Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért teszik ezt az emberek?...

Miért teszik ezt az emberek? Ez valami egóetetés vagy mi?

Figyelt kérdés

Történik valakivel valami rossz. Pl balesetet szenved. Rögtön azt hozzák ki belőle, hogy az ő hibája. Mintha olyan nem is lehetne, hogy van egy sz@r napja, vagy hogy most így történt. Nem. Felsorolnak minimum 20 okot, felének köze sincs az egészhez, de ezekkel ők megmagyarázzák maguknak, hogy az illető csakis saját magát okolhatja, amiért ez lett vele.

És milyen jó, mert így már lehet nekik kárörvendeni, meg jöhet a "necsodálkozzon", meg az "úgy kellett neki".

Komolyan, hogy lehet ilyen gonosz az ember? Tényleg, ott tartunk, hogy van aki ebből csapolja az élvezetet?

Velem is csináltak már, többször is, de attól is rosszul vagyok, ha magam körül látom (ami szintén nem ritka)

Mi ennek a pszichológiája?

2023. nov. 27. 14:35
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
19%

Nem baj, egyszer majd te is felnősz agyban remélem, és megérted a következő egyenlet jelentését:

Test + lélek = ember

Hogy is van a közmondásunk? Ép testben ép lélek. Dereng már valami neked?

(A stressz nem megfogható valami, mégis rengeteg fizikális betegséget okoz.)

2023. nov. 27. 16:35
 12/44 anonim ***** válasza:
77%
11, ettől még ostobaság azt állítani, hogy minden rákos megbetegedés mögött pszichés okok vannak. Pláne abban a világban, ahol zabáljuk a károsabbnál károsabb élelmiszert, folyamatos irritációnak van kitéve a testünk az életstílusunk miatt. Igen, létezik pszichés alapú rákos megbetegedés, de egyértelműen nem elhet ráhúzni minden rákra, hgoy pszichés eredetű. Aki ezt teszi, az elvakult.
2023. nov. 27. 17:12
 13/44 anonim ***** válasza:
54%

1, Magyarok vagyunk;

2, A politikusaink mindenkit szeretnek hergelni, leginkább 2006 óta: "GyúúúrcsánSorosPrüsszelHanyatlóNyugatmigráns" a hibás, de hogy "én" lennék a hibás, még véletlenül sem, mert hisz "én" egy szent keresztén vagyok.

2023. nov. 27. 17:14
 14/44 anonim ***** válasza:
19%

Mások indokolatlan belekötése helyett inkább tanuld meg értelmezni, amit a másik ír.

Én ezt írtam: "nagy része"

Te most ezt írtad: "minden rákos"

A kettő nem azonos, csak szólok. Általános iskola mondatértelmezés 1-es. Tanulj tovább!

2023. nov. 27. 18:03
 15/44 anonim ***** válasza:
71%
Ez áldozathibáztatás. Azért nagyon jó, mert ha megindoklod, hogy valakit azért erőszakoltak meg, mert túl sokat ivott, vagy rövid szoknyában volt, akkor nagyon egyszerű a képlet: te nem iszol sokat, nem veszel fel rövid szoknyát, akkor nem fognak megerőszakolni. Ezáltal el tudod hitetni magaddal, hogy a világ egy biztonságos hely, és neked van kontrollod az események fölött, tehát, ha jól viselkedsz, akkor veled nem történhetnek hasonló rossz dolgok.
2023. nov. 27. 18:23
 16/44 anonim ***** válasza:
81%

Áldozathibáztatás.

Bármi baj van csak is te lehetsz az oka.

Bárki köcsög veled annak is csak te lehetsz az oka.

Ha megtámadn annak is.

Ha kinyirnak annak is mert mit kerestél ott

Mindennek mindig te vagy az oka.

Pszichologus szerint azért áldozathibáztatók az emberek mert nem akarnak áldozatnak képzelni magukat mert be vannak sz.rva ha a helyedben lennének.

2023. nov. 27. 18:49
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Amikor valakivel rossz történik,jobbnak érezhetik magukat. Elővigyázatosabbnak, tudatosabbnak,okosabbnak,jobbnak,szerencsésebbnek. Hiszen a másikkal történt valami,nem velük. Miért nem csinálta jobban a másik,úgy kell neki. Csakhát emberek vagyunk,előbb-utóbb mindannyian megszívjuk valahogy.
2023. nov. 27. 19:19
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

Én is utálom ezt, főleg amikor valakit átvernek, becsapnak. Nem a szélhámos a hibás, vagy egy sima emberi kapcsolatban a hazug, hanem az atvert ember kaoja meg, hogy "miért voltál ilyen naiv?"

vagy

"miért hagytad magad becsapni?"

Agyam eldobom.

2023. nov. 27. 22:21
 19/44 anonim ***** válasza:
Az, hogy találunk egy hibást, még nem old meg egy problémát. Mindnyájunknál eljön majd az a pont, hogy rossz irányba fordulnak a dolgok, kár is ujjal a másikra mutogatni. Meg egyikünk sem él burokban, minden nap felelkelni is egy rizikó. Nekem sokszor eszembe jut a "Benjamin Button különös életéből" az a rész, amikor Daisyt elüti az autó. Minden egy kis "semmiség" következménye.
2023. nov. 28. 07:51
 20/44 anonim ***** válasza:
26%
Azt nem értem, hogy ilyenkor egyáltalán miért az az emberek első reakciója, hogy keresik a felelőst. Nem mindegy, kinek hibája volt, miért történt? Ha megyek fel a lépcsőn, és valaki hasra esik mellettem, az az első gondolatom, hogy jól van-e, kell-e neki segítség, és sajnálom, ha láthatóan megsérült. Szerintem ez lenne a normális reakció, nem hogy azon gondolkodok, vajon miért esett el. Ijesztő, mennyire nincs már sok emberben empátia. Nyilván ha egy jóbarátunkat már harmadszorra vágják át, akkor elbeszélgethetünk vele,hogy milyen weboldalaknak nem adjuk ki a bankszámla adatainkat, meg kiknek nem utalunk előre. De idegenekhez odamenni fröcsögni meg kijelentei hogy meg is érdemlik meg jó hülye nyomorék f*szok és hasonló válogatott szidalmak elég alja dolog.
2023. nov. 28. 08:40
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!