Normális, hogy iszonyatosan elolvadok a kölyökkutyáktól/macskáktól (meg minden újszülött állattól), ellenben a csecsemőktől rosszul vagyok?
Annyira őrületes a 2 közötti különbség:
A kiskutyáról csak úgy sugárzik az őszinte ártatlan ragaszkodás és szeretet, ennek a gyereknek az arcáról meg már most látni lehet azt a cinikus pillantást, ami a felnőttekre is jellemző. Én alapból azt se értem, mit lehet annyira örülni egy csecsemőn ha nem a szülője vagy. Mindig megy a tutujgatás, "mucibucibuci" meg "agugugu" és a többi infantilis ripacskodás a rokonok/publikum előtt, miközben üveghangon ordít a gyerek, nyáladzik és csapkod a karjaival össze vissza. Eleve mit örüljek egy olyan gyereknek, akihez semmi közöm és lehet majd 30 év múlva ő fog elbocsátani a munkahelyemről vagy ártani nekem. Szerintem a gyermekvállalás hátterében eleve csak önös érdekek húzódnak: a családi vagyon továbbörököltetése, a lehető legjobb iskoláztatás és konkurencia a többivel szemben, hogy jól meg legyen alapozva a jövője a "taposs el mindenkit, te vagy a legjobb/legszebb gyermek" életfelfogáshoz. Lehet ez a frusztráltságom abból is fakad, hogy 26 éves fiúként mennyire szembesültem azzal, hogy az összes ember önös érdeket követő, gátlástalan és érzéketlen ösztönlény. Egy genetikai osztályharcnak vagyunk a résztvevői, ahol a gyengék és szegények lesüllyednek, a gazdagok és jó genetikájúak pedig győznek. Az állatok viszont őszinték, egyenlőek és naivan boldogak. Nem tudom őket nem szeretni, mert önös érdekből sose ártanának nekem.
Én is így vagyok, bár nem attól tartok, hogy majd az adott gyerek fog pár évtized múlva kirúgni, vagy hogy esetleg rossz ember lesz belőle, meg ilyenek...Csak simán nem tartom őket szépnek/aranyosnak.
Ha az újszülött emberek úgy néznének ki, mint az újszülött kiscicák, még meg is fontolnám a gyerekvállalást 😂
21l
Az állatok egyenlőek? Láttál te már közelről kutyát? Vagy legalább egyszer dominancia harcot?
Az állatok között kőkemény hierarchia van. Ember-állat között is.
Ennek a gyereknek az arcán nincs cinikus pillantás. Egyszerűen túl kicsi még ahhoz, nem tud így érezni.
Állatok közelében sem jártál még életedben sem. Nálunk vannak. Képzeld, tavaly keltek pulykák, és a fiúk azt csinálták, hogy kiválasztották a legkisebbet és agyonverték. Addig szekálták, míg el nem pusztult. A kutyák születésük után már azért harcolnak, hogy kié legyen a legjobb cickó. Bizonyos madarak fiókái kilökik a fészekből a tesót, hogy többet tudjanak enni. A cicák is tök aranyosak, de a világ egyik legkártékonyabb állata, Ausztráliában már rendesen vadásszák őket. Az ember sem különb, mi is állatok vagyunk.
Szerintem igen. A gyerek is csak ember. Ha a kis rokonom lenne, vagy egy baraté, akkor szeretném. Viszont ha csak egy idegennek a gyereke, akkor ő is idegen.
A kutyus meg egy másik faj, másként nézek rá, és cukibbnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!