Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért akar az ember ennyire...

Miért akar az ember ennyire élni és miért az a normális hogy ha egy ember minden áron élni akar?

Figyelt kérdés
Minél inkább hosszabbítják meg az ember életét ezen van az orvostudomány, de sok ember élni is szeretne olyan helyzetekben is amikor már szerintem jóval több a rossz mint a jó az életben, egy súlyos betegség amivel állandóan kötve vagy egy állandó fájdalom, szigorú diétát kell betartani amivel le kell mondani sok mindenről, pl. nézünk egy dializált beteget élete végéig dializálása kell mennie csomó mindenről le kell mondania vagy nézzünk egy daganatos beteget fájdalmai vannak állandó kemoterápiára kell menni és még sorolhatnám azt a sok rosszat ami az ember életében előfordul és ennek ellenére élni akar az ember persze van kivétel, pl. nekem nincsen sok bajom de nem olyan jó az életem, sok gond van azért, én már most 40 évesen vágyok a halálra és gondolok arra hogy milyen jó lehet ha megszűnik a tudat és ez a sok gond ami az életben van egyszerűen eltűnik.. de egyszerűen logikus nem ez az egyszerűbb nem ez a kényelmesebb?
ma 11:04
1 2
 1/12 Katona Dius ***** válasza:
32%

Itt vagyok pl én, glutén és tejallergiával. Nagyon megkell néznem a boltokban a dolgokat, mert már nagyon sok mindenbe tesznek glutént, tejszármazékot. Nagyon sok kaja vagy tejmentes (vegán) vagy gluténmentes, de a kettő együtt naaaagyon ritka. Szóval az étkezés nálam állandó tortúra. De van ezer más dolog, amimiatt szeretek élni, és csak ezért nem dobnám el az életem.

Viszont ha olyan rákom lenne, ami folyamatos, állandó fájdalommal jár és esély sincs arra, hogy meggyógyuljak, mert végstádiumú... Nos, akkor lehet átgondolnám a dolgot. Vagy örök életemre ágyhoz lennék kötve, és arra szorulnék, hogy valaki ellásson... Vannak olyan helyzetek, amikor valószínűleg én is azt mondanám, így már nem akarok élni.

ma 11:16
 2/12 A kérdező kommentje:
1. Látod mindenkinél máshogy van ez a szint, nem egyforma tűrőképességünk és nem egyforma hozzáállásunk, de a társadalom elvárja azt hogy te akarj élni és ha nem akarsz akkor bolond vagy pszichiáter és társai
ma 11:19
 3/12 Katona Dius ***** válasza:
52%
Az a baj, hogy ilyen esetekben sokan nem a beteg, hanem a hozzátartozó helyébe képzelik magukat. Hogy milyen rossz lesz, ha valakijük eldobja az életét és nekik milyen nehéz lenne ezzel megbírkózni. Az nincs figyelembe véve, hogy a beteg hogy érzi magát, milyen az életminősége. Hogy tudja, hogy meg fog halni és addig csak a szenvedés vár rá. Bírd ki, tarts ki - konkrétan arra kérik, hogy szenvedjen tovább, az ő kedvükért. Önzőség.
ma 11:24
 4/12 anonim ***** válasza:
16%
Valóban, kérdező, a halálvágy az depressziójel. Az ember mint biológiai lény az önfenntartásra törekszik. Az életben sokkal több jó van, mint amennyire rossz mondjuk egy diéta, de még a 3 nap dialízises is tud 4 napot élvezni. A kemoterápiás azért szenvedi végig a kemoterápiát, hogy utána egészséges legyen. Ha nem olyan jó az életed, menj pszichológushoz, hogy kitaláljátok, hogy mitől lehetne jobb. Merthogy lehetne.
ma 12:30
 5/12 A kérdező kommentje:

"Az életben sokkal több jó van, mint amennyire rossz"

Biztos vagyok benne hogy az emberek többségénél ez nem így van...

Ez csak ők szubjektív érzésük hogy milyen szép minden ami az életben... közben állandóan szídnak mindent hogy ez a baj az a baj a munkahelyen az életben a párkapcsolatban stb.

ma 12:33
 6/12 anonim ***** válasza:
14%
Nem kötelező, rajtuk múlik. Attól függ, hogy te mit látsz meg. Megláthatod a rosszat is a jó elnyomásával, csak az neked mitől jó? Nem előnyösebb nem szenvedni, mint szenvedni?
ma 12:40
 7/12 anonim ***** válasza:
9%

Egy életed van miért utálod?

Annyira egyszerűek ezek a nem akarok élni emberek számomra.

ma 13:03
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Szeretnél halott lenni? Szeretnél nem létezni?

Halálban nincs semmi. Nincs hobbi, nincs zene, nincs semmi. (igaz, ez akkor releváns kérdés főleg, ha az embernek még olyan bajai van, amin túl tud lendülni)

Mondjuk amikor már napi szinten fizikai szenvedés van betegség miatt, hát ott már tényleg lehet, jobb a halál. És itt olyanokról beszélek, akik már a legsúlyosabb fájdalomcsillapítót szedik és már lassan az se használ.

Vagy mondjuk magatehetetlen lesz. Nézd meg Karsai Dániel ügyét.

ma 15:16
 9/12 A kérdező kommentje:
8. Lehet nincsen hobbi lehet nincsen természet viszont nincsen annyi rossz dolog ami minden nap az életben van, ha mérlege tenném hihetetlenül a rossz győzne szerintem legtöbb embernél így van, nekem még az is rá tesz egy hatalmas lapáttal hogy se családom se párom nem lehet így a magány miatt még rosszabb minden nap az életemben
ma 15:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem se párom, se családom. Ja, van családom, amitől MENEKÜLTEM és mai napig hordozom magamban mindazt, amit okozott az egyik családtag.

Ja és emellett nem akarok ágybakerülni, gyereket se szeretnék, ez az egész vonal nekem kilőve. Hobbi van, szerencsére.

Én pont azt látom, hogy sokaknak nagy eséllyel a jó az, ami többségben van. Mondjuk elmegy az általa utált munkahelyre, merthogy tartsa el a családját...és akkor ez a motiváció arra, hogy kitartson a gyeprafoß munka mellett. (de mondjuk ezt hobbira is le lehet vetíteni)

ma 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!