Miért teszik ezt az emberek? Ez valami egóetetés vagy mi?
Történik valakivel valami rossz. Pl balesetet szenved. Rögtön azt hozzák ki belőle, hogy az ő hibája. Mintha olyan nem is lehetne, hogy van egy sz@r napja, vagy hogy most így történt. Nem. Felsorolnak minimum 20 okot, felének köze sincs az egészhez, de ezekkel ők megmagyarázzák maguknak, hogy az illető csakis saját magát okolhatja, amiért ez lett vele.
És milyen jó, mert így már lehet nekik kárörvendeni, meg jöhet a "necsodálkozzon", meg az "úgy kellett neki".
Komolyan, hogy lehet ilyen gonosz az ember? Tényleg, ott tartunk, hogy van aki ebből csapolja az élvezetet?
Velem is csináltak már, többször is, de attól is rosszul vagyok, ha magam körül látom (ami szintén nem ritka)
Mi ennek a pszichológiája?
Nem baj, egyszer majd te is felnősz agyban remélem, és megérted a következő egyenlet jelentését:
Test + lélek = ember
Hogy is van a közmondásunk? Ép testben ép lélek. Dereng már valami neked?
(A stressz nem megfogható valami, mégis rengeteg fizikális betegséget okoz.)
1, Magyarok vagyunk;
2, A politikusaink mindenkit szeretnek hergelni, leginkább 2006 óta: "GyúúúrcsánSorosPrüsszelHanyatlóNyugatmigráns" a hibás, de hogy "én" lennék a hibás, még véletlenül sem, mert hisz "én" egy szent keresztén vagyok.
Mások indokolatlan belekötése helyett inkább tanuld meg értelmezni, amit a másik ír.
Én ezt írtam: "nagy része"
Te most ezt írtad: "minden rákos"
A kettő nem azonos, csak szólok. Általános iskola mondatértelmezés 1-es. Tanulj tovább!
Áldozathibáztatás.
Bármi baj van csak is te lehetsz az oka.
Bárki köcsög veled annak is csak te lehetsz az oka.
Ha megtámadn annak is.
Ha kinyirnak annak is mert mit kerestél ott
Mindennek mindig te vagy az oka.
Pszichologus szerint azért áldozathibáztatók az emberek mert nem akarnak áldozatnak képzelni magukat mert be vannak sz.rva ha a helyedben lennének.
Én is utálom ezt, főleg amikor valakit átvernek, becsapnak. Nem a szélhámos a hibás, vagy egy sima emberi kapcsolatban a hazug, hanem az atvert ember kaoja meg, hogy "miért voltál ilyen naiv?"
vagy
"miért hagytad magad becsapni?"
Agyam eldobom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!