszer le kell fürdeni...
Szaunázni is szoktam itt ebben a fürdőben, ott is mindenki meztelenül szaunázik, így én is.
És nem azért, mert nudista vagyok, hanem mert szaunázni meztelenül egészséges. A meztelen zuhanyzás sem jelenti azt, hogy valaki nudista. A nudista a karácsonyfát is meztelenül díszíti, a szaunázó meg azért meztelen, mert ott az az egészséges/megfelelő használat.
Az, hogy ma prűd a társadalom szerintem nem állja meg a helyét. Lásd: Való világ, Éjjel-nappal Budapest, Éden Hotel, Instagram, Facebook és még sorolhatnám. Mindenki kirak mindent a netre, (nyaralás, kaja, arcápolási rutin, posztolás reggel az ágyból),főműsoridőben mennek ezek a magamutogatós TV-műsorok, ahol mindent is megmutatnak. És vannak, akik ezt nézik is.
Az, hogy a tizenévesek szégyenlősek pl. öltözőben annak leginkább az az oka, hogy ekkor alakulnak ki a másodlagos nemi jellegek, pl. szőrzet, ami okot adhat a szégyenlősködésre. A másik oka a testképzavar lehet, hiszen Facebookon, Instagramon elkerülhetetlen, hogy belefussanak a kockahasú, topmodell típusú képekbe, ami miatt úgy érezhetik, hogy ha nekik nincs kockahasuk, akkor az szégyellni való dolog.
22f
#44 pont azért vannak a "magamutogatós" TV-műsorokban pucér emberek, mert az botrányos, mert normasértő, mert az emberek egyébként prűdek. Ha hétköznapi dolog lenne a meztelenség, akkor nem lehetne pénzt keresni meztelen emberek meglesésével a TV-ben.
A facebook, instagram és társai pedig írott normába is foglalták a prüdériát. A facebookon például nem látszódhat sem nemiszerv sem női mellbimbó.
A tizenévesek átmenetileg is szégyenlősek, igen, de a következő generációk tendenciaszerűen is prűdebbek, mint az előbbiek. Manapság nagyon korán belenevelnek egy félelmet az emberekbe, amit persze nem rossz szándékkal tesznek, de az emberben mégiscsak egy gyanakvás marad meg a meztelenséggel kapcsolatban. Mintha bármitől védve lennének, ha bizonyos testrészeiket eltakarják. Ez persze önbecsapás; visszaéléseket nem akadályoz meg semmiféle ruházat, a félelem viszont frusztrációt okoz.
Miért maradnék otthon? Szerencsére vannak kulturált, normálisan felszerelt fürdők is, ahol nem az ajtón spórolnak 😊
Eszem ágában sincs leírni, hogy ott is megjelenjenek azok akik a nemi szerveik mutogatását (és másokénak a látványát) élvezik. :D
48
és elárulod, miért vagy olyan gátlásos? sose volt tornaórátok se?
na meg sose jártál semmilyen edzésre se, ahol utána tusoltatok?
nekem ez tényleg kb a felfoghatatlan kategóriája.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!